Koppeltabel gegeven bewerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Kees -

Kees -

31/01/2012 12:35:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik had de volgende probleem. In mijn database gebruik ik een koppeltabel om meerdere gegevens aan een gebruiker toe tevoegen. Nu ziet mijn database er als volgt uit:

Tabel 1 auto
autoid
autonaam
enz

Tabel 2 autocon
autoid
gebruikersid

Tabel 3 gebruiker
gebruikerid
naam
enz

Als ik deze invoer gaat alles goed. Alleen als ik ze wil bewerken. Hoe kan ik dan zeggen dat die geen die al aan de gebruiker zijn gekoppeld geselecteerd zijn en die geen die nog niet aan de gebruiker zijn gekoppeld die ook laat zien, maar dan niet geselecteerd. Zodat je die ook kan toevoegen?

Groet,

Kees
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 07:07:09
 
B a s
Beheerder

B a s

31/01/2012 12:48:25
Quote Anchor link
De gebruiker moet gekoppeld worden aan autocon of aan auto? Dan kun je toch kijken of er in auto of autocon (weet niet wat de relaties zijn) een gebruikersid is met het gebruikersid van de gebruiker die je op dat moment uit de database selecteert?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 12:49:30
Quote Anchor link
Je moet eens zien naar JOIN.

bv. http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

Het verschil tussen LEFT JOIN, RIGHT JOIN en INNER JOIN goed bekijken.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 13:03:55
Quote Anchor link
Ik gebruik nu de volgende query om ze te selecteren:

"SELECT user.*, autocon.*, auto.* FROM user INNER JOIN autocon ON (user.userid = autocon.userid) INNER JOIN auto ON (autocon.autoid = auto.autoid) WHERE `user`.userid = $_GET[id]";
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 13:25:22
Quote Anchor link
Is het zo dat er meerdere gebruikers aan 1 auto gekoppeld kunnen zijn, want anders is die koppeltabel overbodig.
Als ik je goed begrijp wil je een overzicht van alle auto's met of zonder gekoppelde gebruiker, je krijgt dan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
     a.autoid a_id,
    a.autonaam a_naam,
    g.gebruikerid g_id,
    g.naam g_naam
FROM auto a
LEFT JOIN
    (autocon k
    INNER JOIN
        gebruiker g ON k.gebruikerid = g.id
    )
    ON a.autoid = k.autoid  
Gewijzigd op 31/01/2012 15:07:48 door Ger van Steenderen
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:11:22
Quote Anchor link
Ja dit gedeelte werkt dan ook alleen hoe moet ik het vervolgen. Heb nu het volgende code om het uittelezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
<tr valign="baseline">
      <
td nowrap="nowrap" align="right">Koppel aan:</td>
      <
td>

        [
code]<?php
        do {  
        ?>

                <input type="checkbox" name="autoid[<?php echo $row_uss['autoid']?>]" id="autoid" value="1"><?php echo $row_uss['autonaam']?></option>
                <?php
        } while ($row_uss = mysql_fetch_assoc($uss));
          $rows = mysql_num_rows($uss);
          if($rows > 0) {
              mysql_data_seek($uss, 0);
              $row_uss = mysql_fetch_assoc($uss);
          }

        ?>

      </td>
    </tr>
?>


Hiermee laat die dan ook precies zien welke auto's erbij de gebruiker horen. Alleen niet de geen die er wel zijn maar nog niet zijn toegewezen aan de gebruiker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 14:41:18
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post. Jij gebruikt een INNER JOIN en dan krijg je geen rijen terug waarvan de JOIN voorwaarden niet overeenkomen.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:43:38
Quote Anchor link
Ik heb het stukje zoals jij het had geschreven overnomen en toegevoegd, maar krijg precies het zelfde resultaat terug als voorheen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 14:50:04
Quote Anchor link
Is het zo dat er meerdere gebruikers aan 1 auto gekoppeld kunnen zijn?
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 14:59:10
Quote Anchor link
Ja dit is de bedoeling
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 15:10:36
Quote Anchor link
Kees - op 31/01/2012 14:43:38:
Ik heb het stukje zoals jij het had geschreven overnomen en toegevoegd, maar krijg precies het zelfde resultaat terug als voorheen.

Lijkt me sterk, stond een fout in de sql.
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 15:30:10
Quote Anchor link
Ik heb hem nu zo staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
"SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
    INNER JOIN
        gebruiker ON autocon.gebruikerid = gebruiker.gebruikerid
    )
    ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE
    gebruiker.gebruikerid = $_GET[id]"
;
?>
Gewijzigd op 31/01/2012 15:30:30 door Kees -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 15:56:20
Quote Anchor link
Okay ...

Kijk eens wat er gebeurt bij beide sql's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
RIGHT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Bij de ene krijg je de auto's die niet gekoppeld zijn; bij de andere de gebruikers die niet gekoppeld zijn; dat juist met een keer een RIGHT JOIN, een andere keer met LEFT JOIN

Nu, dan heb je wel nog gegevens te veel; de sql kan ingekort worden.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 16:36:57
Quote Anchor link
Allereerst is het onverstandig om * te gebruiken in een select query, zeker bij joins op meerdere tabellen. Je hebt meestal niet alle velden nodig uit de tabellen, en als je dezelfde veldnamen in tabellen hebt kun je wachten op een sql fout.

@Kees: krijg je nu het verwachte resultaat?
 
Kees -

Kees -

31/01/2012 16:48:41
Quote Anchor link
Kris Peeters op 31/01/2012 15:56:20:
Okay ...

Kijk eens wat er gebeurt bij beide sql's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
RIGHT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    gebruiker.*,
    autocon.*,
    auto.*
FROM auto
LEFT JOIN (autocon
      RIGHT JOIN gebruiker ON autocon.gebruikersid = gebruiker.gebruikerid
    ) ON auto.autoid = autocon.autoid
WHERE autocon.autoid IS NULL


Bij de ene krijg je de auto's die niet gekoppeld zijn; bij de andere de gebruikers die niet gekoppeld zijn; dat juist met een keer een RIGHT JOIN, een andere keer met LEFT JOIN

Nu, dan heb je wel nog gegevens te veel; de sql kan ingekort worden.


Ik krijg bij beide het zelde resultaat terug. Ik zie alleen de auto's die ik al had toegewezen aan de gebruiker.

Toevoeging op 31/01/2012 16:49:41:

Ger van Steenderen op 31/01/2012 16:36:57:
Allereerst is het onverstandig om * te gebruiken in een select query, zeker bij joins op meerdere tabellen. Je hebt meestal niet alle velden nodig uit de tabellen, en als je dezelfde veldnamen in tabellen hebt kun je wachten op een sql fout.

@Kees: krijg je nu het verwachte resultaat?


Ik weet dat dit niet de best manier is. Ik heb dit alleen gedaan even snel gedaan om te kijken of het wilt werken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 18:28:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
     a.autoid a_id,
    a.autonaam a_naam,
    g.gebruikerid g_id,
    g.naam g_naam
FROM auto a
LEFT JOIN
    (autocon k
    INNER JOIN
        gebruiker g ON k.gebruikerid = g.id
    )
    ON a.autoid = k.autoid

Deze zou moeten werken (als je alle tabellen en velden hetzelfde noemt als ze in de db staan)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.