Javascript variabele doorgeven aan PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ron Kraaijkamp

Ron Kraaijkamp

20/01/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

ik wil de resolutie van de browser cq scherm van mijn website bezoeker opslaan in een bestand op de server.

De resolutie gebeurt aan de client kant, dus daarvoor gebruik ik javascript. Het bestand dient op de server geschreven te worden, dus daarom daar PHP.

Ik krijg het wel voor elkaar dat e.e.a. doorgegeven wordt via de http://URL.php?var=inhoudvar en het script URL.php schrijft het netjes weg op de server. Maar er wordt elke keer een extra venster geopend. Dat wil ik niet.

Het onderstaande heb ik nu:

<head>

<SCRIPT LANGUAGE="Javascript">
function widthFunction()
{
var screenw = screen.width;
var url = "/inc/writeresolution.php?&resolution=" + screenw;
window.open(url);
}
</SCRIPT>

</head>
<body onLoad="widthFunction()">
....
</body>

writeresolution.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_GET['resolution']);
{

    schrijf("../admin/resolution.txt", ($_GET['resolution'])\n, $begin = FALSE);
}

?>


(schrijf(...) is een functie op eenvoudig een bestand te schrijven, is ook op deze site te vinden).

CU, Ron
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:47:04
 
Ron Kraaijkamp

Ron Kraaijkamp

21/01/2007 13:35:00
Quote Anchor link
Ik be er al uit.

Ander voorbeeld gevonden en aangepast. Wellicht heeft een ander hier wat aan.

<SCRIPT LANGUAGE="Javascript">
<!--
var resolution = window.screen.width + "x" + window.screen.height;
document.write("<img width=0 height=0 src='/inc/writeresolutiontofile.php?resolution="+resolution'>");
-->
</SCRIPT>

Dit geeft de variabele "resolutie" door zonder dat je het ziet. Het PHP script wordt netjes uitgevoerd en schrijft de file.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.