kleur is not a function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

11/01/2012 12:42:27
Quote Anchor link
Goedendag mede leden,

Ik probeer via een select optie om een kleur te zetten via javascript.
Maar nu krijg ik de melding in FF kleur is not a function.

Dit is wat ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script type="text/javascript">
function kleur() {
    var kleur = document.writeform.kleur.value;
    var url1 ="kleur.php?k=kleur";
    xnkHttp1.onreadystatechange=stateChanged1;
    xmlHttp1.open("GET",url1,true);
    xmlHttp1.send(null);    
}
</script>
<select name="kleur" onclick="kleur()">
    <option value="0" selected="selected">Kies een kleur</option>
    <option value="1">Zwart</option>
    <option value="2">Rood</option>
    <option value="3">blauw</option>
    <option value="4">Rose</option>
    <option value="5">Groen</option>
    <option value="6">Magenta</option>
    <option value="7">Wit</option>
    </select>



Wat doe ik fout of niet goed?
Gewijzigd op 11/01/2012 12:57:00 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 14:45:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2012 12:49:40
Quote Anchor link
Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<script type="text/javascript">
function kleur() {
    var kleur = document.writeform.kleur.value;
    var url1 ="kleur.php?k=kleur";
    xnkHttp1.onreadystatechange=stateChanged1;
    xmlHttp1.open("GET",url1,true);
    xmlHttp1.send(null);    
}
</script>

<select name="kleur" onclick="kleur()">
    <option value="0" selected="selected">Kies een kleur</option>
    <option value="1">Zwart</option>
    <option value="2">Rood</option>
    <option value="3">blauw</option>
    <option value="4">Rose</option>
    <option value="5">Groen</option>
    <option value="6">Magenta</option>
    <option value="7">Wit</option>
    </select>
 
Thomas de vries

thomas de vries

11/01/2012 12:56:37
Quote Anchor link
zorry Ozzie maar het staat al tussen de <script tags>
zal het aanpassen in de post
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2012 12:59:06
Quote Anchor link
Oh oké...

Verandert er iets als je onclick verandert in onClick?
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 12:59:18
Quote Anchor link
Probeer eerst eens verschillende namen te gaan geven aan verschillende dingen. Ik zie nu "kleur" gebruikt voor 4 verschillende dingen. Geef ze allemaal eens een andere naam dan wordt het ook direct duidelijker WAAR de fout zich voordoet.

Ten tweede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var url1 ="kleur.php?k=kleur";

Bedoel je hiermee dat je de pagina kleur.php aanroept met de parameter k die de waarde "kleur" heeft, of de waarde die is opgeslagen in de variabele kleur?
Ik denk het laatste en dan heeft dit niet zoveel zin. dan moet je het als volgt gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var url1 ="kleur.php?k="+kleur
Gewijzigd op 11/01/2012 12:59:46 door Erwin H
 
Thomas de vries

thomas de vries

11/01/2012 13:15:06
Quote Anchor link
Ik heb gedaan wat jullie zeggen maar krijg nog de melding kleur is not a function.

Ik zal me eens verder gaan verdiepen in functies met javascript
in iedergeval bedankt voor het meedenken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2012 13:23:02
Quote Anchor link
Wat gebeurt er als je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type="text/javascript">
function kleur() {
    alert('Boe!');
}
</script>
<select name="kleur" onclick="kleur()">
    <option value="0" selected="selected">Kies een kleur</option>
    <option value="1">Zwart</option>
    <option value="2">Rood</option>
    <option value="3">blauw</option>
    <option value="4">Rose</option>
    <option value="5">Groen</option>
    <option value="6">Magenta</option>
    <option value="7">Wit</option>
    </select>
Gewijzigd op 11/01/2012 13:23:16 door Ozzie PHP
 
Jelle -

Jelle -

11/01/2012 13:45:09
Quote Anchor link
Misschien is je javascript al gecrashed check de error tool van firefox eens voor javascript errors
 
Thomas de vries

thomas de vries

11/01/2012 14:21:46
Quote Anchor link
nee het is niet gecrashed maar het is al opgelost.
dit komt omdat het niet allemaal javascript is maar ook ajax erbij
en daar ging ik de fout mee in.

Maar in iedergeval bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.