Login scriptje.. Veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Donagansta

donagansta

08/01/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal :)

Ik ben een beetje aan het scripten geweest, en kwam tot het onderste. Aangezien ik niet echt op de hoogte ben van het veilig/niet veilig, en of het hackproof is enzo, wil ik iemand met iets meer ervaring vragen of het verwerken van dit formuliertje veilig is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if ($_POST['submit']) {
    if(($_POST['usr'] == "") or ($_POST['usr'] == "")) {
        echo "Er zijn 1, of meer velden, niet ingevuld.";
        die();
    }

    if(($_POST['usr'] == "user") && ($_POST['pass'] == "pass")  {
        //wanneer ingelogd
    }
    else {
        //formulier
    }
 ?>

Kom maar op met kritiek enzo :)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 09:48:39
 
Crispijn -

Crispijn -

08/01/2009 18:01:00
Quote Anchor link
De eerste opzet is goed, probeer alleen wat meer functies te gebruiken voor de dingen die je wil controleren. Die vangen vaak wat meer af dan jij in eerste instantie doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if((empty($_POST['usr']) or (empty($_POST['usr'])) {
        echo "Er zijn 1, of meer velden, niet ingevuld.";
        die(); //wil je echt je script helemaal stilleggen? beter is het verzamalen van je errors en deze dan later netjes weergeven.
    }
    //let op deze else hiervoor
    elseif(($_POST['usr'] == "user") && ($_POST['pass'] == "pass")  {
        //wanneer ingelogd
    }
    else {
        //formulier
    }
 ?>


Verder heb ik nog wat commentaar in je scriptje gezet. Succes!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
Midas

Midas

08/01/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(($_POST['usr'] == "") or ($_POST['usr'] == ""))
?>

moet denk ik zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(($_POST['usr'] == "") or ($_POST['pass']) == "")
?>

verder kan je beter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_POST['submit'])
?>

vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
?>

Soms wordt namelijk de submitbutton niet meegezonden waardoor je bezoeker het formulier te zien krijgt die hij of zij net ingevuld heeft.

Ook is die() niet de beste methode, omdat je script direct gestopt wordt. Zorg er gewoon voor dat je script niet meer door gaat met inloggen, dan is er niets aan de hand en kan alles gewoon door gaan.

En dan inhoudelijk: Op deze manier inloggen is vrij statisch, je zult voor ieder account een nieuw stuk script moeten schrijven. Ik weet niet hoe nieuw je bent in de wereld van PHP, maar als dit een van je eerste creaties is heb je het prima gedaan. Nu zou je het kunnen gaan uitbreiden met een database, veiliger maken door wachtwoorden gehashed op te slaan, registeren, wachtwoord vergeten, noem maar op.

Veel plezier en succes!
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Dit stukje zegt niet echt veel over veilig of niet.

Regel 2 zou ik vervangen door dit
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

In regel 3 check je 2 maal hetzelfde
Op regel 5: die() is niet netjes. Je script stopt direct.

En ik denk dat je nog wel enige notices krijgt.
Dus zet dit eens bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Donagansta

donagansta

08/01/2009 18:09:00
Quote Anchor link
-
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door donagansta
 
Midas

Midas

08/01/2009 18:11:00
Quote Anchor link
donagansta schreef op 08.01.2009 18:09:
Ahh nice :) dank je wel voor je snelle reactie..

die(); verplaats ik later voor een functie waarin ik het scriptje wil gebruiken.

wat is het verschil tussen:
($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") of ($_POST['submit']) ??


Midas schreef op 08.01.2009 18:06:
Soms wordt namelijk de submitbutton niet meegezonden waardoor je bezoeker het formulier te zien krijgt die hij of zij net ingevuld heeft.
$_SERVER is een zogenaamde superglobal. Google daar maar eens op, kan je een hoop van leren. Ze doen allebei hetzelfde, controleren of het formulier gepost is, maar dit is de manier waarop het hoort.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Midas
 
Donagansta

donagansta

08/01/2009 18:13:00
Quote Anchor link
Ahh, dank jullie allemaal :)

In het speciaal Midas.
Ja ik ben half nieuw in het PHP gebeuren. Leer mezelf af en toe eens wat. Ik ben ondertussen inderdaad aan het uitbreidden naar MySQL, alleen aangezien ik meestal zoiets heb van: Hoe compacter, hoe duidelijker, hoe veiliger. Daarom heb ik me daar nog niet in verdiept.

Van mij mag dit topic gesloten worden..
Bedankt allemaal :)
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2009 18:21:00
Quote Anchor link
Midas schreef op 08.01.2009 18:11:
.... Ze doen allebei hetzelfde, controleren of het formulier gepost is ...

Niet helemaal waar.

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
Kijkt of het formulier is gepost.

if ($_POST['submit'])
Kijkt of $_POST['submit'] true is.
 
Frank -

Frank -

08/01/2009 18:22:00
Quote Anchor link
donagansta schreef op 08.01.2009 18:13:
ik meestal zoiets heb van: Hoe compacter, hoe duidelijker, hoe veiliger.
Zo werkt het dus niet, de omvang van de code zegt helemaal niets noppes nada over de veiligheid.

Zorg er in elk geval voor dat je tijdens het bouwen en testen iedere fout en/of waarschuwing op het scherm krijgt, dan krijg je een betere indruk over de code dan wanneer je domweg je kop in het zand steeks door alle fouten e.d. te onderdrukken. Alles wat fout kan gaan, zal ook fout gaan.

En vergeet niet om alles te verbieden wat niet noodzakelijk is voor een gebruiker.
 
Donagansta

donagansta

08/01/2009 22:41:00
Quote Anchor link
Ik verplaats hem hier maar heen omdat 1 of andere moddereter (Genaamd SanThe) vind dattie hierbij hoort.. ofzo..
-------

Hoi allemaal :)

Ben ik weer :P Ik heb het advies even opgevolgd en heb er wat MySQL in gegooid...

Maarja, of het nu nog zo veilig is.. ik heb geen idee. Hoor de wildste geruchten over mysql injection enzo :P Daarom post ik het hier toch nog maar even :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
//includes
    require('config.php');
    require_once('connect.php');
    
//verzenden van het formulier
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  //testen of iets leeg is
    if(empty($_POST['usr'])) {
        $fout = "- U bent vergeten uw gebruikersnaam in te vullen!<br>";
    }

    if(empty($_POST['pass'])) {
        $fout .= "- U bent vergeten uw wachtwoord in te vullen!<br>";
    }

    if(!isset($fout)) {      //Waneer er geen fouten zijn
     $sql = "SELECT * FROM login WHERE gebruikersnaam = '" . $_POST['usr'] . "' AND password = '" . $_POST['pass'] . "'" ;  
     $qry = mysql_query($sql);
        if(mysql_num_rows($qry) > 0){
            $gebruiker = $_POST["usr"];
            $wachtwoord = $_POST["pass"];
            $_SESSION['gebruiker'] = $gebruiker;
            echo("Aangemeld :)");
        }

        else {
        echo("Uw gebruikersnaam komt niet overeen met uw wachtwoord! Klik <a href=\"javascript:back();\">hier</a> om terug te keren");
        }    
    }

    else {
        echo "Error $fout<br />Klik <a href=\"javascript:back();\">hier</a> om terug te keren";
    }
    }


    else {
        //formulier
    }
 ?>


Mjoah ik heb zelf zoiets beetje gepruts met die sessie.. en volgens mij ook niet helemaal veilig omdat toch iedereen een sessie aan kan maken met de gebruikersnaam?

Help me out please :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door donagansta
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2009 22:46:00
Quote Anchor link
donagansta schreef op 08.01.2009 22:41:
... omdat 1 of andere moddereter vind dattie hierbij hoort.. ofzo..

Respectvol, vind je niet?
En, voor het geval je het niet had gelezen, SanThe is de naam voor jou.
 
Donagansta

donagansta

08/01/2009 22:49:00
Quote Anchor link
Aangepast,.. respectvol? Ja hoor, zie er niets in staan wat niet respectvol is.
Ik ben het er niet mee eens. Maar ik zie niet in wat deze discussie mij kan opleveren, dus houd ik maar op ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2009 22:55:00
Quote Anchor link
donagansta schreef op 08.01.2009 22:49:
Aangepast,.. respectvol? Ja hoor, zie er niets in staan wat niet respectvol is.
Ik ben het er niet mee eens. Maar ik zie niet in wat deze discussie mij kan opleveren, dus houd ik maar op ;)

Ben je nou zo simpel of doe je alleen maar zo?

Even in jouw taal:
Ik zie trouwens niet wat jou helpen met je topic mij oplevert, dus ik hou er maar mee op. Succes verder.
 
Donagansta

donagansta

08/01/2009 22:57:00
Quote Anchor link
Zucht. Iemand heeft zin in een discussie.
Ik niet.
Prima dat je mij niet wil helpen, maar doe niet zo raar oO.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2009 23:01:00
Quote Anchor link
donagansta schreef op 08.01.2009 22:57:
Zucht. Iemand heeft zin in een discussie.
Ik niet.
Prima dat je mij niet wil helpen, maar doe niet zo raar oO.

Iemand ... ? Nog een geval van geen respect tonen.
 
Donagansta

donagansta

08/01/2009 23:03:00
Quote Anchor link
Iemand anders nog een opmerking?
 

09/01/2009 08:03:00
Quote Anchor link
"donagansta", google eens op "simpel inlog systeem", ik meen dat een naamgenoot van mij een mooie basis heeft geschreven waar je wel wat mee kan :-)

Je mag trouwens wel wat respect tonen aan iemand die meer verstand van zaken heeft dan jij, donagansta :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/01/2009 11:57:00
Quote Anchor link
donagansta schreef op 08.01.2009 22:41:
Ik verplaats hem hier maar heen omdat 1 of andere moddereter (Genaamd SanThe) vind dattie hierbij hoort.. ofzo..
??

wat is een moddereter? Wat is dattie?

Liever één of andere moderator, dan een respect loze newbie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.