login check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
Bavo

Bavo

21/03/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen

Ik ben bezig met een scriptje te schrijven voor een vriend zijn website, maar ik heb even jullie hulp nodig.

Het is de bedoeling dat volgend scriptje eerst een formulier met 2 velden toont. (user en userpass)

Dat stukje heb ik voorlopig vervangen door de variabelen die door dat formuliertje gedeclareerd moeten worden al vast te stellen.

Even mijn scriptje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
//The users
$user1 = 'Bavo';
$user1pass = 'test';
$user2 = 'Seppe';
$user2pass = 'test';
$user3 = 'Amani';
$user3pass = 'test';
$user4 = 'Name1';
$user4pass = 'test';
$user5 = 'Name2';
$user5pass = 'test';
$user6 = 'Name3';
$user6pass = 'test';
//To be replaced by form
$user = 'Bavo';
$userpass = 'test';
//Login check
if    (($user1 == $user) and ($user1pass == $userpass))
    or
    (($user2 == $user) and ($user2pass == $userpass))
       or
    (($user3 == $user) and ($user2pass == $userpass))
    or
    (($user4 == $user) and ($user2pass == $userpass))
    or
    (($user5 == $user) and ($user2pass == $userpass))
    or
    (($user6 == $user) and ($user2pass == $userpass))
    {

     echo("Welkom $user");
    }

else
    {
    echo("Sorry, maar je bent niet ingelogd. Probeer je eens opnieuw in te loggen.");
    }

?>


Nu waar ik jullie hulp nodig bij heb: Het scriptje werkt niet. Het genereert geen PARSE ERROR, maar er komt gewoon geen output.

Alvast bedankt voor jullie hulp, indien meer info nodig, vragen staat vrij ;)

edit:
Zo werkt het wel, maar dan moet ik de verdere code telkens 6 keer kopiëren en dat is ook niet handig...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
//The users
$user1 = 'Bavo';
$user1pass = 'test';
$user2 = 'Seppe';
$user2pass = 'test';
$user3 = 'Amani';
$user3pass = 'test';
$user4 = 'Name1';
$user4pass = 'test';
$user5 = 'Name2';
$user5pass = 'test';
$user6 = 'Name3';
$user6pass = 'test';
//To be replaced by form
$user = 'Name3';
$userpass = 'test';
//Login check
if    (($user1 == $user) and ($user1pass == $userpass))
    {

     echo("Welkom $user");
    }

else
    {
    if (($user2 == $user) and ($user2pass == $userpass))
        {

         echo("Welkom $user");
        }

    else
        {
        if (($user3 == $user) and ($user3pass == $userpass))
            {

             echo("Welkom $user");
            }

        else
            {
            if (($user4 == $user) and ($user4pass == $userpass))
                {

                 echo("Welkom $user");
                }

            else
                {
                if (($user5 == $user) and ($user5pass == $userpass))
                    {

                     echo("Welkom $user");
                    }

                else
                    {
                    if (($user6 == $user) and ($user6pass == $userpass))
                        {

                         echo("Welkom $user");
                        }
    }    }    }    }    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 10:09:24
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 12:33:00
Quote Anchor link
waarom gebruik je geen database voor de usernames en wachtwoorden?
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 12:41:00
Quote Anchor link
Omdat ik het de moeite niet vind om een database te configureren voor 6 gebruikers met een username en passwoord.
Dit is eigenlijk een scriptje voor een website die ik maak, maar waarvan de inhoud (die wel in een database komt) moet aangepast en gemaakt worden door die vriend. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2007 12:42:00
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin dan krijg je vast errors te zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
?>

Zo niet, zoek het dan in de if() daar klopt iets niet.
Je hebt namelijk
if((..=..) and (..=..)) or ......
en er wordt een { verwacht vlak voor de or. Er moeten om de totale if() namelijk ook nog haken.
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 12:48:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 21.03.2007 12:42:
Zo niet, zoek het dan in de if() daar klopt iets niet.
Je hebt namelijk
if((..=..) and (..=..)) or ......
en er wordt een { verwacht vlak voor de or. Er moeten om de totale if() namelijk ook nog haken.


Ah, dat ga ik onmiddelijk eens proberen! Ik heb mijn regeltjes dus nog niet goed geleerd... ;)

edit: nu werkt het, bedankt voor de snelle hulp :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 12:52:00
Quote Anchor link
Je kan ook gebruik maken van elseif in plaats van If (..){..} Else {If(..){..})
kun je het zo doen:
If(voorwaarde){..;}
elseif(voorwaarde2){..;}
elseif(voorwaarde3){..;}
elseif(voorwaarde4){..;}
else{..;} << wordt gebruikt als er aan geen van de voorwaarde word voldaan
 
Bart van der veen

bart van der veen

21/03/2007 13:12:00
Quote Anchor link
@Scrptr:
bij de twee elsif wordt het wel tijd voor een switch..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//mijn voorstel
$user = 'Name3';
$userpass = 'test';
//korter:
$pass=array("Bavo"=>"test","Seppe"=>"test");
if(in_array($pass[$user]) AND $pass[$user]==$userpass){ // in_array ff nakijken ik heb hier geen server bij de hand
  echo'welkom';
}
else{
  echo'hoepel op';
}

?>
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 13:18:00
Quote Anchor link
Wow, ik doe het voorlopig met if, elseif ken ik ook, maar ik ben nog maar beginneling dus ik hou het zo eenvoudig mogelijk. Wat de persoon boven mij uitlegt snap ik al helemaal niet... :p
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 13:21:00
Quote Anchor link
Het is gewoon korter, als je alles wilt uitschrijven kun je het ook doen zoals je dat in je tweede voorbeeld deed (in je eerste post op dit topic), alleen een foutje is sneller gemaakt
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 13:24:00
Quote Anchor link
Oja, ik heb nog een vraagje: Als je een variabele wil bepalen a.d.h.v. de invoer van een veld in een formulier (dus eigenlijk de letterlijke inhoud van dat veld als variabele instellen) Hoe doe je dat precies? Ik vind geen duidelijke tutorial en in mijn boek (PHP5 en MySQL het complete HANDboek) vind ik niet direkt een oplossing.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
Bart van der veen

bart van der veen

21/03/2007 13:35:00
Quote Anchor link
formulier met post of get en dan het veld oproepen met $_GET[veldnaam] of $_POST[veldnaam], dus niet vergeten om je velden ook een "name" mee tegeven, maar dat is meer html...

uitleg eigenscript, array is een boekenplank: "titelboek"=>"inhoud" het enige wat ik doe is kijken of het boek bestaat (in_array(enz)) en of de inhoud dan correct (van de plank,$pass het boek, $pass[Bavo] de inhoud checken). zoek maar ff in je boek of array, soms is dat best handig.
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 15:00:00
Quote Anchor link
Aan arrays zit ik nog niet. Maar ik heb eens gebladerd en begin er wel iets van te snappen... Alvast bedankt voor de uitleg. :)
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 15:28:00
Quote Anchor link
-foutje, zie hieronder-
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 16:50:00
Quote Anchor link
Zo dan? Sorry voor de vele vragen...
Dan krijg ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo"Gebruikersnaam:<br><input type=\"text\" name=\"user\"><br>";
echo"Paswoord:<br><input type=\"password\" name=\"userpass\"><br>";
echo"<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\">";
$user = $_POST['user'];
$userpass = $_POST['userpass'];
?>


Ik heb eens béter nagedacht en ik ben tot dit gekomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
? >
<
FORM ACTION="< ?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ? >" METHOD="POST">
<
INPUT TYPE="text" NAME="user">
<
INPUT TYPE="password" NAME="userpass">
<
INPUT TYPE="submit" NAME="submit" VALUE="Send">
<
/FORM>
< ?
php
$user = $_POST['user'];
$userpass = $_POST['userpass'];
?>

En het werkt :) Let wel op: ik heb spaties gezet tussen de "< ?php ? >" tags, om het overzichtelijk te houden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 
Bart van der veen

bart van der veen

21/03/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo"Gebruikersnaam:<br><input type=\"text\" name=\"user\"><br>";
echo"Paswoord:<br><input type=\"password\" name=\"userpass\"><br>";
echo"<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\">";
if(isset($_POST['submit'])){ //we hoeven alleen maar te kijken als het formulier verstuurd is, dan gaan we kijken of sumbit bestaat...
   $user = $_POST['user'];
   $userpass = $_POST['userpass'];
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Bavo

Bavo

21/03/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Bedankt, nu hoef ik inderdaad dit niet weg te halen:

ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

Heel hard bedankt voor de hulp allessinds!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bavo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.