leeg veld niet meesturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »
Roos

Roos

25/06/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Ik heb een bestelformulier met vele velden, hoe kan ik nu de niet ingevulde velden NIET mee laten versturen.
Dus alleen de ingevulde velden m.b.t. de bestelling meesturen?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 04:52:59
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

25/06/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
foreach($_POST as $key => $value) {
    if (!empty($value)) {
          //doe iets
    }
}
 
Bart

Bart

25/06/2007 16:40:00
Quote Anchor link
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart
 
- -

- -

25/06/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Gewoon bovenaan je PHPscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty($value))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

25/06/2007 18:21:00
Quote Anchor link
wanneer ik bovenstaande code bovenin mijn formulier zet komt nog steeds het gehele formulier binnen; ook alle niet ingevulde velden.

moet ik ergens dan nog wat aanpassen?
en die key en value kan ik die zo laten staan of moet ik die nog vervangen door..........
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
Roos

Roos

26/06/2007 08:14:00
Quote Anchor link
Ik zit echt dringend verlegen om een idee van 1 van jullie!

Het gaat er dus om dat wanneer er niets is ingevuld op een veld dit ook niet wordt meegestuurd in de mail naar de eigenaar van de website die de mail moet verwerken.

Dit om het enigszins overzichtelijk te houden.

Een andere optie is wanneer bovenstaande niet mogelijk is bepaalde opmaakkenmerken mee te geven bij het bestelformulier bijvoorbeeld dat de getallen strong/vet in de email te zien zijn.........
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/06/2007 08:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (trim($_POST['waarde1'] == '' | trim($_POST['waarde2'] == '' /* etc.. */ ) {
echo "Er is een veld niet ingevuld...";
}
else {
//bv.
mail();
//of
$sql "INSERT INTO...";
}


?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: standaardformulier

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Standaardformulier</title>
    
    <style type="text/css" media="screen">
        @import 'oop.css';
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <div class="wrapper">
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $verplicht = array ('veld1', 'veld2');
            $values = array ();
            $errors = array ();

            foreach ($_POST as $key => $value) {
                $value = trim ($value);
                if (empty ($value) && in_array ($key, $verplicht)) {
                    array_push ($errors, '<p>Niets ingevuld bij ' . $key . '</p>');
                }

                else {
                    if (!empty ($value)) {
                        $values[$key] = $value;
                    }
                }
            }

            if (!empty ($errors)) {
                echo '<h2>De volgende errors zijn gevonden:</h2>';
                foreach ($errors as $err) {
                    echo '<p>' . $err . '</p>';
                }
            }

            else {
                echo '<h2>De volgende waarden zullen worden verzonden:</h2>';
                foreach ($values as $key => $value) {
                    echo '<p>' . $key . ': ' . $value . '</p>';
                }
            }
        }

    ?>

    <h1>Velden met een sterretje zijn verplicht</h1>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="veld1">veld 1 (*):</label>
            <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld1'])) echo $values['veld1']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld2">veld 2 (*):</label>
            <input id="veld2" name="veld2" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld2'])) echo $values['veld2']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld3">veld 3:</label>
            <input id="veld3" name="veld3" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld3'])) echo $values['veld3']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld4">veld 4:</label>
            <input id="veld4" name="veld4" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld4'])) echo $values['veld4']; ?>">
        </p>
        <p>
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    
    </div>
    </div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Dennis

dennis

26/06/2007 10:11:00
Quote Anchor link
zet je het in een Mysql. dan de niet verplichte velden op NULL zetten ipv NOT NULL en als MySQL niets ontvangt maakt hij er automatisch NULL van
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/06/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Misschien: een tussenpagina waarbij hij kijkt welke velden er leeg zijn dmv: !empty($_POST) en dan met een if de ingevulde velde in een sessie zetten
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/06/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 25.06.2007 16:40:
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>


Hmm, dat is ook niet echt netjes..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$drankje
= (!empty($_POST[' drankje'])) ? $_POST['drankje'] : 'niets'; //niets kun je natuurlijk ook vervangen door NULL o.i.d.
?>


@ TS:

Volgens mij zijn hier toch al wel genoeg goede oplossingen gegeven, als het nog niet werkt moet je misschien even een relevant deel van je script posten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Kijk even naar mijn post van 08:57. Daar staat alles in, getest en werkend met een online voorbeeld. Wat wil je nog meer ;-)
 
Frank -

Frank -

26/06/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Let op: Niet meesturen is heel wat anders dan niets mee doen. Iedere halve gare kan data naar jouw site toesturen, je kunt er dus niet van op aan dat iets niet wordt meegestuurd.
 
- -

- -

26/06/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Bovenaan de pagina die de zaak VERWERKT (die bij action="xxx.php" in je formulier staat) zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty(trim($value)))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

27/06/2007 19:31:00
Quote Anchor link
At Jonathan: ik krijg een error op line 4
Fatal error: Can't use function return value in write context

at Jan Koehoorn, script van jou moet ik nog werkend zien te krijgen (mailadres enzo).
Wel al een vraagje: zet jij alles op 1 pagina? ook het verwerk.php?
 
GaMer B

GaMer B

27/06/2007 19:41:00
Quote Anchor link
@Roos: Dat verwerk.php kan makkelijk samen op één pagina.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.