Login class geeft geen fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »
SilverWolf NL

SilverWolf NL

09/12/2009 20:07:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een login class, en op dit moment krijg ik geen fout als ik probeer te installeren (dmv de install functie dan), maar de informatie die ik erin wil zetten, komt niet in de database... Ik denk dat het aan de mysqli ligt, maar ik weet het niet zeker. In de error log staat niets. Zou iemand een tip kunnen geven wat het zou kunnen zijn? Verder is dit mijn eerste class, dus graag ook nog wat tips over wat beter zou kunnen ;)

Als er vragen zijn over het script, omdat iets niet duidelijk is, stel ze gerust!

Ik heb de functies die bij het installeren niet worden gebruikt eruit gehaald.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?PHP
error_reporting(E_ALL);

class UserAuthorization extends MySQLi{
    private $MySQL_HOST="127.0.0.1";
    private $MySQL_USER="root";
    private $MySQL_PASS="";
    private $MySQL_DB  ="cms_db";
    private $ADMIN_MAIL="[email protected]";
    //If you want to recieve emails from all the errors, just edit the value below to true (without quotes!)
    private $mail_admin_on_error=false;
    private $instanceName="Website name for error logging (so the admin knows whats site to look at!)";
    ##########################
    private $dbCon;         ##
    private $RemAdr;        ##
    private $cookieData;    ##
    public  $returndata;    ##
    ##########################

    
    public function __construct($todo,$data=""){
        $this->RemAdr=md5($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
        $this->cookieData = (isset($_COOKIE[$this->RemAdr])) ? $_COOKIE[$this->RemAdr] : "";
        
        parent::__construct($this->MySQL_HOST, $this->MySQL_USER, $this->MySQL_PASS, $this->MySQL_DB);

        if(mysqli_connect_error()){
            $this->LogWrite("[".date("d-m-Y H:i:s")."] -> 'Connection error (".mysqli_connect_errno().") ".mysqli_connect_error())."\r\n";
        }

        
        $this->$todo($data);
    }

    
    public function getdata(){
        return $this->returndata;
    }

    
    private function LogWrite($data){
        if($this->mail_admin_on_error){
            mail($this->ADMIN_MAIL,"Error at webserver [".$this->instanceName."]",$data);
        }

        $fh=fopen("errorLog.txt","a");
        if(!fwrite($fh,$data)){
            $this->returndata="There went something wrong, a mail has been sent to the Administrator.";
            exit();
        }
else{
            die("There was an error, and the errorlog could not be updated. The server administrator has been mailed.");
        }
    }

    
    private function executeQuery($sql,$type){
        $sql=parent::escape_string($sql);
        if($type==="get"){
            if($res=parent::query($sql)){
                $rows=parent::field_count($res);
                return $rows;
            }
else{
                $this->LogWrite(stripslashes("[".date("d-m-Y H:i:s")."] -> 'Could not execute mysql \"get\" query'\r\n"));
                exit();
                return false;
            }
        }

        
        elseif($type==="send"){
            if($res=parent::query($sql)){
                $this->LogWrite(stripslashes("[".date("d-m-Y H:i:s")."] -> 'Could not execute mysql \"send\" query'\r\n"));
                exit();
                return false;
            }
else{
                return true;
            }
        }
else{
            $this->LogWrite("[".date("d-m-Y H:i:s")."] -> 'Wrong parameter used on executeQuery function'\r\n");
            exit();
            return false;
        }
    }

    
    //...
    
    private function install($data){
        $sql1="INSERT INTO tblUsers VALUES('Administrator','".md5($data)."','0')";
        $sql2="INSERT INTO tblLoggedIn VALUES('".$this->RemAdr."',1,'".date("Y-m-d H:i:s",strtotime("+3 week"))."')";
        if($this->executeQuery($sql1,"send")&&$this->executeQuery($sql2,"send")){
            setcookie($this->RemAdr,true,time()+604800);
            $this->returndata="Installation succesful!";
            return true;
        }
else{
            $this->returndata="Installation failed...";
            return false;
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SilverWolf NL
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 11:45:14
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

14/12/2009 10:42:00
Quote Anchor link
schopje?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

14/12/2009 10:48:00
Quote Anchor link
zet behalve je error_reporting ook even deze regel: ini_set('display_errors',1);
Dan weet je zeker dat het zeker dat de errors ook te zien zijn.
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

14/12/2009 16:31:00
Quote Anchor link
Neen, hij geeft nog steeds helemaal niets...

Edit:
Ik ben er gedeeltelijk uit. Het probleem was dat de methode parent::query(); ook true teruggeeft, als er een fout in de sql zit. parent::error(); werkt niet, en ik heb een omweg gevonden via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
if(mysqli_error($this)){
  $a="Error [".mysqli_errno($this)."]: ".mysqli_error($this);
  die($a);
}

?>


Toen bleek dat ik real_escape op de verkeerde plaats had staan (alle quotes van de strings worden nu ook geescaped), dus heb ik die regel gecomment. Toen kreeg ik de echte error: ik was blijkbaar aan het slapen toen ik de code geschreven had, omdat ik een veld te weinig had gedaan in de query :P.

Probleem dus opgelost... (moet wel nog even die errorafhandeling anders maken ;) )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SilverWolf NL
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

16/12/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Ik zit nu met een ander soort probleem. Als de class alles heeft gedaan, dan wordt de data weggeschreven naar een locale variable. Nu wil ik graag een zo gebruikersvriendelijk mogelijk script schrijven, en mijn idee was om een extra parameter mee te geven, en dan een variable te maken die hij terugstuurt. Hoe moet ik dit aanpakken? Ik kan het (proberen) met globals, maar ik heb gehoord dat die afgeraden worden. Waarom? En hoe zou het dan wel moeten? Ik heb ook iets gehoord uit C++, dat als je $a=&$b doet, dat als je $b dan veranderd, je $a ook veranderd. Hoe zit/werkt dit?

Alvast bedankt voor de hulp ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

16/12/2009 19:46:00
Quote Anchor link
Globals zijn niet betrouwbaar omdat alle code in je code (dus ook externe code, libraries die je bijvoorbeeld van anderen gebruikt of ooit wil gebruiken) globals kan uitlezen en aanpassen.

By reference doorgeven kan wel, en is redelijk normaal in PHP (veel functies doen het voor extra informatie)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

function do_something(&$error)
{

    $error = 'Missing question';
}


$message = 24;
echo $message; // 24

do_something($message);
echo $message; //Missing question
?>
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

17/12/2009 08:05:00
Quote Anchor link
Dankje, dat is precies wat ik zocht!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.