locatie toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 00:45:03
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Sinds ik niet echt een categorie vind waar mijn vraag/probleem bijhoort zet ik het hier neer omdat ik denk dat het hier het dichtst tegen aanleunt. Nu ik ben met een project bezig. Ik ben namelijk een diepzeeduik-community aan het maken. De gebruiker kan duiken planen, verslagen maken, duiklocaties maken, enzovoort...

Om een duik te plannen heb ik uiteraard een duiklocatie nodig, maar voor deze duiklocatie heb ik ook een gemeente, land en eventueel latitude en longitude nodig.

Nu hier is mijn probleem: als de gebruiker een duiklocatie moet toevoegen moet hij ook kunnen zeggen waar deze duiklocatie zich bevindt uiteraard. Dit moet zo gebruikersvriendelijk kunnen gebeuren. Ook moet de gebruiker kunnen zien in welke gemeente/zone de duiklocatie zich bevind als hij/zij door de duiklocaties bladert.

Ik dacht eerst om met een database te werken met een tabel met alle gemeentes in van over heel de wereld maar om dit te krijgen is nogal moeilijk.

Enig idee?

Alvast bedankt,
Bart
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 23:37:44
 
No One

No One

11/01/2013 09:27:33
Quote Anchor link
Het beste is om die gegevens gewoon aan de gebruiker te vragen. met google maps kun je dan bijvoorbeeld ze de coordinaten geven. (door bijvoorbeeld een adres in te laten voeren, waarop jij de coordinaten bij google maps opvraagt).
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 10:55:08
Quote Anchor link
No One op 11/01/2013 09:27:33:
...met google maps ...


Ja. Zou ik ook doen.

---

Diepzeeduiken ...
Dat klinkt alsof die locaties ook buiten België kunnen komen. Is dit het geval?
Het punt is juist dat Adressen anders geformatteerd zijn in verschillende landen; Google Maps houdt daar rekening mee, dus moet je soms per land een aantal andere variabelen aanspreken.

Verder wil ik daarbij wel wel tonen hoe het kan.
Interesse?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

11/01/2013 11:12:50
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dit aangeven met javascript en/of php. Maar het best kan je gwn zoeken naar een google maps api, ik weet niet of zoiets bestaat maar daar heb je google voor...
 
No One

No One

11/01/2013 11:25:49
Quote Anchor link
Er is idd een google maps api...anders gaf ik m die tip niet ;)
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 12:23:06
Quote Anchor link
Ja ik dacht ook aan google maps, maar het zit zo dat in bijvoorbeeld 1 gemeente meerdere duiklocaties zijn. En een duiklocatie heeft ook niet echt een adres.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 12:24:58
Quote Anchor link
Dat moet zoiets worden
3 bestanden, in de zelfde map. je kan dit letterlijk copy/pasten zoals het hier staat.

verzend.php (hier moet je zelf maar zien wat je van plan bent ...)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>' . print_r($_POST, 1) . '</pre>';
?>


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<html>
  <head>
    <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no" />
    <script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>
    <script type="text/javascript" src="maps.js"></script>
    <style>
      #mapCanvas {
        width: 500px;
        height: 400px;
        float: left;
      }
    </style>
  </head>
<body>

  <fieldset>
   <input id="search" placeholder="zoek adres"> <input type="button" value="ZOEK" onclick="searchAddress()">
   <p>Stap 1: Vul hier een zoekadres in.  Sleep eventueel de marker naar de exacte locatie.  De gegevens komen in het formulier</p>
   <div id="mapCanvas"></div>
  </fieldset>
  
  <form id="my_form" action="verzend.php" method="post">
    <fieldset>
      <p>Stap 2: verbeter eventueel de gegevens en verzend</p>
      <legend>Adres - locatie</legend>
      
      <input name="street" id="street" placeholder="Straat"><br>
      <input name="nr" id="nr" placeholder="Nr."><br>
      <input name="postal" id="postal" placeholder="Postcode"><br>
      <input name="town" id="town" placeholder="Gemeente"><br>
      <input name="land" id="land" placeholder="Land"><br>
      <input name="lat" id="lat" placeholder="Breedtegraad" readonly="readonly"><br>
      <input name="lng" id="lng" placeholder="Lengtegraad" readonly="readonly"><br>
      
      <input type="submit" value="VERZEND">
    </fieldset>
  </form>
  
</body>
</html>


maps.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
var geocoder = new google.maps.Geocoder();
var map;
var marker;

function searchAddress() {
  var address = document.getElementById('search').value;
  geocoder.geocode({
      address: address
    }, function(responses) {
        var pos = new google.maps.LatLng(
          responses[0].geometry.location.lat(),
          responses[0].geometry.location.lng()
        )
        map.setCenter(pos);
        marker.setPosition(pos);
        dragend();  // doe alsof de gebruiker aan de marker heeft gesleept
  });
}

function geocodePosition(pos) {
  geocoder.geocode({
    latLng: pos
  }, function(responses) {
    if (responses && responses.length > 0) {
      
      // Indien we hier komen, heeft de gebruiker de marker gesleept naar een locatie en heeft Google Maps iets gevonden.
      // var response bevat de componenten van het eerste zoekresultaat.  met functie addresComponent halen we de componenten op.
      // bv:
      // var postal_code = addresComponent('postal_code', responses[0]);
      
      displayComponent2Form(responses, 'route', 'street');
      displayComponent2Form(responses, 'street_number', 'nr');
      displayComponent2Form(responses, 'postal_code', 'postal');
      displayComponent2Form(responses, 'locality', 'town');
      displayComponent2Form(responses, 'country', 'land');
      // lat & lng
      document.getElementById('lat').value = pos.lat().toFixed(8);
      document.getElementById('lng').value = pos.lng().toFixed(8);
    }
    else {
      // Cannot determine address at this location.
    }
  });
}
function updateMarkerAddress(str) {
  document.getElementById('address').innerHTML = str;
}
/**
*  Displays a value to 1 <input>.  
*  suppresses errors if the HTML-element is undefined
*/
function displayComponent2Form(responses, maps_label, input_id) {
  if (
    responses
    && responses.length > 0
    && typeof document.getElementById(input_id) != 'undefined'
  ) {
    document.getElementById(input_id).value = addresComponent(maps_label, responses[0]).toString();
  }
}

/**
*   geocodeResponse is een object vol adres-gegevens.  
*   We gaan in die gegevens vissen naar een gegeven dat overeen komt met de parameter "type".
*  
*   bv. type = 'postal_code' =>
*   geocodeResponse.address_components[5].types[1] = 'postal_code'
*   geocodeResponse.address_components[5].long_name = '8310'
*/
function addresComponent(type, geocodeResponse) {
  for(var i=0; i < geocodeResponse.address_components.length; i++) {
    for (var j=0; j < geocodeResponse.address_components[i].types.length; j++) {
      if (geocodeResponse.address_components[i].types[j] == type) {
        return geocodeResponse.address_components[i].long_name;
      }
    }
  }
  return '';
}

/**
*  Hoofd-functie.  Steekt Google Maps in gang
*  Zie hier naar de de settings (bv. beginsituatie)
*/
function initialize() {
  var latLng = new google.maps.LatLng(51.2074079, 4.41522216);  // = Antwerpen
  map = new google.maps.Map(document.getElementById('mapCanvas'), {
    zoom: 12,
    center: latLng,
    mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
  });
  marker = new google.maps.Marker({
    position: latLng,
    title: 'Sleep mij',
    map: map,
    draggable: true
  });
  
  // Update current position info.
  //updateMarkerPosition(latLng);
  geocodePosition(latLng);
  
  // Add dragging event listeners.
  google.maps.event.addListener(marker, 'dragstart', function() {
    // ...
  });
  
  google.maps.event.addListener(marker, 'drag', function() {
    // ...
  });
  
  google.maps.event.addListener(marker, 'dragend', dragend);
}
function dragend() {
    geocodePosition(marker.getPosition());
}

// Onload handler to fire off the app.
google.maps.event.addDomListener(window, 'load', initialize);



--------------
EDIT:
Bart De Kimpe op 11/01/2013 12:23:06:
En een duiklocatie heeft ook niet echt een adres.


Ja, ik had daar preventief al wat rekening mee gehouden.
- Het staat de gebruiker vrij het adres nog aan te passen, of zelfs uit te wissen.
Het staat jou (scripter) vrij om die <input> elementen, die je niet nodig hebt, te verwijderen.

Bart De Kimpe op 11/01/2013 12:23:06:
Ja ik dacht ook aan google maps, maar het zit zo dat in bijvoorbeeld 1 gemeente meerdere duiklocaties zijn.

Dat lijkt me geen issue te zijn.
Als de gebruiker een locatie wil toevoegen, moet ie maar zorgen dat hij 1 punt kiest.
De gebruiker kan dan meerdere keren 1 punt toevoegen.

Of dacht je zelf nog aan iets anders?
Gewijzigd op 11/01/2013 13:16:09 door Kris Peeters
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 13:35:09
Quote Anchor link
Ja maar hoe ga je dat dan opslagen in je database? Krijg je dan niet veel dubbele data?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 13:56:42
Quote Anchor link
Bon; dit was stap 1. Een gebruiksvriendelijke manier voor een gebruiker om een locatie aan te duiden.

Die gegevens moet je dan maar in de DB opslaan. Weet je daar raad mee?
Dit is niet anders dan een blog post of zo.
Database tabel maken met de juiste gegevens, ...
in verzend.php heb je alle gegeven van de gebruiker in $_POST.


Wanneer er locaties in de database staan, kunnen die toegevoegd worden aan de kaart waar de gebruiker zoekt
(Een icoontje, bv. van jullie logo).
Dan kan hij zien dat de locatie al bestaat. Dat kan ik nog tonen; maar zie jij eerst dat je database in orde is, en je via verzend.php de gegevens kan INSERTEN.
Gewijzigd op 11/01/2013 14:02:01 door Kris Peeters
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2013 14:12:19
Quote Anchor link
Als je de coördinaten weet, kan je met dit script het één en ander uitzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    if(isset($_GET['coords'])) {
        $url = "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=".$_GET['coords']."&sensor=true";
        $xml = simplexml_load_file($url,NULL, LIBXML_NOCDATA);
        if(isset($_GET['debug'])) {
            echo "<pre>".print_r($xml)."</pre>";
        }

        if($xml->status == "ZERO_RESULTS") {
            echo "Geen resultaten gevonden!";
        }
else {
            echo "<ul>";
            foreach ($xml->result->address_component as $item) {
                $item = (array)$item;
                if($item['type'][0] == "country") {
                        echo "<li>Landcode:".$item['long_name']."</li>";
                        echo "<li>Landcode:".$item['short_name']."</li>";
                        break;            
                }
            }

            echo "</ul>";
        }
    }
else {
        echo "Ik heb coordinaten nodig (zoals 51.8055,4.73534), anders sta ik uit mijn neus te eten.<br />Snap je het niet? Klik eens <a href='locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534'>hier</a>.";
    }

        
    ?>


Aanroepen met:
locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534
Eventueel kan je er &debug=1 achter zetten voor een array met alle gegevens. Van boven naar beneden zie je de opeenvolgende gebieden waar jouw plaats bevindt (land, provincie, gemeente, plaats)

Oh ja, per IP kan je 2.000 requests per dag doen, als ik me niet vergis.
Gewijzigd op 11/01/2013 14:13:48 door - Ariën -
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

11/01/2013 14:14:01
Quote Anchor link
Ja dat weet ik hoe dit moet. Nog een vraagje, als ik via die drag en drop een plaats toevoeg, kan ik daar ook de gemeente en land dan oproepen of niet?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 14:20:10
Quote Anchor link
Ja, kan ook.
Mits wat kleine aanpassingen kan dat ook.
 
Bart De Kimpe

Bart De Kimpe

19/01/2013 18:44:28
Quote Anchor link
- Aar - op 11/01/2013 14:12:19:
Als je de coördinaten weet, kan je met dit script het één en ander uitzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    if(isset($_GET['coords'])) {
        $url = "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=".$_GET['coords']."&sensor=true";
        $xml = simplexml_load_file($url,NULL, LIBXML_NOCDATA);
        if(isset($_GET['debug'])) {
            echo "<pre>".print_r($xml)."</pre>";
        }

        if($xml->status == "ZERO_RESULTS") {
            echo "Geen resultaten gevonden!";
        }
else {
            echo "<ul>";
            foreach ($xml->result->address_component as $item) {
                $item = (array)$item;
                if($item['type'][0] == "country") {
                        echo "<li>Landcode:".$item['long_name']."</li>";
                        echo "<li>Landcode:".$item['short_name']."</li>";
                        break;            
                }
            }

            echo "</ul>";
        }
    }
else {
        echo "Ik heb coordinaten nodig (zoals 51.8055,4.73534), anders sta ik uit mijn neus te eten.<br />Snap je het niet? Klik eens <a href='locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534'>hier</a>.";
    }

        
    ?>


Aanroepen met:
locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534
Eventueel kan je er &debug=1 achter zetten voor een array met alle gegevens. Van boven naar beneden zie je de opeenvolgende gebieden waar jouw plaats bevindt (land, provincie, gemeente, plaats)

Oh ja, per IP kan je 2.000 requests per dag doen, als ik me niet vergis.


Als je inderdaad naar http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=51.8055,4.73534&sensor=true gaat krijg je gegevens. Maar wat is hier de gemeente? Dat is Locality, political (dordrecht) zeker?

Toevoeging op 19/01/2013 18:44:32:

- Aar - op 11/01/2013 14:12:19:
Als je de coördinaten weet, kan je met dit script het één en ander uitzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    if(isset($_GET['coords'])) {
        $url = "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=".$_GET['coords']."&sensor=true";
        $xml = simplexml_load_file($url,NULL, LIBXML_NOCDATA);
        if(isset($_GET['debug'])) {
            echo "<pre>".print_r($xml)."</pre>";
        }

        if($xml->status == "ZERO_RESULTS") {
            echo "Geen resultaten gevonden!";
        }
else {
            echo "<ul>";
            foreach ($xml->result->address_component as $item) {
                $item = (array)$item;
                if($item['type'][0] == "country") {
                        echo "<li>Landcode:".$item['long_name']."</li>";
                        echo "<li>Landcode:".$item['short_name']."</li>";
                        break;            
                }
            }

            echo "</ul>";
        }
    }
else {
        echo "Ik heb coordinaten nodig (zoals 51.8055,4.73534), anders sta ik uit mijn neus te eten.<br />Snap je het niet? Klik eens <a href='locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534'>hier</a>.";
    }

        
    ?>


Aanroepen met:
locationcheck.php?coords=51.8055,4.73534
Eventueel kan je er &debug=1 achter zetten voor een array met alle gegevens. Van boven naar beneden zie je de opeenvolgende gebieden waar jouw plaats bevindt (land, provincie, gemeente, plaats)

Oh ja, per IP kan je 2.000 requests per dag doen, als ik me niet vergis.


Als je inderdaad naar http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=51.8055,4.73534&sensor=true gaat krijg je gegevens. Maar wat is hier de gemeente? Dat is Locality, political (dordrecht) zeker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.