komma niet escapen, wel beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 16:03:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Misschien dat het een beetje vreemde topicnaam is, maar het is niet makkelijk in een kleine zin uit te leggen ;-).
Ik heb een stukje waarin ik een bericht post, hij word zo ver mogelijk beveiligd.
Nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ReactieBericht
= mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(eregi_replace('[^ ]{255,}', '...', trim($_POST['Bericht'])))));
?>

Maar hoe kan ik er voor zorgen dat het wél veilig blijft maar dat ik ook een hoge komma voor bijvoorbeeld een woord "foto's" kan invoeren zonder dat deze ge-escaped word met een slash?
Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 07:47:17
 
Paul K

Paul K

28/12/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Daarna dat rare wat je krijgt weer terug veranderen?
evt met str_replace......
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 16:39:00
Quote Anchor link
Volgens mij maak je hem juist daarmee ook weer minder veilig?
Ik heb het idee dat als je dat doet dat je hem dus eerst veilig maakt en dan met jou ideetje hem weer onveilig maakt?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

28/12/2006 16:50:00
Quote Anchor link
waarom zou je willen dat deze niet ge'escaped word? dan word het namelijk een beetje onveilig als je ' niet laat escapen..
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:02:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei Terence, maar als ik een bericht post bijvoorbeeld:
Quote:
He leuke site,
waar heb je die foto's vandaan?
Groet

dan krijg ik als output:
Quote:
He leuke site,
Dan krijg ik dus foto\'s
Groet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:04:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ReactieBericht
= mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(eregi_replace('[^ ]{255,}', '...', trim($_POST['Bericht'])))));
?>
Waar ben je in vredesnaam mee bezig? Met zo veel functies in 1 regel, zie je door de bomen het bos niet meer en gaat het gegarandeerd fout.

Ik snap bv. al niet wat nl2br en htmlspecialchars in deze regel code doen. Deze functies gebruik je wanneer je output in html-formaat naar het scherm toestuurt. Dat zal dus nooit en te nimmer i.c.m. mysql_real_escape_string voorkomen, die gebruik je om data naar de database te sturen. Een grote tegenstrijdigheid dus.
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Luke Banning schreef op 28.12.2006 17:02:
Zoals ik al zei Terence, maar als ik een bericht post bijvoorbeeld:
Quote:
He leuke site,
waar heb je die foto's vandaan?
Groet

dan krijg ik als output:
Quote:
He leuke site,
Dan krijg ik dus foto\'s
Groet
Ja, en? Dat is toch ook de bedoeling? Of wil je dat jouw query in het honderd loopt?

Ik heb van Jan Koehoorn de volgende functie eens gekregen om data op de juiste manier in een MySQL-database weg te schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?function quote_smart ($value) {
    if (get_magic_quotes_gpc ()) {
      $value = stripslashes($value);
    }
    if (version_compare (phpversion (),"4.3.0") == "-1") {
      return mysql_escape_string ($value);
    }
    else {
      return mysql_real_escape_string ($value);
    }
  }
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Inderdaad is dat de bedoeling ja.
Maar als jij ergens een bericht plaatst wil jij dan \'s?
Doet die functie dan wel goed de output met die 's?
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Deze functie doet helemaal niets met output, je gebruikt hem wanneer je gegevens naar de database toestuurt. Niet wanneer je gegevens van de database retour krijgt.

En hoe die gegevens er uitzien, dat kun je zelf snel even testen.

Ps. Rommel die nu in jouw database staat, zal natuurlijk altijd rommel blijven... Tenzij je de boel gaat opschonen.
 
Bo az

Bo az

28/12/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Zoals Frank al terecht opmerkt hebben output en iets in de database zetten niks met elkaar te maken.

Als je iets in de database zet, doe je dat zoals de gebruiker het in geeft, dus geen nl2br en al helemaal geen htmlspecialchars, alleen mysql_real_escape_string om te zorgen dat je database niet in de soep loopt.

Als je de data er uit haalt kijk je wat je er mee wil, heb je lastige slashes -> strip_slashes()
Wil je geen html -> htmlentities () (gebruiik deze en niet htmlspecialchars!!)
etc
etc

Edit:
Op die manier kan je nog alle kanten op met je data zonder dat je dubbele bewerkingen hebt. Dat zou namelijk zonde zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Niek s

niek s

28/12/2006 17:24:00
Quote Anchor link
Luke, je moet bij de input dus mysql_real_escape_string() gebruiken.

Daarna, bij de query om het uit de database te halen, en je gaat het op het scherm zetten, gebruik je stripslashes()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
//voorbeeldje
$sql = "INSERT INTO tabel (veld) VALUES('".myqsl_real_escape_string($_POST['waarde'])."')"; // Insert gegevens
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // Tsja, uitvoeren.. (alleen debug, anders mysql_error() weghalen)
$sql = "SELECT veld FROM tabel WHERE henk = 'annie'";  // Lees gegenves
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()) // Alleen debuggen, anders mysql_error() weghalen.
while($fetch = mysql_fetch_array($res)) { // Aangenomen dat er meerdere results zijn (anders kon de while() weg)
     echo "Het veld genaamd ' veld ' heeft dit als waarde:".stripslashes($fetch['veld'])."<br />"; // Gegevens outputten
}
?>


Typo's onder voorbehoud...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:26:00
Quote Anchor link
Ok allemaal :)
Ik ga aan het werk ;-)
Maar wat ik me dan nog afvraag is als je hem een stripslashes geef of ie dan nog steeds veilig is?
Maar alvast bedankt voor de kritiek, daar kunnen we wat mee ;-)
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Lees de functie nog eens goed door:
1) Als get_magic_quotes_gpc () TRUE is, strip dan de slashes.
2) Ga mysql_escape_string of mysql_real_escape_string toepassen.

Kortom, er wordt altijd geescaped en wel zo dat je later geen last hebt van slashes in de output. mysql_escape_string of mysql_real_escape_string wordt namelijk gebruikt en niet een onbetrouwbare functie van PHP (magic_quotes).
 
Niek s

niek s

28/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Luke Banning schreef op 28.12.2006 17:26:
Ok allemaal :)
Ik ga aan het werk ;-)
Maar wat ik me dan nog afvraag is als je hem een stripslashes geef of ie dan nog steeds veilig is?
Maar alvast bedankt voor de kritiek, daar kunnen we wat mee ;-)


Tuurlijk is het veilig! Want dan ga je op dat moment niks in de database zetten, en kan er dus ook niks mis gaan.
Misschien dat mijn voorbeeldje hier boven wat duidelijkheid verschaft?
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:31:00
Quote Anchor link
Oke oke :)
Ja het is duidelijk, bedankt :)
Na een flink aantal keren extra doorlezen snap ik hem :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.