Kleur om en om per tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

stefan

23/08/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben al heel lang aan het zoeken voor een scriptje dat je tabel automatisch bij een MySQL uitvoering de tabel om en om wordt weergeven bijvoorbeeld
WIT
GRIJS
WIT (de achtergronden van de tabellen)

Voorbeeld: http://www.habbos.nl/ (Nieuws headlines)

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:00:56
 
Noppes

Noppes

23/08/2008 21:28:00
 
Stefan

stefan

23/08/2008 21:29:00
Quote Anchor link
ik snap het niet. Waar zet ik me mysql verwerking dan?

$colortoggle=TRUE; LOOP (***) { echo '<tr bgcolor="'. ($colortoggle ? 'blue' : 'white').'">'; $colortoggle = !$colortoggle; }

Ik snap dat na LOOP eigenlijk niet helemaal.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
Danny K

Danny K

23/08/2008 21:36:00
Quote Anchor link
Ja of hier de zoekfunctie gebruiken. Deze vraagt kom geregeld voor.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/08/2008 21:43:00
Quote Anchor link
Kortste manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $flip
= 0;
    while ($row = mysql_fetch_array ($res)) {
        echo '<tr class="bg"' . ++$i % 2 . '>';
        // rest echoen
    }
?>
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

23/08/2008 21:52:00
Quote Anchor link
Moet die $i, niet $flip zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Citroen schreef op 23.08.2008 21:52:
Moet die $i, niet $flip zijn?

Juist.

Edit: De html-quote moet ook nog een stukje verder.
echo '<tr class="bg' . ++$i % 2 . '">';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Stefan

stefan

23/08/2008 22:00:00
Quote Anchor link
maar ik krijg steeds error bij array uitvoering
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 22:07:00
Quote Anchor link
Welke error?
Stukje relevante code?

Edit: Je query is waarschijnlijk mislukt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Stefan

stefan

23/08/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/home/XXX0000/domains/habbowereld.nl/public_html/v4/home.php on line 31
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 22:10:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.08.2008 22:07:
Stukje relevante code?
 
Stefan

stefan

23/08/2008 22:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
         $sql_ieuws
= mysql_query("SELECT *,DATE_FORMAT(datum, '%d %M %Y') AS data FROM nieuws_berichten WHERE actief='aan' ORDER BY datum DESC LIMIT 5,0");
$i = 1;
        while( $n_ieuws = mysql_fetch_array($sql_ieuws)){
            $kleur1 = 1;
            $kleur2 = 2;
            $j = ( $i % 2 == 0 )? $kleur1: $kleur2;
            echo '<tr>
                <td Class="naam'
.$j.'">'.$n_ieuws['titel'].'</p></td>
                <td Class="bericht'
.$j.'">'.$n_ieuws['data'].'</p></td>
            </tr>'
;
            $i ++;
        }

?>


ALs ik deze gebruik zie ik niets, wat is er verkeerd aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 22:23:00
Quote Anchor link
Doe na regel 2
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(! $sql_ieuws)
{

    echo 'Error: '. mysql_error();
}

?>
 
Stefan

stefan

23/08/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Heb weer een ander script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$i
= 0;
$news_sql = mysql_query("SELECT *,DATE_FORMAT(datum, '%d %M %Y') AS data FROM nieuws_berichten WHERE actief='aan' ORDER BY datum DESC LIMIT 5,0");
echo "<table width='100%' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>";
while($news_row = mysql_fetch_array($news_sql)) {
    if($i%2 == 0) {
        $color = "lightblue"; }else{ $color = "white"; }
    ++
$i;
    echo "<tr style='background-color:".$color.";'><td>".$news_row['titel']."<br>".$news_row['data']."</tr>";
}

echo "</table>";
// Wel even het een en ander zelf editen....
?>


Maarre. nu heeft ie geen error. Maar hij wergeeft ook niets.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Stefan

stefan

23/08/2008 22:36:00
Quote Anchor link
SYSTEM FIXED!
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2008 22:37:00
Quote Anchor link
En wat ging er nou fout?

Dit altijd vermelden voor de lezers van dit forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.