JQuery validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

14/11/2011 17:09:07
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

ik ben bezig met een contact formulier en heb het
voor mekaar gekregen om met JQuery een aantal velden te valideren.
dit wordt in werking gezet bij de submit


$(document).ready(function()
{
$("form#contactform").submit(function()
{
if ($("input#voornaam").val() == "")
{
alert("Vul uw 'voornaam' in!");
return false;
}
if else ($("input#achternaam").val() == "")
alert("Vul uw 'voornaam' in!");
return false;
}
});
});

<tr>
<td>Voornaam: *</td>
<td><input type="text" id="voornaam" name="voornaam" title="Voornaam" /></td>
</tr>



Quote:
dit gaat allemaal goed, maar hoe krijg ik dit met bovenstaand voorbeeld voor mekaar bij het checken van email adressen en radio buttons dit is het geen waar ik ff niet uit kom.

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 22:05:41
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/11/2011 17:25:51
Quote Anchor link
http://jquery.bassistance.de/validate/demo/index.html Dit is een goede form validation script voor jQuery, waarom het wiel nog een keer uitvinden?
 
Raymond van Os

raymond van Os

14/11/2011 19:01:32
Quote Anchor link
Omdat ik zelf een programmeur ben en daarom wil leren hoe het op een andere mannier ook zou kunnen. Ook voldoet het begrip "het wiel opnieuw uitvinden" niet altijd aan de eissen die je steld voor een op te leveren product.

Maar des al niettemeer bedankt voor je reactie.
 
Wouter J

Wouter J

14/11/2011 19:02:24
Quote Anchor link
En daarnaast even een lesje posten op forums:
- Een quote is citaat. Je gebruikt de quote tag als je iemand dus citeert
=> Je eigen tekst is dus geen quote
- Elk develop forum heeft code tags ingebouwd. 99% van deze gevallen zijn de code tags [code], gebruik deze dus ook
- Gebruikt punten en hoofdletters in je bericht, zodat alles goed leesbaar is.
 
Raymond van Os

raymond van Os

14/11/2011 19:26:05
Quote Anchor link
Man o man o man, ik stel gewoon een vraag en hoop ook normaal antwoord te krijgen op een vraag hoor... Ik bedoel wat maakt het in vredes naam uit hoe je het opschrijft tussen "quotes" etc..?

Toevoeging op 14/11/2011 19:34:38:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function()
{
      $("form#contactform").submit(function()
      {    
            if ($("input#voornaam").val() == "")
            {
                  alert("Vul uw 'voornaam' in!");
                  return false;
            }
            if else ($("input#achternaam").val() == "")
            {
                 alert("Vul uw 'achternaam' in!");
                 return false;
            }    
     });
});

Form etc......

<tr>
      <td>Voornaam: *</td>
      <td><input type="text" id="voornaam" name="voornaam" title="Voornaam" /></td>
</tr>
 
Wouter J

Wouter J

14/11/2011 20:00:06
Quote Anchor link
- Een form maak je niet op met tabellen, doe dit met een goed float model
- Gebruik de html label tag
- JavaScript altijd vlak voor </body> uitvoeren
- form#contactform is trager dan #contactform, en #contactform kan toch alleen maar 1 element zijn. Het is dus beter om #contactform te gebruiken en niet met form ervoor
- Gebruik geen alerts meer, deze zijn onderwets. Gebruik console.log en gebruik de JavaScript console (voor FireFox moet je hiervoor FireBug installeren) voor het debuggen en voor de gebruiker laat je het mooi in een daarvoor bestemde lijst zetten. (<ul><li></li></ul>)
- if else in javascript, het is else if of alleen else. If else kan nooit
- Laat met validatie altijd in 1 keer alle foutmeldingen zien, zo weet de gebruiker in 1 keer wat er veranderd moet worden. else if kan dus beter if zijn

En verder:
Quote:
Omdat ik zelf een programmeur ben en daarom wil leren hoe het op een andere mannier ook zou kunnen.

Je moet niet alles zelf willen maken. Zodra er zo'n uitstekende plugin is is het veel beter om die gewoon te maken. Als je alles wilt maken ben je tevergeefs 10tallen uren kwijt.
En daarnaast, je gebruikt wel jQuery. Waarom wil je het dan niet met raw JavaScript schrijven, nu weet je nog steeds niet wat er eigenlijk gebeurd.
Gewijzigd op 14/11/2011 20:01:36 door Wouter J
 
Synaps Framework

Synaps Framework

14/11/2011 20:30:02
Quote Anchor link
Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- JavaScript altijd vlak voor </body> uitvoeren


Hoezo? Hij gebruik toch document.ready()

Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- form#contactform is trager dan #contactform, en #contactform kan toch alleen maar 1 element zijn. Het is dus beter om #contactform te gebruiken en niet met form ervoor


Is nihil, maak je maar zorgen over belangrijkere dingen.

Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- Gebruik geen alerts meer, deze zijn onderwets. Gebruik console.log en gebruik de JavaScript console (voor FireFox moet je hiervoor FireBug installeren) voor het debuggen en voor de gebruiker laat je het mooi in een daarvoor bestemde lijst zetten. (<ul><li></li></ul>)\


Sinds wanneer is dit een vereiste? TS mag zelf bepalen wat hij wel / niet wil gebruiken. Dit is hoogstens een tip. Klinkt nu alsof zijn leven ervan afhangt.

Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
En verder:
Quote:
Omdat ik zelf een programmeur ben en daarom wil leren hoe het op een andere mannier ook zou kunnen.

Je moet niet alles zelf willen maken. Zodra er zo'n uitstekende plugin is is het veel beter om die gewoon te maken. Als je alles wilt maken ben je tevergeefs 10tallen uren kwijt.
En daarnaast, je gebruikt wel jQuery. Waarom wil je het dan niet met raw JavaScript schrijven, nu weet je nog steeds niet wat er eigenlijk gebeurd.

[/quote]
Onzin, door iets na te maken en bestaande code als referentie te gebruiken is een uitstekend leermiddel. Alles maar downloaden en hopen dat het werkt leer je natuurlijk niks van.

Daarnaast hoeft de TS sowieso geen raw javascript te gebruiken. Ook het werken in jQuery is een uitstekend leer proces.
 
Kees Schepers

kees Schepers

14/11/2011 21:49:45
Quote Anchor link
Synaps Framework op 14/11/2011 20:30:02:
Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- JavaScript altijd vlak voor </body> uitvoeren


Hoezo? Hij gebruik toch document.ready()


Daar heeft Wouter J wel gelijk in. Sommige browsers renderen content al tijdens het binnenkrijgen van de pagina. Daarmee scheelt het in de beleving van de gebruiker tijd totdat de site geladen is. Het verschil is natuurlijk nihil in deze situatie maar kan ook anders zijn ;)

Synaps Framework op 14/11/2011 20:30:02:
Onzin, door iets na te maken en bestaande code als referentie te gebruiken is een uitstekend leermiddel. Alles maar downloaden en hopen dat het werkt leer je natuurlijk niks van.

Daarnaast hoeft de TS sowieso geen raw javascript te gebruiken. Ook het werken in jQuery is een uitstekend leer proces.


En ik denk dat hij NOG meer leert als hij probeert deze bestaande plugin probeert te extenden en het naar zijn smaak te maken..

En op de overige punten kan ik Wouter geen ongelijk geven. Misschien komt het een beetje over alsof je het zo moet doen maar de TS beslist zelf natuurlijk. Ik denk dat het niet meer als een dringend advies is ;)
Gewijzigd op 14/11/2011 21:52:57 door kees Schepers
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2011 08:46:44
Quote Anchor link
Quote:
Alles maar downloaden en hopen dat het werkt leer je natuurlijk niks van.

Nee, natuurlijk niet. Dat beweer ik ook niet. Ik beweer wel dat als er al zo'n uitstekende plugin is je dat gewoon het best kan gebruiken.
Quote:
Hoezo? Hij gebruik toch document.ready()

Als eerste gebruikt hij $(document).ready() en ten tweede is dit een stuk sneller met laden. Als eerst de HTML en CSS geladen en uitgevoerd wordt kan de gebruiker de site al zien en lezen, als daarna de JS er nog bij komt (vooral met dingen als validatie, cufon moet wel bovenin) heeft de gebruiker er geen erg in.
Quote:
Sinds wanneer is dit een vereiste? TS mag zelf bepalen wat hij wel / niet wil gebruiken. Dit is hoogstens een tip. Klinkt nu alsof zijn leven ervan afhangt.

Natuurlijk hangt zijn leven er niet vanaf, ik geef hem alleen tips om zijn script te verbeteren. Via console.log krijg je veel meer en betere informatie over die variabelen/tekst.
En zeg nou zelf, zodra je op een gewone website komt en je ziet een alert dan begin je ook te twijfelen over de goedheid van de site. Dus je gaat dan al snel over in errors weergeven op de site en als je dat dan via correcte HTML wilt doen zul je een list moeten gebruiken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/11/2011 12:12:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function validateEmail(emailAddress){  
   var emailPattern = /^[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,4}$/;  
   return emailPattern.test(elementValue);  
}
 
Raymond van Os

raymond van Os

15/11/2011 14:46:32
Quote Anchor link
Kijk hier kan ik wat mee....
Bedankt Ger dat is wat ik zogt
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2011 14:59:59
Quote Anchor link
En de rest van je script laat je gewoon fout zijn? Je wilt dus alleen luisteren naar mensen die directe code geven, aan tips om je code beter te maken heb jij niks? Je wilt gewoon kunnen knippen en plakken? En zodra het niet werkt kom je weer terug om weer een direct juiste code van ons te verwachten?
 
Raymond van Os

raymond van Os

16/11/2011 11:00:55
Quote Anchor link
Quote:
Je wilt gewoon kunnen knippen en plakken? En zodra het niet werkt kom je weer terug om weer een direct juiste code van ons te verwachten?


dit slaat natuurlijk nergens op, ik zeg namelijk helemaal niet dat ik jullie / jou tips op het verbeteren van mijn script niet uitwerk en alles maar knip en plak, ik was namelijk ook gewoon van plan om de JQuery code van Ger weer verder uit te werken.
 
Kees Schepers

kees Schepers

16/11/2011 12:18:20
Quote Anchor link
Wouter doelt er meer op dat hij allemaal tips geeft en advies, en je daar helemaal niet op in gaat of blijk van toont dat je daar iets van plan mee bent te doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.