lezen xml file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 19:51:05
Quote Anchor link
Is er hier een expert in het lezen van xml files.
Heb een probleem
de file ziet er als volgt uit :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<gpx xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
version="1.0" creator="GSAK"
xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/0 http://www.topografix.com/GPX/1/0/gpx.xsd http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1 http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1/cache.xsd http://www.gsak.net/xmlv1/6 http://www.gsak.net/xmlv1/6/gsak.xsd"
xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/0">
 <desc>Geocache file generated by GSAK (HasChildren)</desc>
 <author>GSAK</author>
 <email>[email protected]</email>
 <time>2023-11-24T16:25:32Z</time>
 <keywords>cache, geocache, groundspeak</keywords>
 <bounds minlat="45.85205" minlon="6.10135" maxlat="45.85205" maxlon="6.10135"/>
 <wpt lat="45.85205" lon="6.10135">
  <time>2019-04-05T08:00:00Z</time>
  <name>GC85BK6</name>
  <desc>Vire dans le Semnoz S14. by GUYCAT (2,5/2,5)</desc>
  <url>http://coord.info/GC85BK6</url>
  <urlname>Vire dans le Semnoz S14. by GUYCAT</urlname>
  <sym>Geocache</sym>
  <type>Geocache|Unknown Cache</type>
    <gsak:wptExtension xmlns:gsak="http://www.gsak.net/xmlv1/6">
      <gsak:UserFlag>false</gsak:UserFlag>
      <gsak:Lock>false</gsak:Lock>
      <gsak:DNF>false</gsak:DNF>
      <gsak:Watch>false</gsak:Watch>
      <gsak:UserData></gsak:UserData>
      <gsak:LatBeforeCorrect>45.848433</gsak:LatBeforeCorrect>
      <gsak:LonBeforeCorrect>6.101</gsak:LonBeforeCorrect>
      <gsak:StateBeforeCorrect>Auvergne-Rhne-Alpes</gsak:StateBeforeCorrect>
      <gsak:CountyBeforeCorrect></gsak:CountyBeforeCorrect>
      <gsak:FirstToFind>false</gsak:FirstToFind>
      <gsak:User2></gsak:User2>
      <gsak:User3></gsak:User3>
      <gsak:User4></gsak:User4>
      <gsak:County></gsak:County>
      <gsak:UserSort>0</gsak:UserSort>
      <gsak:SmartName>VireDa14</gsak:SmartName>
      <gsak:LastGpxDate>2023-11-24</gsak:LastGpxDate>
      <gsak:Code>GC85BK6</gsak:Code>
      <gsak:Resolution></gsak:Resolution>
      <gsak:IsPremium>false</gsak:IsPremium>
      <gsak:FavPoints>32</gsak:FavPoints>
      <gsak:GcNote>Dit is een test</gsak:GcNote>
      <gsak:Guid></gsak:Guid>
      <gsak:CacheImages>


mijn code is :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$file
= "test.gpx" ;

$xml = simplexml_load_file($file);

foreach ($xml->wpt as $wpt) {
   $Breedtegraad= $wpt['lat'] ;
   $Lengtegraad = $wpt['lon'] ;
   $gccode= $wpt->name ;

   $type = explode('|', $wpt->type)[1] ;

   $wpt->registerXPathNamespace('gsak', 'http://www.gsak.net/xmlv1/6');
   $wpt->registerXPathNamespace('groundspeak', 'http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1');
   $c = $wpt->children('groundspeak', true);
   $b = $wpt->children('gsak', true);
   $oms= $c->cache->name ;
   $owner = $c->cache->placed_by ;
   $beh= strtoupper($c->cache->container) ;
   $moe= $c->cache->difficulty ;
   $ter= $c->cache->terrain ;
   $land= $c->cache->country ;
   $prov= $c->cache->state ;
   $note= $b->wptExtension->GcNote ;// dit er laatst bijgemaakt
  
}
  
   echo $gccode ;
   echo $note ;
  
  
   ?>


mijn probleem is dat $note leeg blijft terwijl dit in de file niet zo is.
Alle andere van groundspeak worden wel gelezen.
Waar zit mijn fout AUB ?
Gewijzigd op 24/11/2023 19:56:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 21:36:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:00:06
Quote Anchor link
heb je het al door var_dump() gehaald?
 
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 20:06:58
Quote Anchor link
var_dump() geeft : object(SimpleXMLElement)#15 (0) { }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:18:37
Quote Anchor link
Probeer het eens op deze manier?
$gcNoteValue = (string)$xml->wpt->children('http://www.gsak.net/xmlv1/6')->GcNote;
 
Berta Pappens

Berta Pappens

24/11/2023 20:23:32
Quote Anchor link
Ariën,

$gcNoteValue blijft leeg
var_dump() geeft : string(0) ""


Toevoeging op 24/11/2023 20:52:32:

Hallo allemaal, heb de oplossing zelf gevonden en het is deze

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$b = $wpt->xpath('.//gsak:wptExtension'); // Aangepaste XPath-query
    $b = isset($b[0]) ? $b[0] : null;
    
    if ($b !== null) {
        $gcNoteElements = $b->xpath('.//gsak:GcNote');
        $note = !empty($gcNoteElements) ? (string)$gcNoteElements[0] : "";
    } else {
        $note = "";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 20:53:39
Quote Anchor link
Top! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.