Kijken of een bestand al bestaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend

Berend

20/11/2004 16:29:00
Quote Anchor link
Ik heb een script gemaakt die kijkt of het bestand al bestaat alleen werkt die niet wat zit er fout??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
   $map = "users/";
   $ext = ".php";
   $bestand = "$map . $gebruikersnaam . $ext ";
   if (file_exists($bestand))
   {
      echo "Het bestand bestaat al";
   }
   else


grtzz berend
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 06:51:39
 
St.Chessere

St.Chessere

20/11/2004 16:36:00
Quote Anchor link
nou waar je dan eerst naar kijkt is de fout melding is.
Daar kan je meestal zien wat er fout is.
Daar staat in de regel waar die fout zicht begin en/of je iets vergeten bent.
Gewijzigd op 20/11/2004 16:37:00 door St.Chessere
 
Eris -

Eris -

20/11/2004 17:07:00
Quote Anchor link
Berend wil jphp code niet in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zetten maar tussen <?php en ?>
 
Berend

Berend

20/11/2004 18:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php $map = \"users/\";
   $ext = \".php\";
   $bestand = \"$map . $gebruikersnaam . $ext \";
   if (file_exists($bestand))
   {

      echo \"Het bestand bestaat al\";
   }

   else ?>


en hij geeft geen fout melding hij schrijft gewoon de data bij het bestaande bestand terwijl dat niet mag
Gewijzigd op 20/11/2004 18:14:00 door Berend
 
Eris -

Eris -

20/11/2004 18:16:00
Quote Anchor link
Je moet stingen niet escapen. geen worden dat het niet werk
Gewijzigd op 20/11/2004 18:16:00 door Eris -
 
Berend

Berend

20/11/2004 18:17:00
Quote Anchor link
?? wat is dat?
 
Eris -

Eris -

20/11/2004 18:58:00
Quote Anchor link
\"users/\";

het moet:

"user/" zijn
 
Ro-G :o)

Ro-G :o)

20/11/2004 19:38:00
Quote Anchor link
En het volgende ziet er ook een beetje netter uit ;o)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

   $map
= "users/";
   $ext = ".php";
   $bestand = $map . $gebruikersnaam . $ext;
  
   if (file_exists($bestand)) {
  
      echo "Het bestand bestaat al";
      
   }
else{
  
   echo "Iets anders ;o)";
  
   }

  
?>
 
Berend

Berend

20/11/2004 21:55:00
Quote Anchor link
maar dat script werk niet
 
Berend

Berend

20/11/2004 22:05:00
Quote Anchor link
hij werkt al ik heb de "" weg gehaald en hij werkt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.