JS probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grizz

Grizz

20/11/2006 14:14:00
Quote Anchor link
weet iemand mischien waarom dit niet werkt?
het doet helemaal niets. terwijl hij 1 of 2 weer moet geven. (als het goed is)

<script language="javascript">

function ShowHide(num)
{
var thisForm = document.getElementById(num);

if (thisForm == "1")
{
Show_Form = "1";
}
else
{
Show_Form = "2";
}
}
</script>

============

<a href="javascript:ShowHide('1');">Artist</a>

============

<span id="Show_Form"> </span>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grizz
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:04:53
 
Jelmer -

Jelmer -

20/11/2006 14:24:00
Quote Anchor link
Show_Form is gewoon een variabele. Als je dat span-ding met id="Show_Form" wilt hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById('Show_Form').innerHTML = '1';
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 14:30:00
Quote Anchor link
die Show_Form moet later vervangen worden met een textfield. die 1,2 is eerst alleen maar een test.
 
Jelmer -

Jelmer -

20/11/2006 14:42:00
Quote Anchor link
...innerHTML = '<input type="text"/>';

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var textField = document.createElement('input');
textField.type = 'text';
document.getElementById('Show_Form').appendChild(textField);


Maar handiger is gewoon een div maken met 'style="display: none"' en die via JS zichtbaar maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById('Show_Form').style.display = 'block';
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 14:47:00
Quote Anchor link
ok :D bedankt voor je hulp. hier kan ik wel verder mee denk ik :D
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 15:49:00
Quote Anchor link
nu geeft hij het id geloof ik niet goed door. want hij geeft steeds 2 weer, iemand mishien een idee wat dat kan zijn?
 
Mark D

Mark D

20/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
if (thisForm == "1")
{
Show_Form = "1";
}
else
{
Show_Form = "2";
}

Dus thisForm is niet 1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark D
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 16:00:00
Quote Anchor link
hehe dat snap ik wel.
ik denk eerder dat ie geen id meegeeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grizz
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/11/2006 16:03:00
Quote Anchor link
document.getElementById(num);

moet zijn

document.getElementById('num');
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 16:05:00
Quote Anchor link
maakt geen verschil
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 17:10:00
Quote Anchor link
zit hier mischien een fout in ? <a href="javascript:Show_Method('1');">
 
Mark D

Mark D

20/11/2006 17:11:00
Quote Anchor link
href="javascript:Show_Method('1');">

Verander eens in:

href="Show_Method('1');">
 
Peter Somhorst

Peter Somhorst

20/11/2006 17:14:00
Quote Anchor link
document.getElementByID werkt niet in alle browsers. Volgens mij werkt het niet in FF, maar wel in IE (of andersom dus). Ik kan zo snel ff niet vinden wat het in de andere browser moet zijn, maar pm me maar ff als je et wil weten...
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 17:15:00
Quote Anchor link
dan word ie doorgelinkt..
link/Show_Method('1');
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grizz
 
Mark D

Mark D

20/11/2006 17:18:00
Quote Anchor link
href="#" onClick="Show_Method('1');">

En zo?
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 17:23:00
Quote Anchor link
werkt ook niet, had ik ook al geprobeerd.
 
Grizz

Grizz

20/11/2006 17:24:00
Quote Anchor link
Peter Somhorst schreef op 20.11.2006 17:14:
document.getElementByID werkt niet in alle browsers. Volgens mij werkt het niet in FF, maar wel in IE (of andersom dus). Ik kan zo snel ff niet vinden wat het in de andere browser moet zijn, maar pm me maar ff als je et wil weten...


hij pakt de id zowel in ie als in ff niet.
document.getElementByID hoort te werken in beiden ?
 
Grizz

Grizz

21/11/2006 13:10:00
Quote Anchor link
heb het probleem al opgelost :) thisForm veranderd naar num
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.