laatste klantnummer weergeven uit meerdere tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 10:53:16
Quote Anchor link
Ik wil graag het laatste klantnummer buiten de for loop hebben maar kom er niet uit hoe dit doen. Ik haal nu uit alle tabellen de hoogste op maar wil hiervan het hoogste nummer hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
// HAAL AANTAL BEDRIJVEN TABELLEN ID'S OP
$id_bedrijven_categorie = array();
$query_id_bedrijven_categorie = mysql_query("select id from bedrijven_categorieen") or die(mysql_error());
    while ($r = mysql_fetch_assoc($query_id_bedrijven_categorie))
            {
                $id_bedrijven_categorie[] = $r['id'];
            }
        
// Tel hoeveel records er zijn
$id_bedrijven_categorie_aantal = count($id_bedrijven_categorie);
$id_bedrijven_categorie_aantal = $id_bedrijven_categorie_aantal - 1;
 
for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
    {              
        $query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
        
           while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
                        {
                              $hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
                            $hoogste_id = $r['hoogste_id'];
                        }    
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 17:47:22
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:06:58
Quote Anchor link
select id from jouTabel desc limit 0,1
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:10:53
Quote Anchor link
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:15:15
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:10:53:
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.


Deze query voer je dan ook uit na de loop.

EDIT:

if($id_bedrijven_categorie_aantal == $i)
{
$r['hoogste_id'];
}
Gewijzigd op 16/07/2010 11:16:49 door wesley Overdijk
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:23:10
Quote Anchor link
Hmmm snap het even niet meer ben nog een beginner.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC limit 0,1' at line 1
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:24:53
Quote Anchor link
Een beginner, uuuh oke... google? Is een geweldige tool die de niet-beginners gebruiken om informatie te winnen. www.google.nl. je hoeft alleen maar in te tikken wat je zoekt. Bijvoorbeeld 'get the last id of a table'

http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=get+the+last+id+of+a+table&ie=utf-8&oe=utf-8
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:26:55
Quote Anchor link
weet ik maar kon het niet vinden.
maar het gaat niet om de laatste id maar ik ga in alle tabellen kijken naar het hoogste klantnummer ik wil dan van alle tabellen een kleine 159 het laatst gebruikte klantnummer weten. de functie get last id ken ik wel maar dat wil ik niet hebben zie mijn eerste bericht.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:34:27
Quote Anchor link
gah... dan een simpele if current < highest, highest = current. aan het einde heb je de hoogste in current.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:41:25
Quote Anchor link
okeej maar waar zet ik dat dan in mijn code ?

-- bericht samengevoegd, laatste was om 16/07/2010 11:45:11 --

dit stukje is het toch waar ik dat moet doen:

for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
{
$query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
{
$hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
$hoogste_id = $r['hoogste_id'];
}

if ($hoogste_klantnummer < $hoogste_klantnummer)
{
$hoogste_klantnummer_totaal = $hoogste_klantnummer;
}
}

$klantnummer = $hoogste_klantnummer_totaal+1;
$klantid = $hoogste_id_totaal+1;

Binnen de 24 uur geen nieuwe post plaatsen, graag uw huidige post wijzigen (niet bumpen).[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 15:32:40 door Tom Beuckelaere
 

16/07/2010 11:45:39
Quote Anchor link
Je moet een id (met dus auto increment) alleen gebruiken voor een unieke waarde. Je kunt er verder niks aan afleiden.
Dat het toevallig steeds met 1 opgehoogd wordt betekend dus niet dat het een rij wordt van 1,2,3,4,5. Als je een rij verwijderd, dan blijft de database wel doortellen. Ook is het bijvoorbeeld zo dat bij postgresql letters worden gebruikt.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:48:38
Quote Anchor link
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:50:35
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:48:38:
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.


You're doing it wrong. Ik zou je taktiek eens aanpassen.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:52:58
Quote Anchor link
dat is helaas niet mogelijk gezien de opbouw van de website die er achter hangt met de database opbouw.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/07/2010 13:18:35
Quote Anchor link
Zet alle klantnummers die je uit de verschillende tabellen selecteert in een array en gebruik de PHP functie max() om de hoogste waarde te vinden...
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:07:08
Quote Anchor link
Ga ik doen
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:09:56
Quote Anchor link
super tnx man

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 14:20:11 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.