Login en verificatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joop Mol

Joop Mol

15/01/2006 21:41:00
Quote Anchor link
Met onderstaand login-script wil op een zeker moment een uitvoerend script onderbreken om op dat moment een login-controle toe te passen.
Na verificatie en akkoordbevinding moet het uitvoerend script weer normaal door gaan.
Het lukt mij niet om het uitvoerend script op dezelfde plek voort te zetten.
Wat oh wat en wie oh wie zet mij op het spoor?
Bij boorbaat bedankt.
------------------------------------------------------------


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
/* login.php */
//session_start();

$validated = false;
if (isset($_POST["naam"])) {
  if ($_POST["naam"] == "test1" && $_POST["wachtwoord"] == "test1"
  or $_POST["naam"] == "test2" && $_POST["wachtwoord"] == "test2")
  {

    echo "Welkom '" . $_POST["naam"] . "'.<BR><BR>";
    $validated = true;
  }

  else {
    echo "<strong>Naam en/of wachtwoord onbekend. Probeer opnieuw!</strong><BR><BR>";
  }
}

if (!$validated)
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>AGENDA</title>
<link href="agenda.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
<h1>Inloggen</h1>

<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>

<form method="post">
<pre>
Gebruikersnaam:<input type="text" name="naam">
Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord"><br>
<input type=submit value="Verzenden">
</pre>
</form>

</body>
</html>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  exit;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 13:43:13
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2006 22:01:00
Quote Anchor link
Ik snap de vraag misschien verkeerd. Maar als je wilt dat er naar een andere pagina wordt gesprongen als de inlog okee is, kan dat met header().
 
Joop Mol

Joop Mol

15/01/2006 22:12:00
Quote Anchor link
Ja dat begrijp ik.
Maar ik bedoel dat wanneer een script loopt deze dan tijdens die rit wordt onderbroken voor een loginverificatie.
Is dit een ietwat duidelijker, SanThe?
 
Kalle P

Kalle P

15/01/2006 22:21:00
Quote Anchor link
if(fout){
header("Location: login.php");
}
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2006 22:22:00
Quote Anchor link
Verificatie? Dat is toch checken of er is ingelogd. Dat doe je met de session checken.
 
Joop Mol

Joop Mol

15/01/2006 22:47:00
Quote Anchor link
Hieronder een voorbeeld programmascript???

1 Wij gaan naar Den Bosch toe met z'n allen
en vieren misschien wel carnaval

....

2 maar dan moet ik wel even checken wie vandaag de leiding heeft.

....

3 Op dit moment een Logincontrole wie de leiding
heeft
Is controle oké

....

5 Dan gaan we zeker carnaval vieren

....

6 Zo niet dan gaan we naar huis. Jammer hè.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2006 22:50:00
Quote Anchor link
1....
2....
if(3.....)
{
4.....
} else {
5.....
}
 
Joop Mol

Joop Mol

15/01/2006 22:59:00
Quote Anchor link
Jawel die routine begrijp ik:

maar hoe luidt dan het login script bij 3
en hoe kom ik dan bij 5

Met een Case routine?

Dank SanThe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/01/2006 23:05:00
Quote Anchor link
Je komt automatisch bij 5 als if (3) false is.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2006 23:13:00
Quote Anchor link
En als je de login verificatie in een functie zet die je aan het begin include is het verder heel eenvoudig bij 3.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

16/01/2006 10:43:00
Quote Anchor link
Moet een header("Location:bestand.php") functie niet voor de uitvoer.

Als ik dit probeer krijg ik een error
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/01/2006 10:58:00
Quote Anchor link
Je kan dan nog ob_start() en ob_end_flush() gebruiken. Zie http://www.php.net voor meer info.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.