Json

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 20:56:36
Quote Anchor link
Hi,

Ik ben een beetje aan het kijken naar Json. Maar ik loop op een stukje vast. Kan zijn dat ik totaal verkeerd bezig ben, maar toch even hier navraag doen.

Ik probeer via Json data te versturen naar een php bestand zodat ik deze fijn kan uitlezen. Echter, het verzenden werkt (via firebug gecontroleerd) maar eenmaal in het php bestand kan ik het geheel niet meer terug vinden. Ik verwachte het in de $_POST maar het zijn allemaal NULL waardes.

Zie hier mijn stukje javascript die het Json zou moeten verzenden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    $('[name="loginSubmit"]').bind('click', function(e) {
        $.ajax({
            type: "POST",
            url: 'Backend/Ajax/Login/LoginHandler.php',
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            dataType: "json",
            data:  JSON.stringify('{Data: {Username: "' + $('[name="txtUsername"]').val() + '", Password: "' + $('[name="txtPassword"]').val() + '", DailyToken: "' + $('[name="txtDailyToken"]').val() + '", Captcha: "' + $('[name="txtCaptcha"]').val() + '"}}'),
            success: function(json) {
                //$("#success").html("json.length=" + json.length);
                itemAddCallback(json);
                
                alert(json);
            },
            error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) {
                $("#error").html(XMLHttpRequest.responseText);
            }
        });
        e.preventDefault();
    });


In de LoginHandler heb ik al de $_POST gedumpt, de $_GET gedumped en zelfs $_REQUEST. Maar alles is leeg.

Nu mijn vraag, na ongeveer 2 uur de servers van google te belasten heb ik alleen maar voorbeelden gevonden die andersom werkten. Dus een Json string terug zenden naar javascript waardoor je dus met die objecten kunt werken. Maar ik kan nergens een goed voorbeeld vinden dat je juist je data wilt verzenden en het via PHP wilt uitlezen. Hoort dat zo? Is Json alleen maar bedoelt om objecten naar javascript te versturen, of zou het ook de andere weg moeten kunnen (welke ik nu dus probeer).

Kusje.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 11:56:38
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:07:31
Quote Anchor link
Quote:
Hoort dat zo? Is Json alleen maar bedoelt om objecten naar javascript te versturen, of zou het ook de andere weg moeten kunnen (welke ik nu dus probeer).


Het kan allebei zo ver ik weet.
Je hebt json_encode en decode dus.
Verder heb ik er nog niet veel mee gewerkt, maar je zou eens moeten kijken naar een scriptje wat blanche eens heeft geschreven..

Link

Quote:
Kusje

Naah vooruit, eentje terug dan, EDIT: als je tenminste een meisje bent... Je weet natuurlijk nooit..
Gewijzigd op 06/09/2010 21:08:28 door Niels K
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:11:24
Quote Anchor link
Voor zover ik weet ligt het probleem niet bij het verzenden van de data. Die word wel verstuurd. Echter kan ik niet achterhalen hoe ik de data kan aanroepen in het PHP bestand. En hoe ik kan bepalen hoe bijvoorbeeld die var gaat heten.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:13:34
Quote Anchor link
Ah, waarschijnlijk dus met json_decode ? Wat heb je nu in je PHP al staan dan?

Wil je perse JSON gebruiken dan? Want ik doe het altijd gewoon met AJAX functie van JQuery. Ik zie nu trouwens ook dat je met JQuery json kan gebruiken.

jquery + json
Gewijzigd op 06/09/2010 21:16:14 door Niels K
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:16:02
Quote Anchor link
Ja met die functie kan ik die string uitlezen. Wil ik graag doen. Mijn probleem is dus dat ik niet weet hoe ik die string op moet halen. Ik heb in het php bestand het volgende staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    echo var_dump($_POST);
    echo var_dump($_REQUEST);
    echo var_dump($_GET);
?>


Resulteert in NULL NULL NULL.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:17:10
Quote Anchor link
Ik heb mijn vorige post iets aangepast.. Verder zal ik even wat localhost proberen.
Gewijzigd op 06/09/2010 21:17:27 door Niels K
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:19:07
Quote Anchor link
Ja kan ook met Ajax maar ik doe dit omdat ik wil kijken of Json mij bevalt. De link met jquery en json resulteert alleen in voorbeelden hoe je een Json string kunt handlen binnen javascript. Niet hoe je het verzend + opvangt met php.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:35:50
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:45:36
Quote Anchor link
Die heb ik al wel doorgelezen maar ik kan ook daaruit mijn vraag niet achterhalen.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:46:50
Quote Anchor link
Ik zit zelf even wat te proberen, maar heb weinig tijd, ik zal morgen op het werk nog wel even voor je navragen. Er is een persoon die een gehele module voor ophalen en verzenden heeft gemaakt..
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/09/2010 21:47:22
Quote Anchor link
Zal ik kunnen waarderen als je dat voor mij na wilt vragen. Cheers.
 
Jelmer -

Jelmer -

06/09/2010 21:58:34
Quote Anchor link
Gebruik je jQuery? Zo ja, dan kan je toch $.post gebruiken? Zie eens naar de documentatie daarvan, en dan vooral die voorbeelden onderaan voor hoe je je data argument moet vullen.

Je ziet de output in Firebug zeg je, als het goed is kan je dan ook zien of de data verzonden is, als body (of gewoon data) van de request. In wat voor formaat is dat? Kan je dat eens kopieren en plakken hier?

PHP zelf kan die body omzetten in waardes in een $_POST array wanneer het als querystring is doorgestuurd (enctype:urlencodednogwat, standaard), of enctype:multipart/form-data-oid (bij bestanden uploaden). Als het in een andere indeling is, dan zal je het zelf moeten inlezen. Volgens mij kan dat via de php://input stream. Of via $HTTP_POST_DATA, al werkt die bij mij iig nooit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$post
= file_get_contents('php://input');
?>
 
Pim -

Pim -

06/09/2010 22:06:15
Quote Anchor link
Je kan het JSON.stringify() stuk weglaten, data accepteert ook objecten. Maar dit zou natuurlijk niets uit moeten maken.
 
Jesse Degger

Jesse Degger

06/09/2010 22:38:34
Quote Anchor link
Ik denk dat het komt door je datatypes en headers als JSON, je post de data niet op de juiste manier volgens mij.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

08/09/2010 20:01:46
Quote Anchor link
Heren, dank voor de reacties. Ik heb heb het maar gedaan via $.post();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
        $.post(
                'Backend/Ajax/Login/LoginHandler.php',
                { 'Data':
                    {    'Username': $('[name="txtUsername"]').val(),
                        'Password': $('[name="txtPassword"]').val(),
                        'DailyToken': $('[name="txtDailyToken"]').val(),
                        'Captcha': $('[name="txtCaptcha"]').val()
                    }
                },
                function(json) {
                    console.log(json);
                },
            'json');


Deze werkt. Echter rust mij nu nog de vraag, of het kan dat ik een login via json laat lopen. Sessies aanmaken etc etc word dan op de achtergrond gedaan. Of is er iets wat deze manier onveilig maakt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.