listbox POST-vars

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:31:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een script waarbij ik 2 listboxes heb. Met deze boxes kan ik waarden van links naar rechts verplaatsen. Nu ziet PHP mijn POST-vars hiervan niet.. Ziet iemand het probleem?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<script type="text/JavaScript">
    function RightButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("available[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("linked[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>

    <script type="text/JavaScript">
    function LeftButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("linked[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("available[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>
<?php // pour l'couleur
<form id="rechtselectie" name="rechtselectie" action="index.php" method="POST">
<
table>
<
tr>
    <
td>
        <
span class="resultkop">Niet toegewezen:</span><br>
        <
select class="afwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="available[]" id="available[]">
            <
option value="1">Optie 1</option>
            <
option value="2">Optie 2</option>
        <
/select>
    <
/td>
    <
td>
        <
input name="move" type="button" value="<" onClick="LeftButton_OnClick();">
        <
input name="move" type="button" value=">" onClick="RightButton_OnClick();">
    <
/td>
    <
td>
        <
span class="resultkop">Toegewezen:</span><br>
        <
select class="aanwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="linked[]" id="linked[]">
            <
option value="3">Optie 3</option>
            <
option value="4">Optie 4</option>
        <
/select>
    <
/td>
<
/tr>
<
tr>
    <
td colspan="3"><input id="submit" name="submit" type="submit" value="OK"></td>
<
/tr>
<
/table>
<
/form>
[
code]<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    if (isset($_POST['linked'])) {
        echo "OK";
    }
else {
        echo "kut";
    }

    print_r($_POST['linked']);
    print_r($_POST['available']);
}
  
?>



De output is;
kut
Notice: Undefined index: linked in groepsrechten.php on line 130

Notice: Undefined index: available in groepsrechten.php on line 131
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 05:01:47
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 09:46:00
Quote Anchor link
@Wout

Ik wil wel even proberen / testen, maar mis wel een stukje code zo.. :) kan je die code ergens plaatsen, zodat heen en weer schuiven ook werkt? Dan ga ik even proberen of ik je kan helpen. Zie zo namelijk de fout niet.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:50:00
Quote Anchor link
bij deze :) ^
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Kan het niet zijn dat de

name="linked[]" id="linked[]">

Wordt gezien als 1 dus niet vergelijkbaar met $_POST['linked']
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 09:53:00
Quote Anchor link
Nee

Enige dat ik me afvraag is waarom op regel 38 van de snippit er een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php staat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 09:56:00
Quote Anchor link
Beter!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Jacco
Ja dat klopt, die had ik gedaan voor de kleur.. Dus dat genegeerd worden..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Ik zie wel wat de fout is, en ben nu aan het zoeken naar de oplossing.

Bij een selectlist namelijk, moet je de items selecteren (houd ctrl of shift vast voor het selecteren van meerdere items) alvorens die worden meegestuurd.

Ik denk aan een js oplossing, ga ik mee aan de gang. :)
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 10:00:00
Quote Anchor link
Ah ok... :) ja nou je het zegt =D
Ben benieuwd naar je oplossing.. Alvast bedankt voor je moeite
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:02:00
Quote Anchor link
als het een Ajax oplossing mag zijn kun je denken aan.


(ff prototype style)

$('listbox').getElementsByTagName('option');

Enzovoort
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 10:03:00
Quote Anchor link
@Jacco

Hoezo AJAX oplossing? Je moet met JS aan de cliënt kant zorgen dat alle items zijn geselecteerd, voor het formulier wordt verzonden. Daar komt geen AJAX bij kijken hoor.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var optList = document.getElementById('listbox').getElementsByTagName('option');
for(i=0;i<optList.length;i++)
{
optList[i].selected = 'selected' ;
}

zoiets ongeveer :)

Maar ik zei ook ALS ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/11/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<script type="text/JavaScript">
    function RightButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("available[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("linked[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    </script>

    <script type="text/JavaScript">
    function LeftButton_OnClick() {
        
        var AvailableLB = document.getElementById("linked[]");
        var LinkedLB = document.getElementById("available[]");
        
        for (var i=0; i < AvailableLB.length; i++) {
            if (AvailableLB.options[i].selected == true) {
                LinkedLB.options[LinkedLB.length] =
                new Option(AvailableLB.options[i].text,
                AvailableLB.options[i].value);
                AvailableLB.options[i] = null;
                i=i-1;
            }
        }
        return;
    }
    
    function Select_All(){
        var available = document.getElementById('available');
        for (var i = 0; i < available.options.length; i++ ) {
            available.options[i].selected = 'selected';
            }
        var linked = document.getElementById('linked');
        for (var i = 0; i < linked.options.length; i++ ) {
            linked.options[i].selected = 'selected';
            }
        }
    </script>

<form id="rechtselectie" name="rechtselectie" action="str_split.php" method="POST">
<table>
<tr>
    <td>
        <span class="resultkop">Niet toegewezen:</span><br>
        <select class="afwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="available[]" id="available">
            <option value="1">Optie 1</option>
            <option value="2">Optie 2</option>
        </select>
    </td>
    <td>
        <input name="move" type="button" value="<" onClick="LeftButton_OnClick();">
        <input name="move" type="button" value=">" onClick="RightButton_OnClick();">
    </td>
    <td>
        <span class="resultkop">Toegewezen:</span><br>
        <select class="aanwezig" multiple style="width:150px;" size="10" name="linked[]" id="linked">
            <option value="3">Optie 3</option>
            <option value="4">Optie 4</option>
        </select>
    </td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="3"><input onclick="Select_All()" id="submit" name="submit" type="submit" value="OK"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
print_r($_POST);
    if (isset($_POST['linked'])) {
        echo "OK";
    }
else {
        echo "kut";
    }

    print_r($_POST['linked']);
    print_r($_POST['available']);
}
  
?>
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/11/2008 10:24:00
Quote Anchor link
Jeeeeeeeeeeeeeej hij doet het

Hartstikke bedankt Robert!!!
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 10:29:00
Quote Anchor link
@Jacco,


Wel grappig te zien dat bij id='linked[]' en id='available[]'

de [] zijn verdwenen.....


Hmmmmmm


Vergelijk het maar eens met het vorige script....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Beezz
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 10:30:00
Quote Anchor link
Omdat het niet practisch en niet nodig is :) niet omdat het conflicten opleverd :)
 
Beezz

Beezz

26/11/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.....


Maar soms zit een conflict in een onverwachte hoek...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.