listbox POST-vars

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:31:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een script waarbij ik 2 listboxes heb. Met deze boxes kan ik waarden van links naar rechts verplaatsen. Nu ziet PHP mijn POST-vars hiervan niet.. Ziet iemand het probleem?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<script type="text/JavaScript">
    function RightButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("available[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("linked[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>

    <script type="text/JavaScript">
    function LeftButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("linked[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("available[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>
<?php // pour l'couleur
<form id="rechtselectie" name="rechtselectie" action="index.php" method="POST">
<
table>
<
tr>
    <
td>
        <
span class="resultkop">Niet toegewezen:</span><br>
        <
select class="afwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="available[]" id="available[]">
            <
option value="1">Optie 1</option>
            <
option value="2">Optie 2</option>
        <
/select>
    <
/td>
    <
td>
        <
input name="move" type="button" value="<" onClick="LeftButton_OnClick();">
        <
input name="move" type="button" value=">" onClick="RightButton_OnClick();">
    <
/td>
    <
td>
        <
span class="resultkop">Toegewezen:</span><br>
        <
select class="aanwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="linked[]" id="linked[]">
            <
option value="3">Optie 3</option>
            <
option value="4">Optie 4</option>
        <
/select>
    <
/td>
<
/tr>
<
tr>
    <
td colspan="3"><input id="submit" name="submit" type="submit" value="OK"></td>
<
/tr>
<
/table>
<
/form>
[
code]<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    if (isset($_POST['linked'])) {
        echo "OK";
    }
else {
        echo "kut";
    }

    print_r($_POST['linked']);
    print_r($_POST['available']);
}
  
?>



De output is;
kut
Notice: Undefined index: linked in groepsrechten.php on line 130

Notice: Undefined index: available in groepsrechten.php on line 131
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 00:26:21
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 09:46:00
Quote Anchor link
@Wout

Ik wil wel even proberen / testen, maar mis wel een stukje code zo.. :) kan je die code ergens plaatsen, zodat heen en weer schuiven ook werkt? Dan ga ik even proberen of ik je kan helpen. Zie zo namelijk de fout niet.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:50:00
Quote Anchor link
bij deze :) ^
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Kan het niet zijn dat de

name="linked[]" id="linked[]">

Wordt gezien als 1 dus niet vergelijkbaar met $_POST['linked']
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 09:53:00
Quote Anchor link
Nee

Enige dat ik me afvraag is waarom op regel 38 van de snippit er een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php staat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 09:56:00
Quote Anchor link
Beter!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Jacco
Ja dat klopt, die had ik gedaan voor de kleur.. Dus dat genegeerd worden..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Ik zie wel wat de fout is, en ben nu aan het zoeken naar de oplossing.

Bij een selectlist namelijk, moet je de items selecteren (houd ctrl of shift vast voor het selecteren van meerdere items) alvorens die worden meegestuurd.

Ik denk aan een js oplossing, ga ik mee aan de gang. :)
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 10:00:00
Quote Anchor link
Ah ok... :) ja nou je het zegt =D
Ben benieuwd naar je oplossing.. Alvast bedankt voor je moeite
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:02:00
Quote Anchor link
als het een Ajax oplossing mag zijn kun je denken aan.


(ff prototype style)

$('listbox').getElementsByTagName('option');

Enzovoort
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 10:03:00
Quote Anchor link
@Jacco

Hoezo AJAX oplossing? Je moet met JS aan de cliënt kant zorgen dat alle items zijn geselecteerd, voor het formulier wordt verzonden. Daar komt geen AJAX bij kijken hoor.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var optList = document.getElementById('listbox').getElementsByTagName('option');
for(i=0;i<optList.length;i++)
{
optList[i].selected = 'selected' ;
}

zoiets ongeveer :)

Maar ik zei ook ALS ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<script type="text/JavaScript">
    function RightButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("available[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("linked[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>

    <script type="text/JavaScript">
    function LeftButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("linked[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("available[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    
    function Select_All(){
        var available = document.getElementById('available');
        for (var i = 0; i < available.options.length; i++ ) {
            available.options[i].selected = 'selected';
            }
        var linked = document.getElementById('linked');
        for (var i = 0; i < linked.options.length; i++ ) {
            linked.options[i].selected = 'selected';
            }
        }
    </script>

<form id="rechtselectie" name="rechtselectie" action="str_split.php" method="POST">
<table>
<tr>
    <td>
        <span class="resultkop">Niet toegewezen:</span><br>
        <select class="afwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="available[]" id="available">
            <option value="1">Optie 1</option>
            <option value="2">Optie 2</option>
        </select>
    </td>
    <td>
        <input name="move" type="button" value="<" onClick="LeftButton_OnClick();">
        <input name="move" type="button" value=">" onClick="RightButton_OnClick();">
    </td>
    <td>
        <span class="resultkop">Toegewezen:</span><br>
        <select class="aanwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="linked[]" id="linked">
            <option value="3">Optie 3</option>
            <option value="4">Optie 4</option>
        </select>
    </td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="3"><input onclick="Select_All()" id="submit" name="submit" type="submit" value="OK"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
print_r($_POST);
    if (isset($_POST['linked'])) {
        echo "OK";
    }
else {
        echo "kut";
    }

    print_r($_POST['linked']);
    print_r($_POST['available']);
}
  
?>
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 10:24:00
Quote Anchor link
Jeeeeeeeeeeeeeej hij doet het

Hartstikke bedankt Robert!!!
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 10:29:00
Quote Anchor link
@Jacco,


Wel grappig te zien dat bij id='linked[]' en id='available[]'

de [] zijn verdwenen.....


Hmmmmmm


Vergelijk het maar eens met het vorige script....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:30:00
Quote Anchor link
Omdat het niet practisch en niet nodig is :) niet omdat het conflicten opleverd :)
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.....


Maar soms zit een conflict in een onverwachte hoek...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.