Json_decode probleem....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 14:19:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>
Gewijzigd op 15/08/2015 14:30:59 door Marco van Bommel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:55:00
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 15:38:01
Quote Anchor link
In de json staat toch echt @meta en geen meta..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 15:54:40
Quote Anchor link
Als ik $json->@meta->server_timezone gebruik krijg ik een witte pagina, welke mij verteld een php error is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/08/2015 16:41:08
Quote Anchor link
Tijd om error_reporting en display_errors aan te zetten dan, een witte pagina vertelt jou (en ons ook) niet zoveel...
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 16:56:41
Quote Anchor link
Misschien werkt dit: $json['@meta']->server_timezone ?
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:10:28
Quote Anchor link
bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->@meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected '@', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '{' or '$' in /xxxx/test.php on line 9




bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
notice: Undefined property: stdClass::$meta in /xxx/test.php on line 9
Notice: Trying to get property of non-object in /xxx/test.php on line 9
Gewijzigd op 15/08/2015 17:12:02 door Marco van Bommel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 17:32:43
Quote Anchor link
Probeer het noi eens met $json['@meta'] ..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:38:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);

$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json['@meta']->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";
?>

Quote:
Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /xxx/test.php on line 9
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2015 18:19:34
Quote Anchor link
Zoals je op PHP.net kunt lezen, geeft json_decode() standaard een object terug. $a['...'] is een manier om arrays uit te lezen, dit zou dus niet werken met objecten.

Zoals je ook op PHP.net kunt lezen is @ een operator in PHP (een error control operator om precies te zijn).

Dus er zijn 2 methoden om dit op te lossen:

1. Laat json_decode() een array returnen (zoals uitgelegd staat op PHP.net)
2. Zorg dat @ niet wordt herkent als operator, maar onderdeel van de operator. Dit staat beschreven op PHP.net (lekker eentonige links...):

Quote:
Curly braces may also be used, to clearly delimit the property name. They are most useful when accessing values within a property that contains an array, when the property name is made of mulitple parts, or when the property name contains characters that are not otherwise valid (e.g. from json_decode() or SimpleXML).
Gewijzigd op 15/08/2015 18:19:54 door Wouter J
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 18:20:55
Quote Anchor link
Dan ben ik wel benieuwd hoe mensen dan die 'meta' moeten uitlezen..
 
Eddy E

Eddy E

16/08/2015 17:24:42
Quote Anchor link
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$url = str_replace("@meta", "meta", $url); // deze regel is nieuw
$json = json_decode($url);

?>
Gewijzigd op 16/08/2015 17:27:21 door Eddy E
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

16/08/2015 18:59:57
Quote Anchor link
Haahah goed idee van je man, ik had er weer eens niet aan gedacht.. :p
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2015 19:02:42
Quote Anchor link
JSON omzetten in een array lijkt mij prima?
 
Martin -

Martin -

16/08/2015 19:24:55
Quote Anchor link
Eddy E op 16/08/2015 17:24:42:
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Ik zou de links die Wouter aangeeft eens doornemen. Je ziet dan dat je geen @ hoeft te verwijderen en gewoon dit kunt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$url
  = 'https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50';
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json);

var_dump($data->{'@meta'});
?>


Edit:
Er zit blijkbaar een bug in het forum. Als je code niet met een ?> afsluit, wordt [ /code ] (zonder de spaties) weergegeven
Gewijzigd op 16/08/2015 19:27:09 door Martin -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.