[jQuery] Submit werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

22/05/2013 21:41:39
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb nu een jQuery script geschreven die een adres naar een xml bestand moet ophalen, dat werkt alleen loop ik vast bij die submit knop, als je er op klikt werkt hij, maar zodra ik op enter druk niet meer... Hoe los ik dit op?
alvast bedankt!


Hier mijn script: http://jsfiddle.net/bg9Wv/.
Gewijzigd op 22/05/2013 21:41:56 door Keizer Webdesign
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 08:18:16
 
Reshad F

Reshad F

22/05/2013 21:50:18
Quote Anchor link
Moet je niet iets met keybinding doen?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

22/05/2013 22:05:31
Quote Anchor link
Dan heb ik zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$("#search").keyup(function(event){
    if(event.keyCode == 13){
        $("#search_button").click();
    }
});


maar moet ik die functie nu dubbel schrijven, 1 als ik op enter druk en 1 voor als ik klik?

Ik ben helaas nog niet zo ver met jQuery...

Toevoeging op 22/05/2013 22:13:25:

http://jsfiddle.net/bg9Wv/1/ Het is me gelukt! Ik heb alleen nog 2 problemen. Hij parst hem dubbel als ik een paar keer op enter druk. hoe zorg ik dat hij dat maar 1 keer doet. en als ik een anderen link in voer, hoe zorg ik dan dat hij de vorige weer verwijderd en een nieuwe weer geeft en niet er onder zoals nu?
 
Wouter J

Wouter J

22/05/2013 23:14:38
Quote Anchor link
Eerst wat tips:

- script netjes. Spring in per block en zorg dat het duidelijk is waar iets bij hoort.
- je gaat nu elke keer als je op #search_button klikt JavaScript de dom door laten zoeken opzoek naar #search, vervolgens nog een keer de dom door zoeken voor #info, daarna nogmaals voor #info. Dat gaat enorm veel tijd kosten, cache deze elementen in een variabele en gebruik dat.
- gebruik geen inline JS, maar gewoon javascript. Dus $('#search_form').submit(...)
- $(elem).click() registreerd een click event, je wilt het click event triggeren gebruik dan $(elem).trigger('click')
- gebruik gewoon helemaal geen click event, $(elem).submit() geldt voor zowel de enter als de klik (zorg dan wel dat je type="submit" hebt ipv type="button")

De code na het verbeteren: http://jsfiddle.net/bg9Wv/2/

Dan het antwoord op je problemen:
1. Sla de url op in een variabele, als het nog hetzelfde is doe je niks. ( http://jsfiddle.net/bg9Wv/3/ )
2. Gebruik $(elem).html(...) ipv $(elem).append(...) ( http://jsfiddle.net/bg9Wv/4/ )

http://jsfiddle.net/bg9Wv/5/
Gewijzigd op 22/05/2013 23:16:13 door Wouter J
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 19:54:33
Quote Anchor link
Huh?

Heel erg bedankt voor de tips Wouter.

Maar nu zal het wel weer aan mij liggen maar kan ik er nou echt geen zak van of zie ik iets over het hoofd.

Die jsfiddle werkt zoals hij moet werken maar dan bouw ik hem in op deze pagina en ineens werkt het niet meer...:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<html><head>

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){
    
    // cache de elementen
    var searchInput = $('#search');
    var info = $('#info');
    
    var latestUrl; // gebruiken we om niet dubbel te parsen
    
    // submit event op het formulier
    $("#search_form").submit(function( event ) {
        var link = searchInput.val();
        
        if (link === latestUrl) {
            // zelfde url, stop callback
            return;
        } else {
            latestUrl = link; // sla de url op
        }
        
        // gebruik .html, dan override je alle content die erin staat
        info.html("<ul></ul>");
        
        $.ajax({
            type: "GET",
            url: ""+link+"",
            dataType: "xml",
            success: function(xml){
                $(xml).find('Book').each(function(){
                    var sTitle = $(this).find('Title').text();
                    var sPublisher = $(this).find('Publisher').text();
                    
                    $('ul', info).append("<li>" + sTitle + ", " + sPublisher + "</li>");
                });
            },
            error: function() {
                alert("An error occurred while processing XML file.");
            }
        });
    });
    
});

</script>

<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.min.js"></script>
</head>
<body>



<form id="search_form">
    <input type="text" id="search" placeholder="Station..." />
    <input type="submit" id="search_button" value="Bekijk" />
</form>

<div id="info"></div>

</body>
</html>



als ik hem wil submit'en dan weergeeft hij niks en reload de page zich weer en krijg ik zn ? in me webbar. Wat doe ik verkeerd?
 
Wouter J

Wouter J

23/05/2013 19:57:08
Quote Anchor link
eerst jquery inladen en dan pas het script.

Open ook je console (Ctrl + J en F12 in IE) om te kijken voor JavaScript errors.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

23/05/2013 20:43:57
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt!
Kan ik met ajax ook url's op halen? Want als ik deze link wil op halen http://papermashup.com/demos/jquery-xml/books.xml (wel eerst de var sPublisher veranderd naar description) lukt dat niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.