JS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Berckmans

Niek Berckmans

26/06/2006 16:43:00
Quote Anchor link
Ik heb hier het begin van een formuliertje met wat JS toepassingen. Ik wil nadat er op een button geklikt is de andere buttons disablen d.m.v een for-loopje. Het rare is dat hij alleen de eerste button disabled. Iemand enig idee waar dit aan ligt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<html>
<head>
<script language="JavaScript">

var x = 0

var style = new Array()
style[0] = "[B]"
style[1] = "[/B]"
style[2] = "[I]"
style[3] = "[/I]"
style[4] = "[U]"
style[5] = "[/U]"
style[6] = "[ALIGN=center]"
style[7] = "[/ALIGN]"
style[8] = "[ALIGN=right]"
style[9] = "[/ALIGN]"

var value = new Array()
value[0] = "B"
value[1] = "B*"
value[2] = "I"
value[3] = "I*"
value[4] = "U"
value[5] = "U*"
value[6] = ""
value[7] = "*"
value[8] = ""
value[9] = "*"

function addStyle(f,s)
{
    if(x==0){
        var v = document.getElementById("content").value
        document.getElementById("content").value=v+style[f]
        document.getElementById(f).value=value[s]
        x=1
        for(i=0;i<10;i++){
            if(f!=i){
                document.getElementById(i).disabled=true
            }
        }
    }else{
        var v = document.getElementById("content").value
        document.getElementById("content").value=v+style[s]
        document.getElementById(f).value=value[f]
        x=0
        for(i=0;i<10;i++){
            if(f!=i){
                document.getElementById(i).disabled=false
            }
        }
    }
}

</script>
<title>Untitled Document</title>
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" title="stylesheet" media="screen" type="text/css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body class="content">
<table width="500" align="center">
    <tr>
        <th colspan="2" align="left">New subject</th>
    </tr>
    <tr>
        <td width="32%" align="right">Subject:</td>
        <td width="68%" align="left"><input type="text" name="subj"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="32%" align="right">Description:</td>
        <td width="68%" align="left"><textarea name="description" cols="50"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="32%" align="right"></td>
        <td width="68%" align="left">
        <input type="button" onClick="addStyle('0', '1')" id="0" value="B">
        <input type="button" onClick="addStyle('2', '3')" id="2" value="I">
        <input type="button" onClick="addStyle('4', '5')" id="4" value="U">
        <input type="button" onClick="addStyle('6', '7')" id="6" value="&nbsp;&nbsp;">
        <input type="button" onClick="addStyle('8', '9')" id="8" value="&nbsp;&nbsp;">
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="32%" align="right" valign="top">Content:</td>
        <td width="68%" align="left"><textarea name="content" cols="50" rows="10"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="32%" align="right"></td>
        <td width="68%" align="left"><input type="button" onClick="" value="Preview"><input type="submit" name="submit" value="Submit"></td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:40:53
 
Jelmer -

Jelmer -

26/06/2006 16:50:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens in je Error Console, bijvoorbeeld die in Firefox. ([extra] -> [error/javascript console])

Wat geeft hij als foutmelding?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

26/06/2006 16:55:00
Quote Anchor link
in FF doet ie helemaal niets...
document.getElementById('content') has no properties
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Berckmans
 
Jelmer -

Jelmer -

26/06/2006 17:07:00
Quote Anchor link
<textarea name="content" cols="50" rows="10"></textarea>

Maak daar eens van:
<textarea name="content" id="content" cols="50" rows="10"></textarea>
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

26/06/2006 17:10:00
Quote Anchor link
Die had ik over het hoofd gezien.
Iemand nog een idee hoe ik dat probleem met het disablen kan oplossen?
 
Jelmer -

Jelmer -

26/06/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Wat is je volgende foutmelding?
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

26/06/2006 19:42:00
Quote Anchor link
document.getElementById(i) has no properties

(sorry voor de late reactie...training)

http://www.orange-clan.com/newsub.html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Berckmans
 
Jelmer -

Jelmer -

26/06/2006 19:48:00
Quote Anchor link
Probeer overal eens:
for(i=0;i<10;i++){
te vervangen door
for(i=0;i<10;i=i+2){
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

26/06/2006 20:42:00
Quote Anchor link
Kheb mijn javascript wat verandert en denk dat dit net zo makkelijk is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<script language="JavaScript">

var style = new Array()
style[0] = "[B]"
style[1] = "[/B]"
style[2] = "[I]"
style[3] = "[/I]"
style[4] = "[U]"
style[5] = "[/U]"
style[6] = "[ALIGN=center]"
style[7] = "[/ALIGN]"
style[8] = "[ALIGN=right]"
style[9] = "[/ALIGN]"

function addStyle(f,s)
{
    if (window.getSelection)
    {
        txt = window.getSelection();
    }
    else if (document.getSelection)
    {
        txt = document.getSelection();
    }
    else if (document.selection)
    {
        txt = document.selection.createRange().text;
    }
    if(txt)
    {
        document.selection.createRange().text =style[f]+txt+ style[s]
        document.getElementById("content").focus()
    }else{
        document.getElementById("content").value+=style[f]+style[s]
        document.getElementById("content").focus()
    }    
}

</script>


Bedankt voor de moeite!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Berckmans
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.