js var naar php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Emre bisey

emre bisey

09/03/2011 14:40:57
Quote Anchor link
in de andere topic heb ik het antwoord niet kunnen vinden omdat het verhaal ook nogal onduidelijk was mijn vraag is nogal simpel
ik had ook eerder een soortgelijke topic maar die was andersom dus van php naar js en nu wil ik graag van js naar php
dus bijv
<script>
var datum;
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?

$dtm
= ??
?>


bij de vraagtekens hoort dus de code maar ik kom er niet uit
Gewijzigd op 09/03/2011 14:41:44 door Emre bisey
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 06:45:34
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/03/2011 14:55:26
Quote Anchor link
Voor zover ik weet is dit niet mogelijk. JS = clientside en PHP = serverside
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

09/03/2011 14:57:59
Quote Anchor link
tuurlijk wel :) daar hebben ze ajax voor uitgevonden
 
Erik Rijk

Erik Rijk

09/03/2011 15:22:23
Quote Anchor link
Je zal dmv van javascript je uitkomsten moeten communiceren richting php dmv een pagina aanroep met bijvoorbeeld get parameters.

http://www.w3schools.com/ajax/ajax_xmlhttprequest_send.asp
Misschien kom je aan de hand van deze uitleg ook gelijk een stuk verder.
 
Chris -

Chris -

09/03/2011 16:03:01
Quote Anchor link
Of.. Via cookie meegeven, maar dan is het niet meer realtime ;-)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/03/2011 16:39:14
Quote Anchor link
Jordi kroon op 09/03/2011 14:57:59:
tuurlijk wel :) daar hebben ze ajax voor uitgevonden


Achterlijke reactie, geef dan ook antwoord op zijn vraag van hoe je dit dan moet doen. Niet alleen via ajax..
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/03/2011 16:56:49
Quote Anchor link
Goh ja ...

Uit jodi's post zou ik de conclusie trekken dat ik "Ajax tutorial" zou googlen.

Javascript dat communiceert met de server, is inderdaad precies waarvoor Ajax is uitgevonden.

De vraag van de vragensteller - na het vernemen van de te zoeken technologie - verandert dus in: "Leg eens Ajax uit".
Tja, daar zijn precies de tutorials voor uitgevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.