Lettertype

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Rogier Nell

Rogier Nell

31/08/2009 14:24:00
Quote Anchor link
hallo,

Is het mogelijk om met php te controleren of er een speciaal lettertype op de coputer is geinstalleerd?

Mvg,

Rogier.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:05:59
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2009 14:26:00
Quote Anchor link
Nee. PHP is serverside.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/08/2009 15:11:00
Quote Anchor link
Je kan het eventueel wel met javascript detecteren en met ajax doorsturen.
Dat kan je dan in een sessie zetten en eventueel de pagina verversen indien het lettertype niet ondersteund wordt.

Ik werk aan een voorbeeld.
 
Rogier Nell

Rogier Nell

31/08/2009 15:12:00
Quote Anchor link
Dat is mooi!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/08/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Zie eens of je hier mee verder kan.
Vul zelf $fonts = 'var fonts ... in

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
session_start();
$_GET['p'] = (!empty($_GET['p']) ? $_GET['p'] : '');
switch ($_GET['p'])
{
  case
'get_fonts':
    // kijk wat er in $_GET['font'] zit
    // to do: wat je wil aanvangen met de lettertypes die al dan niet kunnen gebruikt worden.
    // bv. $_SESSION['fonts'] = $_GET['font']; ...

    echo '<pre>'. print_r($_GET['font'], 1) .'</pre>';
    break;
  default :

  $fonts = 'var fonts = Array("arial", "COMIC SANS MS", "Shocard Rodeo", "cursive");'.PHP_EOL;
    echo'
<html>
  <head>
    <script src="ajax.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>
    <script src="js.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>
    <script language="javascript">
    '
. $fonts .'
    </script>
  </head>
  <body>
    <div id="message"></div>
  </body onload="onload()">
</html>'
;
    break;
}

?>


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
var http = new ajaxObject();
function onload()
{
 var d = new Detector();
 var b = Array();
 var font = '';
 if (fonts.length > 0 )
    {
      for (var i = 0; i < fonts.length; i++)
        {
          b[i] = d.test(fonts[i]);
          if(b[i] == true)
            {
            if (font != '')
              font +='&';
            font += 'font['+ i +']='+ fonts[i];
            }
        }
    }
  get_fonts(font);
}
function get_fonts(fonts)
{
  http.send(
    'index.php?p=get_fonts&'+ fonts,   // url
    response_fonts,           // callback
    'get',                    // get / post
    null                      // string of variables, eg. 'id='+ escape(id) +'&action=delete';
    );
}
function response_fonts()
{
  var response = http.response('text');
  if ( response != null )
    {
      document.getElementById("message").innerHTML = response;
    }
}

// code aangepast van ( zie hier onder )

/**
 * JavaScript code to detect available availability of a
 * particular font in a browser using JavaScript and CSS.
 *
 * Author : Lalit Patel
 * Website: http://www.lalit.org/lab/jsoncookies
 * License: Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5
 *          http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/
 * Version: 0.15
 *          changed comparision font to serif from sans-serif,
 *          as in FF3.0 font of child element didn't fallback
 *          to parent element if the font is missing.
 * Updated: 09 July 2009 10:52pm
 *
 */

/**
 * Actual function that does all the work. Returns an array with all the info.
 * This test will fail for the font set as the default serif font.
 *
 * Usage: d = new Detector();
 *        d.test('font_name');
 */

function Detector()
{
  this.h = document.getElementsByTagName("body")[0];
  this.d = document.createElement("div");
  this.s = document.createElement("span");
  this.d.appendChild(this.s);
  this.d.style.fontFamily = "sans";      //font for the parent element DIV.
  this.s.style.fontFamily = "sans";      //serif font used as a comparator.
  this.s.style.fontSize   = "72px";      //we test using 72px font size, we may use any size. I guess larger the better.
  this.s.innerHTML        = "mmmmmmmmmmlil";    //we use m or w because these two characters take up the maximum width. And we use a L so that the same matching fonts can get separated
  this.h.appendChild(this.d);
  this.defaultWidth   = this.s.offsetWidth;    //now we have the defaultWidth
  this.defaultHeight  = this.s.offsetHeight;  //and the defaultHeight, we compare other fonts with these.
  this.h.removeChild(this.d);
  //this.detailedTest = debug;
  //this.test = test;  
}
Detector.prototype.debug = function (font)
{
    this.h.appendChild(this.d);
    var f = [];
    f[0] = this.s.style.fontFamily = font;  // Name of the font
    f[1] = this.s.offsetWidth;        // Width
    f[2] = this.s.offsetHeight;        // Height
    this.h.removeChild(this.d);
    font = font.toLowerCase();
    if (font == "serif") {
      f[3] = true;  // to set arial and sans-serif true
    } else {
      f[3] = (f[1] != this.defaultWidth || f[2] != this.defaultHeight);  // Detected?
    }
    return f;
}
Detector.prototype.test = function (font)
{
  /* test
   * params:
   * font - name of the font you wish to detect
   * return:
   * f[0] - Input font name.
   * f[1] - Computed width.
   * f[2] - Computed height.
   * f[3] - Detected? (true/false).
   */
    var f = this.debug(font);
    return f[3];
}


ajax.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
function ajaxObject()
{
  this.http = createHTTPHandler();
}
ajaxObject.prototype.send = function(url, response, method, passData)
{
  if (method == 'post')
  {
  this.http.open("POST", url, true);
  this.http.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
  this.http.onreadystatechange = response;
  this.http.send( passData );
  }
  else // default GET
  {
    this.http.open("GET", url, true);
    this.http.onreadystatechange = response;
    this.http.send(null);
  }
}
ajaxObject.prototype.response = function(type)
{
  try
  {
    if (this.http.readyState == 4)
    {
      switch (type)
      {
        default:
          return this.http.responseText;
          break;
        case 'json':
          return eval('(' + this.http.responseText + ')');
          break;
        case 'xml':
          return this.http.responseXml;
          break;
      }
    }
    else
      return null;
  }
  catch(e)
  {
  }
  return null;
}

function createHTTPHandler()
{
    httphandler = false;
    // branch for native XMLHttpRequest object
    if(window.XMLHttpRequest)
    {
      try
      {
      httphandler = new XMLHttpRequest();
        } catch(e)
        {
      httphandler = false;
        }
    // branch for IE/Windows ActiveX version
    }
    else if(window.ActiveXObject)
    {
          try
          {
            httphandler = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
          } catch(e)
          {
            try
            {
                httphandler = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            } catch(e)
            {
                httphandler = false;
            }
      }
    }
return httphandler;
}


Bij mij is $_GET['font'][2] null. "Shocard Rodeo" is dus niet geïnstalleerd bij mij.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.