JQuery vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:08:57
Quote Anchor link
Aangezien mijn vorig topic al meerdere vragen bevatte, open ik een nieuw voor devolgende vraag over JQuery

Ik heb nu een scriptje geschreven voor het tonenen van gegevens. Eerst moet een form worden ingevuld en aan de hand daarvan worden bepaalde gegevens gegenereerd op een andere pagina de dan in diezelfde div getoond moet worden.

Echter wordt de div niet opnieuw gevuld. Wat doe ik fout?

Groeten,
Olivier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<div id="controle">
Geef eerst de benodigde gegevens op!<br />
<form>
<label>Life-nr: </label><input type="text"></input><br />
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input> ----> Hier moet ik een datumselector koppelen!<br />
<!-- Ook dit is voor de datepicker => wegens moeilijke gebruikbaarheid wordt dit tijdelijk verboren -->
<!-- <div id="datepicker"></div> -->
<!-- Einde datepicker -->

<input type="submit" value="Controleer" id="Controle">
</form>

<script type="text/javascript">
$("#Controle").click(function() {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
Gewijzigd op 26/06/2012 16:17:26 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 04:11:57
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:16:40
Quote Anchor link
Zou je misschien je code tussen [code] tags willen plaatsen?

Wat doe je fout: ga niet 2 keer bijna dezelfde naam gebruiken. Hou id values graag lower case en noem de submit button bijv. controle-submit.
voor de rest lijkt alles goed, behalve dat ik geen jQuery zie ingeladen.

wat krijg je als je in de console kijkt? En als je de JavaScript eens door haalt en die opmerkingen aanpast, waar mogelijk?
Maak anders even een JSfiddle, als je niet weet hoe dat moet, lees dan dit eens: http://wouterj.nl/overig/deel-je-scripts-makkelijk-met-jsfiddle/450/
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:19:00
Quote Anchor link
Komt er uberhaupt iets terug?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:21:00
Quote Anchor link
Er komt niks terug!

Dit staat in de head:
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>

Fouten in de JSHint:
Line 2: $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
Missing "use strict" statement.

Line 3: $('#controle').html(data);
Mixed spaces and tabs.

Line 4: });
Mixed spaces and tabs.

Line 1: $("#Controle").click(function() {
'$' is not defined.

Line 2: $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
'$' is not defined.

Line 3: $('#controle').html(data);
'$' is not defined.


Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/06/2012 16:25:52 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:25:41
Quote Anchor link
Hmm, dat zijn dus allemaal tips die je gewoon mag vergeten (behalve spaces en tabs mixen, het is goed om 1 standaard aan te houden, of tabs of spaces).

En wat krijg je in de console? En misschien een live voorbeeldje/jsfiddle?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:26:19
Quote Anchor link
Console zal ik nu ff fixen, de code nu is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script type="text/javascript">
$("#controle-button").click(function() {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:28:25
Quote Anchor link
Je gebruikt een hoofdletter in je script en geen hoofdletter in de div, dus dat is zowieso een fout.
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:31:03
Quote Anchor link
Nee, Chi Lion. Die #Controle in jQuery was op de submit button die id="Controle" heette, maar dat heeft olivier nu veranderd naar #controle-button.
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:32:43
Quote Anchor link
Ah, mijn fout!

Olivier, wat doet je andere bestand?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:34:36
Quote Anchor link
De code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!HTML>
<html>
  <head>
        <title>Testen!</title>
    <link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
  </head>
  <body>
 
<!-- Hieronder word de tabel weergegeven met vraag om de lifenr in te vullen! -->

  <!-- Ingeven van de lifenr. -->
<div id="controle">
Geef eerst de benodigde gegevens op!<br />
<form>
<label>Life-nr: </label><input type="text"></input><br />
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input> <!-- Hier moet ik een datumselector koppelen! --><br />

<input type="submit" value="Controleer" id="controle-button">
</form>

<script type="text/javascript">
$("#controle-button").click(function() {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
</div>
</body>
</html>


Mogelijks code van de andere pagina (lifenr.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'Olivier';
?>


// JS Live ding werkt niet (ik blijf het even uitzoeken....

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/06/2012 16:36:23 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:39:09
Quote Anchor link
Ik heb even snel een JSfiddle gemaakt: http://jsfiddle.net/8FF25/

Probleem: De submit van het form gaat door en die gaat voor de AJAX request.
Snelle Oplossing: plaats als parameter van de callback de variabele e (of event) en doe daaronder e.preventDefault() (stop normale events op dit element).
Betere Oplossing: Maak geen submit.onclick event, maar een form.onsubmit. Hierdoor geef je de form een id mee en doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('#controle-form').submit(function(e) {
    // AJAX get request
});
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:40:49
Quote Anchor link
Als het enige wat lifenr.php doet, kijk dan eerst eens of je ook wat terugkrijgt als je geen vars meegeeft in je jQuery

Toevoeging op 26/06/2012 16:41:22:

Beter pak je eerst Wouters opmerking :)
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 16:45:47
Quote Anchor link
Kan ik dit ook oplossen door de button los te koppelen van het form? Moet wel deze twee gegevens in het PHP form op de andere pagina (lifenr.php) in een volgende stap laten verwerken...

Zou de code zo moeten zijn? (werkt nog altijd niet)...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<!HTML>
<html>
  <head>
    <title>Hier komt de inschrijvingsfiche!</title>
<link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
  </head>
  <body>
 
<!-- Hieronder word de tabel weergegeven met vraag om de lifenr in te vullen! -->

  <!-- Ingeven van de lifenr. -->
<div id="controle">
Geef eerst de benodigde gegevens op!<br />
<form id="controle-form" method="POST">
<label>Life-nr: </label><input type="text"></input><br />
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input> ----> Hier moet ik een datumselector koppelen!<br />
<!-- Ook dit is voor de datepicker => wegens moeilijke gebruikbaarheid wordt dit tijdelijk verboren -->
<!-- <div id="datepicker"></div> -->
<!-- Einde datepicker -->

<input type="submit" value="Controleer">
</form>

<script type="text/javascript">
$('#controle-form').submit(function(e) {
  $.get('lifenr.php', { Lifenr: '......' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
});
</script>
</div>
</body>
</html>
 
John Cena

John Cena

26/06/2012 16:47:46
Quote Anchor link
Gebruik dit voorbeeld eens en pas het aan naar jou situatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<script>
  /* attach a submit handler to the form */
  $("#searchForm").submit(function(event) {

    /* stop form from submitting normally */
    event.preventDefault();
        
    /* get some values from elements on the page: */
    var $form = $( this ),
        term = $form.find( 'input[name="s"]' ).val(),
        url = $form.attr( 'action' );

    /* Send the data using post and put the results in a div */
    $.post( url, { s: term },
      function( data ) {
          var content = $( data ).find( '#content' );
          $( "#result" ).empty().append( content );
      }
    );
  });
</script>
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 16:47:47
Quote Anchor link
Sorry, mijn fout. Je moet hier ook nog e.preventDefault() gebruiken. Voorbeeldje: http://jsfiddle.net/8FF25/1/
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 17:18:37
Quote Anchor link
Hallo Wouter het werkt! Mijn dank voor de medewerking. Mag ik vragen of u ook een antwoord weet op volgende vraag.

Hier wordt de geboortedatum gevraagd (ingegeven)
<label>Geboortedatum: </label><input type="text"></input>

Maar ik zou deze in de zin hieronder willen laten verwerken:
...$.post('lifenr.php', { Geboortedatum: '$_GET['Geboortedatum]' }, function (data)...

Enig idee hoe ik dit doe? Bovenstaande code werkt niet :s

Groeten,Olivier
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:20:30
Quote Anchor link
$_GET is gewoon iets van PHP, eigenlijk gewoon een array die PHP ergens achterin definieert.

In JS zal je de input moeten selecteren en dan met $('select input veld').val() de value van het input ophalen.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 17:29:04
Quote Anchor link
Dat had ik ondertussen ook al door. Was (zoals wel meer) te snel met het posten, zal in het vervolg eerst zoeken en dan posten ;-)

Ik doe dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$("#controle-form").submit(function(e) {
    e.preventDefault();
    
  $.post('lifenr.php', { Geboortedatum: '$('Geboortedatum').val()' }, function (data) {
      $('#controle').html(data);
      });
  $("#confirmatie").show();
});


Maar dit werkt niet ö

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/06/2012 17:33:13 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:36:09
Quote Anchor link
Allereerst, heb je een element die <Geboortedatum> heet? Lijkt me niet.

Vervolgens, ooit wel eens in de console gekeken? Je moet nu een hele hoop foutmeldingen krijgen. Want JS ziet nu '$(' als een stukje tekst (string), vervolgens Geboortedatum als een variabele en dan weer ').val()' als een stukje tekst (string).
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/06/2012 17:48:35
Quote Anchor link
<input type="text" name="Geboortedatum">
^^ Deze noemt toch geboortedatum?

Deze code die ik geschreven heb klopt inderdaad niet, maar ikzelf zie de oplossing ook niet? Daarom een kleine link of opzet zou handig zijn (ondertussen zoek ik zelf op de (nederlandse) google)

Groeten
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:52:49
Quote Anchor link
Die noem je niet Geboortedatum. Ofwel je selecteert hem met de attribuut selector of je geeft hem een ID en selecteert hem met de ID selector.

En de rest mag je zelf uitvogelen, is het zelfde als in PHP. Wat is er nou echt verboden in PHP? Tipje: .... buiten quotes houden Kijk eens naar wat je hebt getypt.
Nog steeds niet door? Bekijk dan eens het eerste voorbeeld van deze pagina...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.