Laaste bericht in prive chat krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel venneman

marcel venneman

23/01/2018 16:35:16
Quote Anchor link
Hallo iedereen.

Wie ow wie kan me even helpen met dit stukje script ?

Afbeelding

Hier boven ziet u whatsapp screen.
hier onder de prive van mijn site

Afbeelding


Ik wil graag onder de naam de laatste bericht krijgen.
Ik krijg de tabel --> private --> message niet in de $private.

Het script gaat dan de gesprek niet meer bundelen onder 1 knop maar onder elkaar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$private = $mysqli->query("SELECT DISTINCT `status`, `hunter`, `avatar`  FROM `private` WHERE `target` = '$me' AND `status` < 3  AND `hunter` != '$me' ORDER BY `status` ASC");

    if ($private->num_rows > 0)
    {
        $pname = "zzzzttt";
            while ($my_private= $private->fetch_assoc())
            {



SQl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

`id` int(10) NOT NULL,
  `time` int(13) NOT NULL DEFAULT '0',
  `message` varchar(1000) NOT NULL DEFAULT '',
  `hunter` varchar(60) NOT NULL DEFAULT '',
  `target` varchar(60) NOT NULL DEFAULT '',
  `status` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
  `target_color` varchar(20) NOT NULL DEFAULT '',
  `hunter_color` varchar(20) NOT NULL DEFAULT '',
  `view` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
  `avatar` varchar(40) NOT NULL DEFAULT '',
  `hunter_guest` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
  `file` int(10) NOT NULL DEFAULT '0',
  `user_ip` varchar(15) NOT NULL,
  `sex` int(1) DEFAULT '0'


php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50

$load_data = 'setting.timezone, setting.allow_theme, setting.default_theme, setting.language, users.user_name, users.user_theme, users.user_access, users.user_ignore';
require_once("config1.php");


if($data["user_access"] == 4){
    $me = $data['user_name'];
    
    
    
    $private = $mysqli->query("SELECT DISTINCT `status`, `hunter`, `avatar`  FROM `private` WHERE `target` = '$me' AND `status` < 3  AND `hunter` != '$me' ORDER BY `status` ASC");

    if ($private->num_rows > 0)
    {
        $pname = "zzzzttt";
            while ($my_private= $private->fetch_assoc())
            {
                
                if(!strpos(strtolower($data['user_ignore']), strtolower($my_private['hunter']))){
                    if($my_private['status'] == 0){
                        echo "<div value=\"{$my_private['status']}\" class=\"element sub_element selected_element\">
                                <div class=\"element_name private_view\" value=\"{$my_private["hunter"]}\">
                                    <p>{$my_private["hunter"]}</p>
                                </div>
                                <div class=\"delete_element clear_private\" value=\"{$my_private["hunter"]}\">
                                    <button type=\"button\"><i class=\"remove_element remove_private fa fa-2x fa-close\"></i></button>
                                </div>
                            </div>";
                    }
                    else {
                        echo "<div value=\"{$my_private['status']}\" class=\"element sub_element hover_element\">
                                <div class=\"element_name private_view\" value=\"{$my_private["hunter"]}\">
                                    <p>{$my_private["hunter"]}</p>
                                </div>
                                <div class=\"delete_element clear_private\" value=\"{$my_private["hunter"]}\">
                                    <button type=\"button\"><i class=\"remove_element remove_private fa fa-2x fa-close\"></i></button>
                                </div>
                            </div>";                        
                    }
                }        
                $pname = "$pname {$my_private['hunter']} ";
            }
    }
    else {
        echo '<p class="centered_element">' . $noprivate . '</p>';
    }
}
else {
    exit();
}




Alvast bedankt
mvg marcel venneman
Gewijzigd op 23/01/2018 16:59:49 door Marcel venneman
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:18:21
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/01/2018 16:57:38
Quote Anchor link
Gelieve [code][/code] tags te gebruiken in plaats van [quote][/quote] tags. Thx.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/01/2018 19:05:52
Quote Anchor link
Wat is de kolom 'time' ? 'time' is een gereserveerd woord binnen SQL. waarom is die van het type int? Dat zou beter een timestamp of een DATETIME kunnen zijn lijkt mij. Maar anyway uitgaande van het feit dat de kolom 'time' een TIMESTAMP opslaat en je ook een tabel 'users' hebt zou je een JOIN kunnen maken van deze twee tabellen en de resultaten kunnen groeperen (GROUP BY) aan de hand van het user_id en vervolgens per user de hoogste waarde (MAX) tonen van de login tijden.

Je query zou er dan ongeveer zo uit komen te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    u.id,
    u.name,
    MAX(l.lastlogin) AS lastlogin
FROM
    users u
JOIN
    logins l
ON
    u.id=l.user_id
GROUP BY
    u.id
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2018 22:08:48
Quote Anchor link
Als iemand 'time' of 'date' als eigen gemaakt kolom wilt gebruiken (wat normaliter niet kan), vraag ik me af of het de juiste benaming is. Tijd en datum zijn binnen een applicatie een ruim begrip. Want is het de tijd van het aanmaken van het record? De tijd van het verwijderen van het record? De laatste inlogtijd?

Nu weet je het misschien nog, maar na een paar maanden kan het opeens verwarrend worden. Dus noem geeft ook aan in de veldnaam waarvoor het gebruikt wordt. En het neemt ook het probleem weg waarbij je opeens merkt dat het veld een gereserveerde naam is. En ik geef dan toe: MySQL geeft dit wel erg slecht aan ;-).
 
Marcel venneman

marcel venneman

24/01/2018 19:04:27
Quote Anchor link
Afbeelding
met aanpassing van hier boven dankje
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2018 20:31:08
Quote Anchor link
Fijn dat het gelukt is Marcel :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.