login class mvc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:39:21
Quote Anchor link
HALLO
ik ben bezig met een mvc project(bootstrap)
hij werkt al (mvc.kennysinkeler.nl)
alleen nu wil ik een login script er bij enzo
ik krijg hem nu niet werkend

dit is me user.php(controller)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class user extends Controller
{
    /**
     * PAGE: index
     * This method handles what happens when you move to http://yourproject/ (which is the default page btw)
     */

    public function index()
    {

        // load views
        require APP . 'views/_templates/header.php';
        require APP . 'views/login/index.php';
        require APP . 'views/_templates/footer.php';
    }

    public function login()
    {

        $password = password_hash($_POST['password'], CRYPT_BLOWFISH);
        $login = $this->model->login($_POST['email'], $password);
        if ($fetched) {
        if (password_verify($password, $fetched['password'])) {
            $_SESSION['loggedin'] = true;
            $_SESSION['user'] = $name;
            header("location: index.php");            
            exit;
        }
else {
            echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect';
        }
    }
    }    
}

?>


dit is me model(deel)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function login($name)
    {
       $sql = "SELECT * FROM  user WHERE emial='$name'";
       $query = $this->db->prepare($sql);
       $query->execute();
       $fetched = $query->fetch();
       return $fetched;
}

met vriendelijke groet kenny
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:51:07
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 16:52:40
Quote Anchor link
emial moet email zijn ?
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:59:00
Quote Anchor link
staat fout in me db moet nog change dus..

maar hij zegt dat me $fetched niet bestaat
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:04:22
Quote Anchor link
Klopt want waar geef je fetched aan in je code ?
je hebt de login variable toegewezen aan de model/ niet fetched
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:06:14
Quote Anchor link
public function login($name)
{
$sql = "SELECT * FROM user WHERE emial='$name'";
$query = $this->db->prepare($sql);
$query->execute();
$fetched = $query->fetch();
return $fetched;
}

hier in :) dacht da dat ook kon
Gewijzigd op 26/11/2014 17:06:35 door kenny iets
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
nee, je variable blijven binnen de functie/class. <- leg ik zo uit.
Jij roept je model aan met $login, dus zul je ook $login moeten nakijken of die wel bestaat en of alles wel wordt terug gestuurd.

Wel kun je in een class value's van je variable overzetten die je weer "global" in de class kunt gebruiken waar deze is gezet.
bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php // Dit is om de kleur aan te roepen op phphulp.
// Om het gemakkelijk te maken simuleer ik hier eloquent omdat het makkelijk te gebruiken is.

class login extends eloquent {
    private $_user = 0;

    public function getUser($id) {
        if(is_int($id)) {
            $user = login::where('id', '=', $id)->first();
        }
elseif(is_string) {
            $user = login::where('email', '=', $id)->first();
        }


        // Nu geven we de "global _user" alle data van $user.
        $this->_user = $user;

        // Nu kunnen we dit doen
        echo $this->_user->email;
    }
}

?>


Let op zoiets kan ook met PDO.
Moetje wel even zoeke,
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:49:36
Quote Anchor link
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:59:43
Quote Anchor link
Dat doe ik normaal gezien wel, werk zelf niet perse met OOP.
Dan zou je ozzie, wouter j en als ik het goed heb ward even moeten vragen.

Maar zelf probeer ik altijd mijn controllers zo net mogelijk te houden.
Dus geen set sessions of iets dergelijks.

mijn login voorbeeld :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php if (!defined('DMZ_MVC') or !constant('DMZ_MVC')) die('Direct access not allowed!');
/**
* @filesource application/controllers/login.controller.php
* @namespace none
* @author Wouter van Marrum
* @package Dmz Framework
* @copyright 2014 (c) All Rights Reserved.
* @version v0.1
* @category Login controller
* @created 12-11-14
*/

/**
* Main controller class
*/

class Login extends DmzController {

    public function __construct() {
        parent::__construct();
    }


    public function index() {

        $this->blade->make("dashboard.login");
    }


    public function doLogin() {

        if(isset($_POST)) {
        
            $login = $this->loadModel('login', 'DmzLogin');
            $message = $login->doCheck($_POST);
        }


        $this->blade->make('dashboard.login', array("message"=>$message));
    }

}

?>


Hopelijk heeft het iets geholpen :)
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 18:05:33
Quote Anchor link
ja dankje
 
Kenny iets

kenny iets

30/11/2014 12:42:10
Quote Anchor link
iemand nog?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 13:50:00
Quote Anchor link
Kenny iets op 26/11/2014 17:49:36:
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?


Ik vraag me af of je het dan wel goed begrijpt :-)

Een Model is een term die gebruikt wordt in een MVC ontwerp.

Ik neem aan dat je het hier over hebt.

Deze 'Model' is de laag tussen de database class (zoals PDO en mysqli) en je Controller. Het is de plek waar je je queries schrijft, de database class aanroept en het resultaat terugstuurt naar de controller.

Er zijn niet alleen MVC ontwerpen maar ook nog een aantal anderen waarin het soms net weer iets anders gaat of het beestje net weer een andere naam heeft.

Om het beter te gaan begrijpen zou je eens een keertje naar bijvoorbeeld CodeIgniter kunnen kijken. Het is een lichtgewicht Framework in het MVC model.

Toevoeging op 30/11/2014 14:06:20:

video tut: https://www.youtube.com/watch?v=PqLG9Ed0o_0&list=PLUpnKy5Si8zDouvZiUMHwSSyVrowJmH22
Gewijzigd op 30/11/2014 14:05:28 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.