Linkbuilding CMS Demo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 10:40:59
Quote Anchor link
Ik heb alles geüpdate en heb de demo opnieuw geupload, hopelijk is die nu goed :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(filter_input(INPUT_GET, 'id', FILTER_VALIDATE_INT))
{
}

Deze moet ik nog wel toepassen.
Gewijzigd op 17/04/2014 11:19:12 door racoon smasher
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:06:22
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 13:04:15
Quote Anchor link
>>> Ik heb alles geüpdate. Deze moet ik nog wel toepassen.

Dus niet alles ;) Ik heb een bedrijf toegevoegd. Maar alle ' worden \'. Dat is natuurlijk niet gewenst.
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 13:06:48
Quote Anchor link
dan lijkt het erop, dat je 2x addslashes() of mysql_real_esacpe_string() toepast op je data.

(of het bij het ophalen nog een keer doet)
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 13:10:21
Quote Anchor link
Waarschijnlijk slaat hij het nu wel op met real_escape_string, maar past nog steeds de str_replace toe.
De str_replace is niet meer nodig en niet gewenst.
Gewijzigd op 17/04/2014 13:11:26 door Michael -
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 13:24:01
Quote Anchor link
ik zal anders even code geven van bedrijven :P

Bedrijf aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
    
    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
        {

            
            if (strlen($_POST['bedrijf'])<1)
            {

                $melding = 'Er is geen bedrijfsnaam ingevuld!';
            }

            else
            {
                if (strlen($_POST['jaar'])<4)
                {

                    $melding = 'Er is geen jaartal ingevuld!';
                }

                else
                {
                    $updateCheck = "UPDATE linkbuilding_check
                                        SET bedrijf = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf'])) . "',
                                            jaar = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['jaar'])) . "',
                                            januari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['januari'])) . "',
                                            februari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['februari'])) . "',
                                            maart = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['maart'])) . "',
                                            april = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['april'])) . "',
                                            mei = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['mei'])) . "',
                                            juni = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juni'])) . "',
                                            juli = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juli'])) . "',
                                            augustus = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['augustus'])) . "',
                                            september = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['september'])) . "',
                                            oktober = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['oktober'])) . "',
                                            november = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['november'])) . "',
                                            december = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['december'])) . "'
                                        WHERE id='$id'"
;
                                        
                    $queryEdit = mysql_query($updateCheck);
                    if ($queryEdit)
                    {

                        $queryLogboek = mysql_query("INSERT INTO logboek (name, action, date) VALUES ('$username', 'Heeft het bedrijf " . $_POST['bedrijf'] . " aangepast', NOW() )");
        
                        if($queryLogboek)
                        {

                            echo '<script>javascript:history.go(-2)</script>';
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT * FROM linkbuilding_check where id ='$id'");
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);

?>


Bedrijf toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    
    if (strlen($_POST['bedrijf'])<1)
    {

        $melding = 'Er is geen bedrijfsnaam ingevuld!';
    }

    else
    {
        if (strlen($_POST['jaar'])<4)
        {

            $melding = 'Er is geen jaartal ingevuld!';
        }

        else
        {
            
            $insertCheck =  "INSERT INTO linkbuilding_check
                                    VALUES( '',
                                            '',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['jaar'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['januari'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['februari'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['maart'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['april'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['mei'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juni'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juli'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['augustus'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['september'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['oktober'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['november'])) . "',
                                            '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['december'])) . "')";
            
            $queryInsert = mysql_query($insertCheck);
        
            if($queryInsert)    
            {

                $queryLogboek = mysql_query("INSERT INTO logboek (name, action, date) VALUES ('$username', 'Heeft het bedrijf " . $_POST['bedrijf'] . " toegevoegd', NOW() )");
        
                if($queryLogboek)
                {

                    echo '<script type="text/javascript">';
                    echo 'window.location = "check.php"';
                    echo '</script>';
                }
            }
        }
    }
}


?>
Gewijzigd op 17/04/2014 13:25:33 door racoon smasher
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 13:54:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(isset($_GET['id']))
{
    $id = $_GET['id'];
[...]
WHERE id='$id'";

Je faalt hier 2x... Ten eerst controleer je niet wat erin id zit. Id zou een getal moeten zijn dus controleer dit ook!
Bij een getal horen geen quotes. Dus id = $id; en niet id = '$id';
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 13:57:47
Quote Anchor link
Michael - op 17/04/2014 13:54:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(isset($_GET['id']))
{
    $id = $_GET['id'];
[...]
WHERE id='$id'";

Je faalt hier 2x... Ten eerst controleer je niet wat erin id zit. Id zou een getal moeten zijn dus controleer dit ook!
Bij een getal horen geen quotes. Dus id = $id; en niet id = '$id';


KUCH ik leer hier meer dan op school KUCH
tja ik zit dan ook op het radius college xd
ik zal het zo even toepassen :) maar dat kan toch niet het gene zijn dat het probleem veroorzaakt?
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:04:16
Quote Anchor link
Quote:
Bij een getal horen geen quotes. Dus id = $id; en niet id = '$id';


om een string MOETEN quotes, omdat anders niet direct duidelijk is of het om een keyword gaat, kolomnaam etc.
Maar het is niet verboden!

Sterker nog, het is verstandig om de quotes wel te gebruiken.

Stel iemand gooit een ' in $_GET['id']

dan zou

WHERE id = '" . mysql_real_escape_string($_GET['id']) ."'

dat oplossen (beveiligen), maar zonder die '' ben je nog nergens.

Dat brengt me meteen op de controle op "getal": er zijn ook de nodige manieren om een getal te schrijven die toch een error zouden opleveren. 3.14E-05 is ook een getal.

--
En als $_GET niet blijkt te bestaan op regel 3, dan wordt $id niet geset, maar
op regel 53 gebruik je wel $id....
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:11:30
Quote Anchor link
Ivo; dan ben ik wel heel benieuwd hoe jij dat doet.

WHERE id = '$_GET['id']'

vind jij dus correct...

Ik zou eerder WHERE id = (int)$_GET['id']

gebruiken. En controleren met if(isset($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id']))
Met ctype_digit valt 3.14E-05 buiten boord.
Gewijzigd op 17/04/2014 14:12:12 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:17:04
Quote Anchor link
nee zeker niet

WHERE id = '$_GET['id']'

moet minstens zijn:

WHERE id = '". mysql_real_escape_string($_GET['id']) ."'

---
controle op het bestaan en of het een int is doe ik met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($id = filter_input(INPUT_GET, 'id', FILTER_VALIDATE_INT)) {

}

?>


Waarna ik dan dus $id gebruik.
Sowieso, omdat het niet heel netjes is om midden in classes $_GET te gebruiken.

En blijven escapen op de plek waar je de query opbouwt. (of prepared statements)
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:25:44
Quote Anchor link
$id = $_GET['id']; kan dus weg neem ik aan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
    
    if($id = filter_input(INPUT_GET, 'id', FILTER_VALIDATE_INT))  
    {

        /* $id = $_GET['id']; */
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
        {

            
            if (strlen($_POST['bedrijf'])<1)
            {

                $melding = 'Er is geen bedrijfsnaam ingevuld!';
            }

            else
            {
                if (strlen($_POST['jaar'])<4)
                {

                    $melding = 'Er is geen jaartal ingevuld!';
                }

                else
                {
                    $updateCheck = "UPDATE linkbuilding_check
                                        SET bedrijf = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf'])) . "',
                                            jaar = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['jaar'])) . "',
                                            januari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['januari'])) . "',
                                            februari = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['februari'])) . "',
                                            maart = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['maart'])) . "',
                                            april = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['april'])) . "',
                                            mei = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['mei'])) . "',
                                            juni = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juni'])) . "',
                                            juli = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['juli'])) . "',
                                            augustus = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['augustus'])) . "',
                                            september = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['september'])) . "',
                                            oktober = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['oktober'])) . "',
                                            november = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['november'])) . "',
                                            december = '"
. htmlentities(mysql_real_escape_string($_POST['december'])) . "'
                                        WHERE id='"
. mysql_real_escape_string($_GET['id']) ."'";
                                        
                    $queryEdit = mysql_query($updateCheck);
                    if ($queryEdit)
                    {

                        $queryLogboek = mysql_query("INSERT INTO logboek (name, action, date) VALUES ('$username', 'Heeft het bedrijf " . $_POST['bedrijf'] . " aangepast', NOW() )");
        
                        if($queryLogboek)
                        {

                            echo '<script>javascript:history.go(-2)</script>';
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT * FROM linkbuilding_check where id ='$id'");
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);

?>
Gewijzigd op 17/04/2014 14:26:00 door racoon smasher
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:26:40
Quote Anchor link
>>> controle op het bestaan en of het een int is doe ik met

Dus je wéét dat het een int is. Waarom vertrouw je die variabele dan alsnog niet?

edit: en ik snap nog altijd niet waarom je eerst van $id een int maakt, en vervolgens in de query controleert als een string.
Gewijzigd op 17/04/2014 14:28:05 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:28:10
Quote Anchor link
op regel 36 kun je eventueel nog $id gebruiken.

htmlentities() zou ik overal achterwege laten: die functie hoor je in combinatie met echo te gebruiken.
Je past nu namelijk de invoer aan. Wil je die ooit nog bewerken, zit je met dingen als &lt; en &euml; opgescheept.

Op regel 53 bestaat $id nog steeds niet.
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:30:02
Quote Anchor link
Ivo P op 17/04/2014 14:28:10:
op regel 36 kun je eventueel nog $id gebruiken.

htmlentities() zou ik overal achterwege laten: die functie hoor je in combinatie met echo te gebruiken.
Je past nu namelijk de invoer aan. Wil je die ooit nog bewerken, zit je met dingen als &lt; en &euml; opgescheept.

Op regel 53 bestaat $id nog steeds niet.


owja regel 53 klopt inderdaad, zag het over het hoofd, maar hoezo htmlentities() weghalen? dan kan je juist weer <script><script><script><script><script><script><script> doen en dat is ook niet goed
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:33:44
Quote Anchor link
je controle kan altijd een keertje mislukken of niet 100% zijn.

Je code kan nog eens aangepast worden, waardoor je waterdichte controle alsnog niet meer werkt in alle gevallen.

Zeker als code grote stukken uit elkaar staat, kan de invloed van een kleine verandering wel eens groter blijken.

Ik zeg net bijvoorbeeld dat htmlentities() daar niet thuis hoort.

Wat daar dan eigenlijk wel duidelijk bij gezegd moet worden: als je dit aanpast, moet wel aan de andere kant (op het scherm echo-en) htmlspecialchars() gebruikt worden.

Ook bijvoorbeeld als je een pdf maakt, heb je een probleem als je data kapot gemaakt is met htmlenities.

----
iets anders: waarom 12 kolommen met de namen van de maanden?

Wat ga je daar opslaan?
Hoe wil je optellen over een jaar?
Hoe gaat dat als we een jaar verder zijn? komt dan het totaal van de maand april 2015 bij april van dit jaar?
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:34:06
Quote Anchor link
>>> owja regel 53 klopt inderdaad, zag het over het hoofd, maar hoezo htmlentities() weghalen? dan kan je juist weer <script><script><script><script><script><script><script> doen en dat is ook niet goed

real_escape_string() voorkomt dat al. Htmlentities kan dus wel weg.
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:39:16
Quote Anchor link
Ivo P op 17/04/2014 14:33:44:

iets anders: waarom 12 kolommen met de namen van de maanden?

Wat ga je daar opslaan?
Hoe wil je optellen over een jaar?
Hoe gaat dat als we een jaar verder zijn? komt dan het totaal van de maand april 2015 bij april van dit jaar?

dan zal er een nieuwe aangemaakt moeten worden met het jaar 2015 en wordt 2014 inactief gezet, maar dat ga ik later allemaal nog uitbreiden
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 14:43:28
Quote Anchor link
>>> dan zal er een nieuwe aangemaakt moeten worden met het jaar 2015 en wordt 2014 inactief gezet, maar dat ga ik later allemaal nog uitbreiden

Zoiets heet database normalisatie. Niet 12 vaste velden, maar oneindig.
 
Racoon smasher

racoon smasher

17/04/2014 14:50:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$insertCheck
=  "INSERT INTO linkbuilding_check
                                    VALUES( '',
                                            '',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['bedrijf']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['jaar']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['januari']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['februari']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['maart']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['april']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['mei']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['juni']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['juli']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['augustus']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['september']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['oktober']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['november']) . "',
                                            '"
. mysql_real_escape_string($_POST['december']) . "')";
            
            $queryInsert = mysql_query($insertCheck);
?>

maar dit lost nog steeds niet het probleem op dat hij van ' dit maakt \'

welke code kan ik gebruiken om te zeggen dat tekens zoals ' niet mogen?
Gewijzigd op 17/04/2014 14:51:37 door racoon smasher
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 14:51:36
Quote Anchor link
Quote:
real_escape_string() voorkomt dat al. Htmlentities kan dus wel weg


nee. htmlspecialchars() moet wel toegepast worden, maar niet hier.
Die functie gebruik je bij echo.

stel ik sla de naam Mariëlle op.
Dan maakt die htmlentities daar Mari&euml;lle van.
Geen probleem, tot je er een plain-text mail, of een pdf van maakt.

----

Je zou de data compleet anders op moeten slaan.

tabel
id
bedrijfs_id
maand (1-12)
jaar
aantal

dan kun je eenvoudig optellen per kwartaal, per 4 jaar, per afgelopen 5 maanden etc.
en je hoeft niets nieuws per jaar te maken
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.