kan niet naar een bestand schrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Evert Kaa

Evert Kaa

05/09/2013 20:14:38
Quote Anchor link
Hallo

Onderstaand scriptje zou moeten werken, maar helaas.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$fh
= fopen( "System.txt", 'w' );
fwrite($fh, 0);
fclose($fh);

?>


Er gebeurt helemaal niets, terwijl je zou denken dat er een 0 wordt weggeschreven.

Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen.

Grtz Evert
Gewijzigd op 05/09/2013 20:15:11 door Evert Kaa
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 11:59:10
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 20:37:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$fh
= fopen( "System.txt", 'w' );
fwrite($fh, '0'); // Vergeet de hashes niet, het is een string
fclose($fh);

?>
Gewijzigd op 05/09/2013 20:37:56 door Victor G
 
Evert Kaa

Evert Kaa

06/09/2013 01:15:42
Quote Anchor link
Hallo viccie,

Ik heb de hashes er bij geplakt, maar er wordt nog steeds niets weggeschreven.
Foutmeldingen krijg ik niet, Het bestand ligt één map hoger dan de uitvoerende pagina.
Dit heb ik ook gewijzigd, maarv zonder resultaat.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/09/2013 02:01:55
Quote Anchor link
heb je voldoende schrijfrechten?
 
Victor G

Victor G

06/09/2013 07:42:14
Quote Anchor link
Inderdaad, controleer of je op je FTP bij de map waar je wil schrijven de rechten 777 hebt. + Wat heb je veranderd in het path? Kan ook zijn dat je hier een foutje hebt gemaakt.
Gewijzigd op 06/09/2013 07:44:52 door Victor G
 
Eddy E

Eddy E

06/09/2013 08:31:57
Quote Anchor link
Heb je je error_reporting(E_ALL) aan staan?

Want je zou een melding moeten krijgen als het bestand niet gevonden kan worden.
Zo moet het (lees ik): ../system.txt worden.

Als er geen schrijfrechten zijn, moet je een melding krijgen.

En je fwrite() geeft toch gewoon een resultaat/false terug?
Gewijzigd op 06/09/2013 08:37:06 door Eddy E
 
Evert Kaa

Evert Kaa

06/09/2013 09:06:39
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb ../ voor de bestandsnaam gezet en nu werkt het.

Bedankt jongens.

Grtz Evert
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 13:37:17
Quote Anchor link
Die fopen en zo, zijn meestal niet nodig.
Als je gewoon een bestand wil met een tekst, kan je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$mijn_tekst
= 'Lorem ipsum enzovoort ...';
$gelukt = file_put_contents( "System.txt" , $mijn_tekst);
?>


De tekst van een bestand lezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mijn_tekst
= file_get_contents( "System.txt");
?>



Iets toevoegen aan een tekst (bv. een logboek)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$tekst_toe_te_voegen
= 'Hello logbook';
$gelukt = file_put_contents( "System.txt" , file_get_contents( "System.txt") . $tekst_toe_te_voegen);
?>

 
Evert Kaa

Evert Kaa

11/09/2013 19:23:24
Quote Anchor link
Hallo Kris,

Lijkt inderdaad eenvoudiger, ik zal het eens proberen toe te passen.

GrtZ Evert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.