Lastig probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vierkant van 3 bij 3

Ik wil de getallen van 1 t/m 9 er invullen met een script. En dat hij dan alle mogelijke manieren laat zien. (9! manieren)

Hoe moet dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 08:20:13
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 21:44:00
Quote Anchor link
Kan je je vraag even wat duidelijker stelen. Is dat vierkant 3 bij 3 pixels is of hokjes?

En je topic titel is niet erg duidelijk!

Maar als je de hokjes bedoeld, dan kan je beter met divs gaan werken.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

27/03/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Hij wil dus gewoon de getallen 1-9 in een hokje gooien, net zo lang tot alle weet ik hoeveel mogelijke combi's gemaakt zijn?
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Nee
ik wil alle combinaties op het scherm hebben :)
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Weet je wel hoe fokking veel mogelijkheden dat dat zijn ? Tenzij je bedoelt dat de getallen wel in dezelfde volgorde staan maar telkens 1 opgeschoven worden.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Nee ik bedoel dat eerste :)
Maar hoe moet dat?
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Dat zijn miljoene mogelijkheden, dat krijg je toch nooit op je scherm :P
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Waarom zou je in vredesnaam een sudoku solver willen schrijven dan is alle lol er af :P
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
maakt niet uit :) ik hbe een loopje nodig die ze als het waren kan echo'ne

Daar maak ik dan wat in die dan weer filtert
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 22:01:00
Quote Anchor link
Wat ik al zij is divs. Of html tabelen, ff een voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<table width="132" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" bgcolor="#CCCCCC" class="text">
  <!--DWLayoutTable-->
  <tr>
    <td width="43" height="45" valign="top"><div align="center">1</div></td>
    <td width="40" valign="top"><div align="center">2</div></td>
    <td width="41" valign="top"><div align="center">3</div></td>
    <td width="1"></td>
  </tr>
  
  
  <tr>
    <td height="45" valign="top"><div align="center">4</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">5</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">6</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="49" valign="top"><div align="center">7</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">8</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">9</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="4"></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
  </tr>
</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Ja dit

Alleen dan 362880 keer en allemaal verschillende combinaties
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:07:00
Quote Anchor link
De tabel zal zijn probleem niet zijn, hij wil gewoon weten hoe hij alle verschillende combinaties kan laten zien.

[amateurmode]

(geen 9 , maar ff 3 hokjes, leest wat eenvoudiger)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
for($i = 1; $i < 10; $i++)
{

    for($j = 1; $j < 10; $j++)
    {

        for($k = 1; $k < 10; $k++)
        {

        echo $i . ' - ' . $j  . ' - ' . $k . '<br >';
        }
// mogelijkheden hokje 3

    } // mogelijkheden hokje 2

} // mogelijheden hokje 1
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:10:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,

Dit klopt alleen helaas niet
Elk getal mag maar 1 keer gebruikt worden
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Euh, tis al laat, maar goed, daar kun je dan nog wel een check voor inbouwen, je kunt het beter anders doen, maar ik kan mijn hoofd er op dit moment niet toe zetten ;-)
 
Bart van der veen

bart van der veen

27/03/2007 22:19:00
Quote Anchor link
134.217.728 combinatie's

stel je begint met 1 dan is het volgende hokje 2 t/m 9 dat zijn acht combinaties. dus het is een macht van 8 en dat voor 9 vakjes is 8^9 en dat is dan ....
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:21:00
Quote Anchor link
het is gewoon 9!

Voor het eerste vakje heb je keuze uit 9 getallen, dan 8 dan 7 dan 6 enzo
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Nee bart, het zijn 9! (negen faculteit) combinaties. Dus in totaal 362.880 combinaties.

Maar goed, leuk probleempje. Dit scriptje hieronder levert je alle resultaten in een array aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

// Het creeren van een reeks van $aantal unieke getallen.
function maak($aantal)
{

    $output = '';
    
    for($p = 1; $p <= $aantal; $p++)
    {

        $getal = rand(1,$aantal);
        if(strpos($output, (string) $getal) === false)
        {

            $output .= $getal;
        }

        else
        {
            $p--;
        }
    }

        
    return $output;
}


// Het genereren van alle mogelijke combinaties.
function genereer($aantal)
{

    $resultaat = array();
    
    while(count($resultaat) < faculteit($aantal))
    {

        $waarde = maak($aantal);
        if(!in_array($waarde, $resultaat))
        {

            array_push($resultaat, $waarde);
        }
    }

    
    sort($resultaat);
    return $resultaat;
}


// Een functie voor het berekenen van de faculteit.
function faculteit($getal)
{

    $faculteit = 1;
    for($n = $getal; $n >= 1; $n--)
    {

        $faculteit *= $n;
    }

    return $faculteit;
}



// En nu nog even uitvoeren.
$aantal = 3;
$resultaat = genereer($aantal);

echo '<pre>'.print_r($resultaat , true).'</pre>';
?>


ps. Deze combinaties zijn nu allemaal strings. Deze kun je zelf dus nog opknippen en je 3x3 velden gaan maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:26:00
Quote Anchor link
De formule om alle volgordes van een aantal elementen te berekenen heet faculteit en noteer je inderdaad met een uitroepteken. Stel je wilt alle volgordes van 123, dan heb je zes mogelijkheden want 3! == 6 (1 * 2 * 3)

Ik heb net een scriptje gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $str
= '123456';
    $elems = array ();
    while (count ($elems) < 720) {
        $str = str_shuffle ($str);
        if (!in_array ($str, $elems)) {
            array_push ($elems, $str);
        }
    }

    sort ($elems);
    echo '<pre>';
    print_r ($elems);
    echo '</pre>';
?>

echter, als ik die 789 er nog achter plak, dan krijg je 9! mogelijkheden (dat is inderdaad 362880) en dan redt het script het niet binnen de 30 seconden vrees ik. Er moet dan ook een slimmere manier zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Kijk de oplossing van Jan is vele malen korter. Netjes!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar hij is me nog een beetje te brute-force ;-) En hij werkt alleen snel op korte reeksen, tot 6 a 7 getallen.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie nadenken :) Ik ga de scripts nu ff bekijken en snappen :P
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.