Laatste foto als eerste

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Olivier

Michael Olivier

04/08/2015 19:16:53
Quote Anchor link
Ik probeer de laatst geuploade foto als eerste te tonen. Ik heb al enkele array scripts en directory uitlees scripts bekeken om te snappen hoe het werkt, maar ik kom er nog niet uit:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

  $dir
= opendir(foto);
$width = 120; //breedte van de plaatjes
$height = 120;
$counter = 1;  
$max = 2;
$a=array("$dir");
$reverse=array_reverse($a);
$preserve=array_reverse($a,true);
  while (false !== ($file = readdir($dir))) {
      if (($file !== ".") and ($file !== "..")) {
      list($filename, $ext) = explode(".", $file);
      list($main, $sub, $include) = explode("/", $PHP_SELF);
if ($ext == "jpg" or $ext == "png" or $ext == "gif") {
          echo "<img src=\"/foto/$file\" width=\"$width\" height=\"$height\"";  
        if ($inc==$file) echo " selected";  
        echo"><p>";
        if ($counter == $max) {
break;
}
else {
$counter++;

}
}

      }
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:19:46
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

04/08/2015 19:38:20
Quote Anchor link
- Probeer eerst eenst je code overzichtelijker te maken
- $PHP_SELF gaat niet meer werken, gebruik $_SERVER['PHP_SELF']
- Voorkom dat je quotes moet escapen in de HTML, gebruik single qoutes bij je echo: echo '';
- Misschien heb je hier wat aan: (bevat de functie rsort) http://stackoverflow.com/questions/18110743/php-read-directory-sorting
 
Michael Olivier

Michael Olivier

04/08/2015 19:42:25
Quote Anchor link
Maarten,

Bedankt voor je advies en tips. Ik ga ermee aan de slag.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/08/2015 20:00:46
Quote Anchor link
Tenzij er een soort logica in de naamgeving van de bestanden zit (en je (in omgekeerde) alfabetisch(e volgorde) sorteert) is er toch geen enkele garantie dat de laatst geuploade foto bovenaan komt te staan?
 
DavY -

DavY -

04/08/2015 20:22:17
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.