layout review

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 08:40:59
Quote Anchor link
IVM Ziggo problemen ligt de website eruit.
excuses.
Gewijzigd op 28/07/2010 06:51:33 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 23:38:02
 
John D

John D

27/07/2010 09:39:59
Quote Anchor link
Vreemde medelingen:
*Refferal kun je niet invullen! Dat word alleen ingevuld via een refferal link!
*Als je een naam/e-mail invult en er gebeurd niks, dan is die account naam/e-mail al bezet!
Dat kan beter.
Qua lay out inderdaad.....ownee dat was niet gewenst.
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 09:44:04
Quote Anchor link
Quote:
Behalve het deze zin: Nee he weer een crime game. :P

nou, ik zal het genuanceerd zeggen dan; het past goed bij het onderwerp. ;)

Nee, even serieus.
Die Welkom, , op The-Heist # zou ik wel even hetzelfde lettertype maken.

In je login klopt de form tag niet. <form method="post">
Die mist een action en mag volgens mij daar waar jij hem nu hebt neergezet ook niet.
Ook twijfel ik een beetje aan die $_GET's die jij gebruikt. Dat zou ik ook anders aanpakken.

Goed, de layout: Je maakt overal rechte hoeken, behalve bij het handboek.
Op zich vind ik die rondingen wel stoer, misschien dat je daar nog eens naar kunt kijken.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 09:50:33
Quote Anchor link
@bart mijn site is wel volledig W3C validated.

Maar bij form hoeft geen action te staan.
dit omdat het op dezelfde pagina wordt uitgevoerd.

De content is idd met ronde hoeken gedaan.
Kan natuurlijk ook kijken of ik dit met alles kan doen.
Maar dat moet ik eerst overleggen met mijn broertje.

Wij doen dit namelijk samen :D

@John

Ja die melding moet ik ook aanpassen.
Want als de gebruikersnaam wordt ingevoerd en die bestaat al dan krijgt men wel een foutmelding.

Refferal kan ik in feite verbergen en alleen te voorschijn laten komen als die ook in gebruik is.

Bedankt voor de reacties zover
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 10:06:51
Quote Anchor link
Hij is niet w3c valide.. Er zijn 10 errors gevonden.klik
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 10:13:32
Quote Anchor link
@bart
Idd zie het de login page is niet W3C valid.
Zal dit gelijk in order maken.
En zal het voortaan per pagina gaan testen.
Had alleen gekeken naar de index.

Excuses
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 10:33:05
Quote Anchor link
@bart nog een keer.
Wat ik wel vreemd vind is dat als ik de W3C laat valideren op login.php
dan maar 3 fouten. doe ik /p=login dan 10.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 10:40:14
Quote Anchor link
Je hebt jouw input controle niet op orde:
http://www.the-heist.cjb.net/p=index

Hele veilige server.
http://the-heist.cjb.net/cgi-bin/printenv.pl

Sja, en bestanden kun je direct openen:
http://www.the-heist.cjb.net/rechtbank.php
Gewijzigd op 27/07/2010 10:44:36 door P Lekensteyn
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

27/07/2010 10:46:13
Quote Anchor link
1) Untitled document?
2) Zorg dat lettertypes een beetje gelijk zijn..
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 10:47:04
Quote Anchor link
@peter
Is dat erg kan cgi wel uitzetten.
Maar sommige paginas kan alleen geopend worden als de klant ingelogt is.

De lettertypes zal ik idd ok gelijk naar kijken.
Volgens mij was het wel allemaal verdana.
Maar zal nog is kijken.
Gewijzigd op 27/07/2010 10:58:09 door thomas de vries
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 10:53:44
Quote Anchor link
@thomas, misschien een idee om je html van je phpcode te scheiden?
Denk dat je vanalles in een verkeerde volgorde aan het includen bent, of misschien dubbele html tags o.i.d. (niet verder gekeken.)

Zou eens kijken naar een frameworkje, dat heeft vaak veel voordeel.
Ook de manier van $_GET zoals ik al zei en wat Peter demonstreert zit niet zo lekker in elkaar.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 11:11:51
Quote Anchor link
@bart mijn html is van mijn php gescheiden.
alleen config.php wordt geincluded de rest niet.

wat zit met $_GET niet lekker in elkaar dan?
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 11:47:11
Quote Anchor link
Kijk eens naar peter zijn voorbeelden... ;)
http://www.the-heist.cjb.net/p=index
http://www.the-heist.cjb.net/rechtbank.php

Dat is erg gevaarlijk, want zo kan ik veel met die gegevens doen.
Laat eens de code zien hoe jij die $_GET code doet.
Zoals ik al zei: ga eens naar een framework kijken, dan heb je veel van dit soort dingetjes al niet meer.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 11:50:29
Quote Anchor link
Aha op die manier
Ja daar kan ik in feite de config.php gaan includen
Zodat ie die melding niet weergeeft.
Maar goed met die melding kunnen mensen niks mee.

Maar hier is de $_GET
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_GET['p'] != "")
    {

        include("{$_GET['p']}.php");
    }

    else
    {
        include("home.php");
    }

    ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/07/2010 11:52:50
Quote Anchor link
Best wel link om zo direct een GET-waarde te includen.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 11:57:23
Quote Anchor link
Kan ik dit anders doen zodat het wel veilig is?

en dan weer iets ik heb de login.php verandert
Nu staat er alleen echo test
Maar als ik dit doe op w3c validator.
http://www.the-heist.cjb.net/p=login

Dan krijg ik foutmeldingen.
waaronder een form method.
Dit staat niet meer in de login pagina.
 
Bart V B

Bart V B

27/07/2010 11:59:06
Quote Anchor link
Opbouwend bedoeld, maar dit is ranzig..
Even snel een simpel wat veiliger pagina systeempje gemaakt ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$aPaginas
= array('home','nieuws','links','gastenboek','informatie','contact');
    // een gewone willekeurige array met de pagina's daarin die wel vertoont mogen worden.

if(isset($_GET['p']) && trim($_GET['p']) != '')
    {

    if(in_array($_GET['p'],$aPaginas))
        {

        if(file_exists($_GET['p'].'.php'))
        {

             include $_GET['p'].'.php';
        }

        else
        {
          include 'home.php';}
        }

    else
    {
      include 'home.php'; }
    }

?>
  
Gewijzigd op 27/07/2010 12:01:23 door Bart V B
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 12:02:28
Quote Anchor link
Ik kwam erachter dat je printenv kon doen nadat ik het woord 'xampp' had gezien.
Wat een amateurs zeg, degenen die de server onderhoud.

Je hebt mazzel dat URL fopen streams disabled zijn, anders kon de server zo overgenomen worden.
Geef me een uploadoptie en de site is hacked.
Als die URL dinges aangezet is kun je willekeurige code uitvoeren:
http://www.the-heist.cjb.net/?p=data:text/plain,<?phpinfo();?>
En het is ook nog mogelijk om te nullen.

Oplossing:
Whitelisting.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$allowedPages
= array('home', 'rechtbank', 'enzovoorts');
$page = !empty($_GET['p']) && is_string($_GET['p']) && in_array($_GET['p'], $allowedPages) ? $_GET['p'] : 'home';
include("afgeschemdemap/$page.php");
?>


Dit is wel een slechte/luie manier om pagina's te weergeven.
Pagina's die niet gevonden zijn moet je met een 404 melding beantwoorden.
Anders krijg je iets als http://www.the-heist.cjb.net/p=dit-is-een-noob-site/, en wordt de homepage weergeven.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 12:26:26
Quote Anchor link
@Peter
Die printenv heb ik weggehaald.
En idd goede tip een 404 meldingen te geven.
Ipv de home page als de $_GET[p] niet goed is.

Bedankt voor de tips.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 12:41:11
Quote Anchor link
http://www.the-heist.cjb.net/p=bestaat-niet/
Geeft een pagina zonder inhoud (maar met menu, etc.) en een 200 OK.
 
Thomas de vries

thomas de vries

27/07/2010 12:56:42
Quote Anchor link
@peter die link die je doet gebeurt idd weinig.
Als de die laatste slash achter wege laat dan krijg je wel een melding.

Maar ik ga hiermee bezig ook 404 pagina's laten genereren.

Bedankt voor de tips

Edit
Hoe kan ik ervoor zorgen dat als toch de url door de gbruiker is gewijzigd.
Ik de laatste slash ook weg laat halen.
Dus
Http://www.the-heist.cjb.net/p=ik-ben-gek
Resulteerd in pagina niet gevonden.
Maar
Http://www.the-heist.cjb.net/p=ik-ben-gek/
laat de homepage zien.
Gewijzigd op 27/07/2010 13:13:26 door thomas de vries
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.