Json_decode probleem....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 14:19:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>
Gewijzigd op 15/08/2015 14:30:59 door Marco van Bommel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:55:56
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 15:38:01
Quote Anchor link
In de json staat toch echt @meta en geen meta..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 15:54:40
Quote Anchor link
Als ik $json->@meta->server_timezone gebruik krijg ik een witte pagina, welke mij verteld een php error is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/08/2015 16:41:08
Quote Anchor link
Tijd om error_reporting en display_errors aan te zetten dan, een witte pagina vertelt jou (en ons ook) niet zoveel...
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 16:56:41
Quote Anchor link
Misschien werkt dit: $json['@meta']->server_timezone ?
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:10:28
Quote Anchor link
bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->@meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected '@', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '{' or '$' in /xxxx/test.php on line 9




bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
notice: Undefined property: stdClass::$meta in /xxx/test.php on line 9
Notice: Trying to get property of non-object in /xxx/test.php on line 9
Gewijzigd op 15/08/2015 17:12:02 door Marco van Bommel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 17:32:43
Quote Anchor link
Probeer het noi eens met $json['@meta'] ..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:38:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);

$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json['@meta']->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";
?>

Quote:
Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /xxx/test.php on line 9
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2015 18:19:34
Quote Anchor link
Zoals je op PHP.net kunt lezen, geeft json_decode() standaard een object terug. $a['...'] is een manier om arrays uit te lezen, dit zou dus niet werken met objecten.

Zoals je ook op PHP.net kunt lezen is @ een operator in PHP (een error control operator om precies te zijn).

Dus er zijn 2 methoden om dit op te lossen:

1. Laat json_decode() een array returnen (zoals uitgelegd staat op PHP.net)
2. Zorg dat @ niet wordt herkent als operator, maar onderdeel van de operator. Dit staat beschreven op PHP.net (lekker eentonige links...):

Quote:
Curly braces may also be used, to clearly delimit the property name. They are most useful when accessing values within a property that contains an array, when the property name is made of mulitple parts, or when the property name contains characters that are not otherwise valid (e.g. from json_decode() or SimpleXML).
Gewijzigd op 15/08/2015 18:19:54 door Wouter J
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 18:20:55
Quote Anchor link
Dan ben ik wel benieuwd hoe mensen dan die 'meta' moeten uitlezen..
 
Eddy E

Eddy E

16/08/2015 17:24:42
Quote Anchor link
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$url = str_replace("@meta", "meta", $url); // deze regel is nieuw
$json = json_decode($url);

?>
Gewijzigd op 16/08/2015 17:27:21 door Eddy E
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

16/08/2015 18:59:57
Quote Anchor link
Haahah goed idee van je man, ik had er weer eens niet aan gedacht.. :p
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2015 19:02:42
Quote Anchor link
JSON omzetten in een array lijkt mij prima?
 
Martin -

Martin -

16/08/2015 19:24:55
Quote Anchor link
Eddy E op 16/08/2015 17:24:42:
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Ik zou de links die Wouter aangeeft eens doornemen. Je ziet dan dat je geen @ hoeft te verwijderen en gewoon dit kunt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$url
  = 'https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50';
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json);

var_dump($data->{'@meta'});
?>


Edit:
Er zit blijkbaar een bug in het forum. Als je code niet met een ?> afsluit, wordt [ /code ] (zonder de spaties) weergegeven
Gewijzigd op 16/08/2015 19:27:09 door Martin -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.