Leeftijd uit DB kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 17:58:37
Quote Anchor link
Ik wil graag d.m.v. een formulier leeftijd laten kiezen uit DB van ledenbestand.

Keuze optie heb ik als volgt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<select id="jaar" name="jaar">
    <option>Kies leeftijd</option>
<?php
    $jaar
= array ("15 t/m 24 jaar", "25 t/m 34 jaar", "35 t/m 44 jaar", "45 t/m 54 jaar", "55 t/m 64 jaar", "65 jaar en ouder");
    
    for ($i = 1; $i <= 6; $i++) {
    echo "<option value=\"" . $jaar[$i - 1] . "\">" . $jaar[$i - 1] . "</option>";
    }

?>

</select>


Uitkomst na keuze geeft netjes, 25 t/m 34 jaar

Maar hoe vergelijk nu 25 t/m 34 jaar met bijv. 1980 uit DB?

Ik zit hier aan te denken, maar kom niet verder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$leeftijd_1
= date(Y)- 15;
$leeftijd_2 = date(Y)- 25;
$leeftijd_3 = date(Y)- 34;
$leeftijd_4 = date(Y)- 44;
$leeftijd_5 = date(Y)- 54;

if ($_POST['jaar'] == "15 t/m 24 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_1 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_2 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "25 t/m 34 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_2 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_3 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "35 t/m 44 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_3 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_4 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "45 t/m 54 jaar") {
    $query = "SELECT leeftijd FROM table WHERE leeftijd >= " . $leeftijd_4 . " AND leeftijd <= " . $leeftijd_5 ."";
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 00:04:32
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 18:12:56
Quote Anchor link
verander dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$leeftijd_1
= date(Y)- 15;
$leeftijd_2 = date(Y)- 25;
$leeftijd_3 = date(Y)- 34;
$leeftijd_4 = date(Y)- 44;
$leeftijd_5 = date(Y)- 54;
?>


eens in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$leeftijd_1
= date("Y")- 15;
$leeftijd_2 = date("Y")- 25;
$leeftijd_3 = date("Y")- 34;
$leeftijd_4 = date("Y")- 44;
$leeftijd_5 = date("Y")- 54;
?>
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 20:38:52
Quote Anchor link
In DB staat 1969.
Maar welke keuze ik ook maak, het geeft geen output en geen foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$leeftijd_1
= date("Y")- 14;
$leeftijd_2 = date("Y")- 24;
$leeftijd_3 = date("Y")- 34;
$leeftijd_4 = date("Y")- 44;
$leeftijd_5 = date("Y")- 54;
$leeftijd_6 = date("Y")- 64;

if ($_POST['jaar'] == "15 t/m 24 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_1 . " AND " . $leeftijd_2 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "25 t/m 34 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_2 . " AND " . $leeftijd_3 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar']r == "35 t/m 44 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_3 . " AND " . $leeftijd_4 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "45 t/m 54 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_4 . " AND " . $leeftijd_5 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "55 t/m 64 jaar") {
    $query = "WHERE  jaar BETWEEN  " . $leeftijd_5 . " AND " . $leeftijd_6 ."";
    }

elseif ($_POST['jaar'] == "65 jaar en ouder") {
    $query = "WHERE  jaar >= " . $leeftijd_6 . "";
    }


$aQuery    = "SELECT id, naam, jaar FROM leden " . $query . "";

?>
 
Rick  -

Rick -

18/10/2010 20:42:25
Quote Anchor link
als je alle jaartallen los invoerd met de bijbehorende leeftijds groep heb je ook weining kans op errors
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 20:52:17
Quote Anchor link
Zo te zien heb jij een getal als leeftijd in de database staan. Dat lijkt mij zeer onpraktisch. Gebruik daar een geboortedatum voor.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:09:34
Quote Anchor link
getal in DB is het jaartal 1969
Het gaat mij om het jaartal.

Het moet eigenlijk zijn,
elseif ($_POST['jaar'] == "1955 t/m 1946") {

Maar ik krijg nul output.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 21:28:39
Quote Anchor link
Echo de query eens.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:39:14
Quote Anchor link
WHERE jaar BETWEEN 1976 AND 1966
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2010 21:45:03
Quote Anchor link
Draai de $vars eens om in de query. Nu staat het hoogste getal als eerste. Dat moet als laatste neem ik aan.
 
Patrick Bdo

Patrick Bdo

18/10/2010 21:55:21
Quote Anchor link
Bedankt. Ik kan weer rustig slapen ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.