jQuery bestandsgrootte 26kb vs 77kb?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 08:53:01
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil in de toekomst graag gebruik gaan maken van jQuery. Het schijnt een handige library te zijn met als bijkomend voordeel dat de bestandsgrootte erg klein is, zo rond de 20 a 30kb. Hartstikke goed! Als ik vervolgens naar de jQuery site ga (www.jquery.com) om het bestand te downloaden staat op de homepage dat het bestand 26kb is. Echter, als ik het download dan is het 77kb. Hoe kan dat? Ik vind 77kb namelijk best fors.

Wie kan mij vertellen hoe dit zit?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 01:25:43
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/11/2010 09:05:25
Quote Anchor link
Heb je gewoon of compressed gedownload?
Gewijzigd op 17/11/2010 09:05:46 door Jacco Engel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 09:08:46
Quote Anchor link
Als je naar de jQuery site gaat www.jquery.com dan kun je aan de rechterkant direct de laatste versie downloaden. Je kunt kiezen voor de production versie (26kb) of de development versie (179kb). Ik heb de production versie gekozen die dus 26kb zou moeten zijn, maar in de praktijk 77kb is.
 
Pim -

Pim -

17/11/2010 09:23:33
Quote Anchor link
In je productie code kan je beter naar de google CDN verwijzen, dat scheelt bandbreedte:
http://code.google.com/intl/nl-NL/apis/libraries/devguide.html#jquery
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 09:27:51
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip. Alleen wil ik het bestand liever op m'n eigen server hebben staan zodat ik niet afhankelijk ben van derden. Als Google eruit zou klappen (om wat voor reden dan ook) dan zou m'n site niet meer werken.

Blijft nog steeds de vraag waarom het bestand 77kb is terwijl het 26kb zou moeten zijn. Iemand????
 
Jelmer -

Jelmer -

17/11/2010 09:57:47
Quote Anchor link
Er staat gzipped achter. Dat bestand wat je download is niet gzipped, althans, het wordt niet gzipped opgeslagen. Gzip kan als encoding worden gebruikt voor HTTP (apache kan dit on-the-fly doen met bijv mod_gzip), en dan gaat het bestand ingepakt over het lijntje.

Ter vergelijking, als je hem handmatig gzipt, dan zie je dat hij maar 26kb wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$ gzip -c ./jquery-1.4.4.min.js > ./jquery-1.4.4.min.js.gz
$ ls -Alh ./jquery-1.4.4.min.js*
-rw-r--r--  1 jelmer  staff    77K 17 nov 09:50 ./jquery-1.4.4.min.js
-rw-r--r--  1 jelmer  staff    26K 17 nov 09:56 ./jquery-1.4.4.min.js.gz
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 10:12:42
Quote Anchor link
Hoi Jelmer,

Dankjewel voor je antwoord. Ik snap alleen nog niet helemaal precies hoe het nu werkt. Betekent dit dat ik zelf het bestandje nog moet zippen, of begrijp ik het verkeerd. Indien ik niet hoef te zippen, hoe zorg ik dan dat het bestandje automatisch gezipt wordt verstuurd? Alvast dank voor je antwoord.
 
Jelmer -

Jelmer -

17/11/2010 18:42:09
Quote Anchor link
apache2 mod_deflate, en als je vanuit PHP je gegenereerde inhoud wilt verkleinen, ob_gzhandler of beter zlib.output_compression.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 20:14:14
Quote Anchor link
Die ob_gzhandler komt me vaag bekend voor. Ik kan dat wel in m'n framework verwerken, maar volgens mij heeft dat voor het javascript bestandje geen zin, omdat die direct wordt aangeroepen en dus niet door het framework gaat. Toch??
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/11/2010 00:19:27
Quote Anchor link
Weet iemand hier een antwoord op?

Als ik de aanroep naar het jquery bestand als volgt doe, hoe zorg ik dan dat het bestand gezipt wordt verzonden?

<script type="text/javascript" src="jquery-1.4.4.min.js"></script>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/11/2010 06:01:25
Quote Anchor link
lees eens die antwoorden door die je ook nog weer in andere topics hebt gekregen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/11/2010 07:06:38
Quote Anchor link
Ik weet niet waar je op doelt. Ik wil graag weten hoe je ervoor zorgt dat het bestand gezipt wordt verzonden, zonder dat ik het bestand daadwerkelijk hoef te zippen. Aangezien het een rechtstreekse aanroep is en het niet door een framework gaat weet ik niet hoe / waar ik dat dan moet instellen.
 
Niels K

Niels K

24/11/2010 20:00:31
Quote Anchor link
Klik eens op het linkje wat jelmer gegeven heeft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/11/2010 22:39:28
Quote Anchor link
Hoi Niels, dat had ik al gedaan... alleen is dat allemaal een beetje op systeem niveau (zo lijkt het in ieder geval) en dat is voor mij nog een beetje abracadabra. Ervan uitgaande dat ik de php.ini niet kan aanpassen en niet telkens het js bestand wil zippen... hoe doe ik dat dan? Kan het uberhaupt?
 
Jelmer -

Jelmer -

25/11/2010 00:18:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 24/11/2010 22:39:28:
Hoi Niels, dat had ik al gedaan... alleen is dat allemaal een beetje op systeem niveau (zo lijkt het in ieder geval) en dat is voor mij nog een beetje abracadabra. Ervan uitgaande dat ik de php.ini niet kan aanpassen en niet telkens het js bestand wil zippen... hoe doe ik dat dan? Kan het uberhaupt?


Als je apache niet al standaard je bestanden zipt (kan je zien in bijvoorbeeld Firebug of de Inspector in Google Chrome of Safari, in het network tabblad) zou je kunnen overwegen om via mod_rewrite alle aanroepen naar js-bestanden naar een php script door te sturen, dat dan dat bestand inpakt en opstuurt. Maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent, want dan zal je ook zelf de juiste headers mee moeten sturen zodat hij hem naast inpakt ook nog goed cachebaar houdt voor de webbrowser.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2010 00:24:50
Quote Anchor link
Pfff... dat klinkt niet als een gemakkelijk klusje...
Aangezien ik een framework wil maken dat op verschillende systemen kan draaien zal ik toch zelf een oplossing moeten maken vrees ik.

Kan je in plaats van

<script type="text/javascript" src="jquery-1.4.4.min.js"></script>

ook dit doen?

<script type="text/javascript" src="jquery-1.4.4.min.js.gz"></script>

of werkt javascript dan niet meer? (kan het momenteel zelf even niet testen anders zou ik dat wel even doen...)
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

25/11/2010 11:39:33
Quote Anchor link
LOL omfg
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2010 11:42:37
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 25/11/2010 11:39:33:
LOL omfg

Vind je het echt zo grappig? Geef liever een zinnig / constructief antwoord en lever een positieve bijdrage aan het forum.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/11/2010 11:48:54
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar naar die .gz wijzen.
Heb je het eerste stuk van wat Jelmer zegt al gedaan? Kijken of apache al standaard compressie uitvoert?
Anders moet je de config van je server aanpassen, php.ini heeft daar niks mee te maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/11/2010 11:59:39
Quote Anchor link
Oke, thanks.. dat gaat dus niet werken :)

Ik zal nog een keer uitleggen wat ik bedoel. Ik ben met een framework bezig. Dit moet op verschillende servers kunnen draaien (ook Windows). Daarom wil ik niet afhankelijk zijn van een server-instelling.

Ik wil dus in m'n framework een oplossing bouwen waardoor het bestand gezipt wordt verstuurd. Echter, volgens mij zou ik het javascript dan iedere keer door m'n framework heen moeten laten lopen, zippen, juiste headers meegeven etc. Dat lijkt me niet echt wenselijk. Vandaar mijn vraag of je een javascript bestand wellicht gezipt kunt opslaan en dat de browser 'm dan automatisch als gezipt herkent.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/11/2010 12:01:51
Quote Anchor link
Het is dan misschien meer de vraag of je dan nog met het javascript bestand bezig moet zijn. Het zippen mag dan gewoon een keuze zijn voor de gebruiker van het framework. Want naast het javascript heb je ook alle gewone html etc of ga je die dan ook vanuit code zippen?

Volgens mij ben je nu veel tijd kwijt wat weinig oplevert.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.