LIKE optie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Evoken

Evoken

17/01/2008 10:24:00
Quote Anchor link
Ik heb php script waar je wat invoert. vervolgens moet een ander script gaan controleren of wat je hebt ingevuld ($opbouwroute) overeenkomt met wat er in de database staat en als dit zo is bepaalde resultaten op het scherm tonen

Als ik aangeef met een = krijg ik ook resultaten alleen als ik LIKE gebruik krijg ik niks te zien.

Met like gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$stmt2
= oci_parse($connection, "SELECT voorletters, voorvoegsel, portiers.naam, opbouwroute, stembureaus.stemdistrictnummer, straat, huisnummer, locatienaam, aantal_haspels, alarm, zeil FROM portiers FULL OUTER JOIN stembureaus ON portiers.stemdistrictnummer = stembureaus.stemdistrictnummer WHERE opbouwroute LIKE '%".$opbouwroute."%' ORDER BY naam"); ?>


Bij het script hieronder lukt het echter wel resultaten op het scherm te krijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$stmt2
= oci_parse($connection, "SELECT voorletters, voorvoegsel, portiers.naam, opbouwroute, stembureaus.stemdistrictnummer, straat, huisnummer, locatienaam, aantal_haspels, alarm, zeil FROM portiers FULL OUTER JOIN stembureaus ON portiers.stemdistrictnummer = stembureaus.stemdistrictnummer WHERE opbouwroute = '".$opbouwroute."%' ORDER BY naam");   ?>


Het probleem zit hem dus in het gebruik van LIKE in mijn eerste optie. Ik weet niet precies wat ik niet goed doe misschien gebruik van de %... Of misschien dat het iets met het declareren van de variabele te maken heeft

Ik wil like gebruiken omdat dingen die ingevuld worden nooit precies hetzelfde zijn als uit de tabel. De opbouwroute is bv 26A=01 dan zal men vaak 26A invullen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:29:14
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:28:00
Quote Anchor link
You dont really have any clue what you are talking about do you...

Begin eens met basis PHP en MySQL voordat je jezelf in dingen stort waar je onmogelijk zelf uit kan komen.
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 10:32:00
Quote Anchor link
wes schreef op 17.01.2008 10:28:
You dont really have any clue what you are talking about do you...

Begin eens met basis PHP en MySQL voordat je jezelf in dingen stort waar je onmogelijk zelf uit kan komen.


En wat weet ik dan niet volgens jou ? als ik geen clue zou hebben van php en in mijn geval Oracle zou ik niet een zeer goed lopend aantal scripts hebben zelf gemaakt..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:34:00
Quote Anchor link
'Het probleem zit hem dus in het gebruik van LIKE in mijn eerste optie. Ik weet niet precies wat ik niet goed doe misschien gebruik van de %... Of misschien dat het iets met het declareren van de variabele te maken heeft'

Declareren van variabelen, ik heb nog nooit iemand dat horen zeggen die weet wat hij doet in php.

Goedlopende zin ook, zo met al die leestekens. Ga zeau deaur!
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

17/01/2008 10:34:00
Quote Anchor link
opbouwroute = '".$opbouwroute."%'

dit is zoiezo fout (%).

maar waarom je geen resultaten krijgt met like, dat zou ik niet precies weten

@wes: 8 (nu 9) posts zegt niets over het niveau he ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:39:00
Quote Anchor link
Terence, tis zn manier van posten en vraagstelling, in combo met de termen die hij gebruikt.
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Declareren is idd heel wat anders sorry. Ik wist niet zo snel hoe ik het moest noemen, maar dan weet ik blijkbaar helemaal niks van php :') oke wat jij wilt..

wat betreft leestekens kijk eerst naar jezelf:

dont wordt volgens mij altijd nog als don't geschreven misschien een basis cursus engels volgen ?

@ terence

Ja ok daar dacht ik dus ook aan en ik krijg wel output maarja dat is een foutmelding die ik zelf heb gemaakt dat er niks in de database wordt gevonden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Tover even de 'echte' foutmelding te voorschijn.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/01/2008 10:49:00
Quote Anchor link
Ronald:

De tijd zal je leren
wes te negeren
zoals iedereen dat doet
zal ook jij leren hoe dat moet

En een schitterend stukje poezie krijg je er helemaal voor niets bij :P
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2008 10:50:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 17.01.2008 10:49:
Ronald:

De tijd zal je leren
wes te negeren
zoals iedereen dat doet
zal ook jij leren hoe dat moet

En een schitterend stukje poezie krijg je er helemaal voor niets bij :P

Lol. ;-)))
 
- wes  -

- wes -

17/01/2008 10:56:00
Quote Anchor link
Zoals Shakespeare al zei en wat ik iedereen als reactie toch niet wil onthouden, al was het maar om mijn mening te verduidelijken:

Ik ben een wortel, voel mijn warmte
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 17.01.2008 10:49:
Ronald:

De tijd zal je leren
wes te negeren
zoals iedereen dat doet
zal ook jij leren hoe dat moet

En een schitterend stukje poezie krijg je er helemaal voor niets bij :P


Bedankt voor de les hahaha =P.


@ SanThe.
Het werkt nu inmiddels. Doordat jij het had over de echte fout op het scherm te toveren ging ik kijken naar mijn eigen error en kwam ik tot de conclusie dat er eerst een vergelijking wordt gedaan met dat opbouwnummer in een query (niet gepost) Daarna moet er bepaalde resultaten van een andere query (wel gepost) ook aan de LIKE eisen moeten voldoen voordat deze geprint worden, maar de 1ste query moet wel succesvol afgehandeld worden. Kortom ik deed LIKE alleen bij de laaste query gebruiken(die bepaalde resultaten moet geven) en niet bij mijn eerste (waar een vergelijking in wordt gemaakt) Bij de vergelijking had ik dus nog = van plaats like staan wat de eigen foutmelding geeft en vervolgens niet de 2e query zal uitvoeren en de boel moet afkappen.

Sorry voor de misschien onduidelijke uitleg maar ik begrijp nu zelf wat ik fout heb gedaan thx !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/01/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Je moet wel aan je interpunctie (scrabblewoord!!!!!!)(geef ff een link naar de vandale als de spelling niet klopt) werken want dat lange verhaal kan ik maar weinig uit wijs worden behalve dat je probleem is opgelost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Evoken

Evoken

17/01/2008 11:28:00
Quote Anchor link
Ik moet inderdaad op mijn gebruik van leestekens letten daar heeft wes ook gelijk in. Maar wes maakt zelf ook fouten. Ik vind het een beetje: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Ik zal voortaan beter opletten als ik wat post sorry. Bedankt voor jullie hulp/advies.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Evoken
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 11:30:00
Quote Anchor link
Evoken schreef op 17.01.2008 11:28:
Maar wes maakt zelf ook fouten.
Hallo zeg, trap je me daar even een openstaande deur in!

@Wes: :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.