Logintime geupdate, logt nog uit...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:17:00
Quote Anchor link
Ik ben gisteren en vrijdag een hele tijd bezig geweest met logintime updaten in mijn database via onkeydown()


nu update hij de tijd,
maar waar ik nu achter kom is dat hij nog gewoon uitlocht na 5 minuten login...
terwijl dit eigelijk niet hoort te kunnen odmat hij overnieuw moet gaan tellen...


ik denk dus dat ik ergens iets over het hoofd heb gezien,
als ik inlog wordt er functions.php geinclude,
ik zal deze even posten:

wat ik nu al gedaan heb is bij iedere toetsaanslag op bepaalde pagina's...
dat hij update uitvoert en de tijd van login naar nu zet...

maar het blijkt dus dat hij deze niet controleerd met de tijd...
ik denk dat jullie hier meer mee kunnen,
als je nog meer pagina's nodig hebt laat dat even weten:

functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

include('config.php');

function
sqlsafe($data) {
$data = mysql_real_escape_string($data);
return $data;
}




// Make MySQL-database connection
@mysql_connect($server, $user,$pass) or die ("Can't connect to MySQL database server");
@
mysql_select_db($database) or die("Can't find database.");

// Start here the login action, and make the random hash
if(($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") && ($_POST['login'])) {
     $selectleden = mysql_query("SELECT * FROM $ledentabel WHERE username = '".sqlsafe($_POST['username'])."' AND password = '".sqlsafe(md5($_POST['password']))."'");
     if(mysql_num_rows($selectleden)) {
                                      // Ingelogd
                                      $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true));
                                      $get_id = mysql_query("SELECT id FROM ".$ledentabel." WHERE username = '".sqlsafe($_POST['username'])."' AND password = '".sqlsafe(md5($_POST['password']))."'");
                                      mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE username='".sqlsafe($_POST['username'])."'");
                                      $fetch_id = mysql_fetch_assoc($get_id);
                                      $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (id, userid, hash, logintime, ip) VALUES ('','".$fetch_id['id']."','".$hash."',NOW(), '".$ip."')");

                                      // for debugging:
                                      #$bericht = "Ingelogd met hash: ".$hash." En je hebt id-nummer:".$fetch_id['id'];



                                      if ($insert_session) {
                                         setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           }
else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }
                                      }
  else {
                                      // Foute pass
                                      $bericht = "<b>Je inloggegevens komen niet overeen met wat in de database staan.</b>";
                                      }



                                                                           }


// here is the function for the login-check
function checklogin() {
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT userid, `hash` FROM `sessions` WHERE `userid` = '".sqlsafe($_COOKIE['id'])."' AND `hash` = '".sqlsafe($_COOKIE['hash'])."'"))) {

        $return  = TRUE;
    }
else {
        $return = FALSE;
        
    }


    return $return;
}


// Data uit leden-tabel oproepen ($get_userdata['username'], $get_userdata['warnings']
$get_data_qry = mysql_query("SELECT userid, `hash` FROM `sessions` WHERE `userid` = '".sqlsafe($_COOKIE['id'])."' AND `hash` = '".sqlsafe($_COOKIE['hash'])."'");
$get_data = mysql_fetch_assoc($get_data_qry);
$get_userdata = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM $ledentabel WHERE id = '".$get_data['userid']."'"));



?>


ik zie hem in dat script dus alleen bij inloggen een sessiontime meegeven,
deze wordt ingesteld op login pagina 5 min 10 min 15 min etc...

dit is dat update script:

updatetime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include ("gegevens.php");
include "functions.php";
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE sessions SET logintime = NOW() WHERE userid = ".$get_userdata['id']." ")
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 00:23:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:25:00
Quote Anchor link
Bekend script :-P Schijnt dat de maker erg aardig is ;-)

Verder klopt het ja, dat de sessies volgens mij niet verwijderd worden. In een volgende release zal dat zeker aangepast worden.

Persoonlijk vind ik een AJAX request bij een onkeydown-event om te updaten erg onnodig. Je kiest toch bij het inloggen voor hoelang je ingelogd wilt blijven, dan lijkt het me logischer om gewoon aan die tijd te houden dan die tijd uit te rekken.

Het verwijderen van die sessies gebeurt nog niet automatisch, maar dat is verder niet lastig te doen. Je moet gewoon kijken of de sessiedatum kleiner is dan de huidige datum, en dan de sessie weggooien. De tijd die nu in inloggen.php wordt gebruikt is alleen van toepassing (nog) op de Cookie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:30:00
Quote Anchor link
haha xD
goede maker ja,

sessie hoef zozeer ook niet verwijderd te worden,
maar die time to life ga ik nog wel even aanpassen,
maakt het de database wat overzichtelijker...
ik weet niet of je daar stukje script voor hebt?

ja inderdaad kies je daarvoor bij het inloggen...
maar hier mijn stagebegeleiders,
die kunnen vaak niet inschatten hoelang ze een logboek typen over wat ze bij de klant hebben uitgevoerd,
ze vinden het daarom namelijk gemakelijker dat hij bij iedere enter de database update (logintime)

maar dit heeft dus geen/weinig nut op de inlogtime hebi ka lgemerkt,

ik ben nu het updatetime.php script aan het aanpassen,
dat deze bij iedere enter het script wat hij bij login ook uitvoert uit te voeren,

volgens mij is dit niet super slim :P

of is het mogelijk om een cookie te updaten?

--update--

nu laat ik hem bij iedere toetsaanslag dit script uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
include('config.php');
include ("gegevens.php");
include "functions.php";

// Make MySQL-database connection
@mysql_connect($server, $user,$pass) or die ("Can't connect to MySQL database server");
@
mysql_select_db($database) or die("Can't find database.");

// update database
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE sessions SET logintime = NOW() WHERE userid = ".$get_userdata['id']." ")


// gegevens ophalen
                                      $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true));
                                      $get_id = mysql_query("SELECT id FROM ".$ledentabel." WHERE username = '".$id."' ");
                                      mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE username='".$id."'");
                                      $fetch_id = mysql_fetch_assoc($get_id);
                                      $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (id, userid, hash, logintime, ip) VALUES ('','".$fetch_id['id']."','".$hash."',NOW(), '".$ip."')");

                                      // for debugging:
                                      #$bericht = "Ingelogd met hash: ".$hash." En je hebt id-nummer:".$fetch_id['id'];



                                      if ($insert_session) {
                                         setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           }
else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:35:00
Quote Anchor link
Die Time-to-Life is achteraf gezien niet echt zeer nodig. Zie mijn update...^^

Of je zet de logintime gewoon langer? Je kan hem ook op een paar uur zetten of op '9999999999' voor zo goed als oneindig? Als je elke keer een onKeyDown-event doet om de database te updaten, kunnen sommige database het zwaar krijgen. En dat wil je niet.

Je kan achteraf altijd handmatig nog uitloggen.
Een beetje discipline lijkt me handiger dan onnodige database query's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 09:40:00
Quote Anchor link
die waardes vergelijken kan ik gewon in functions ofzo doen?

maar daar zet hij session time niet neer...
daar staat alleen logintime,
en deze is meteen kleiner dan tijd van nu...
en als hij die dan toch verwijderd als die niet klopt dna wordt je meteen uitgelogd? :P

verder heeft de logintime dus geen functie op tijd dat je ingelogd bent kwam ik al achter,

er zijn hier 4 leden die soms maar een logboek toe voegen...
dus echt zwaar zal database het niet krijgen...

jep handmatig uitloggen kan ook,
maar als ze een keer bij een klant zitten...
en ze vergeten uit te loggen,
dan kunnen de klanten ALLE klant gegevens inzien...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 09:42:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 02.02.2010 09:40:
maar als ze een keer bij een klant zitten...
en ze vergeten uit te loggen,
dan kunnen de klanten ALLE klant gegevens inzien...

Of de medewerker gebruikt een fatsoenlijke tijd bij het inloggen, of anders logt hij die sessie toch op zijn werk weer uit? :-)

Waarom wil je de database met onnoige query's bestoken, terwijl je zelf ook een inlogtijd kan bepalen? Als je die tijd uitrekt wordt het overigens niet meer consistent met wat er in de database staat. ;)

Maar als je het echt zo graag wilt:
Je zou in de Admin een tekst kunnen die aftelt hoeveel minuten de sessie nog duurt, en dat ze handmatig dan op een knop kunnen drukken om die te verlengen. Je kan zelfs met een arrogante alert() de mensen even op de tijd wijzen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 10:31:00
Quote Anchor link
inderdaad ik denk dat die optie wel gemakelijker is...

k kan toch gewoon op iedere pagina waarbij tekst ingevoerd moet worden...
zijn er een stuk of 4...
zon teller neerzetten,
maar hoe moet ik die teller gaan maken?
dat is javascript aight?

en dan moet hij session time ook opslaan in database?
of kani k die vanuit cookie ophalen?

zodat hij weet hoelaat die persoon is ingelogd,
en hoeveel minuten/secondes hij nog heeft,
dan daarnaast een knop met update tijd! die hij dan wel gewoon uitvoert zonder pagina te refreshen zodat ze niet steeds al hun tekst kwijt zijn...

is dit allemaal te realiseren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 10:49:00
Quote Anchor link
Javascript bijv.De sessiontime kan je uit de database ophalen.
Of dat te realiseren is, dat is zeker mogelijk, afhankelijk van je skils.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 11:30:00
Quote Anchor link
ik wil het best gaan proberen,
maar kun je cookies updaten?

wantm et dat script wat ik in mijn 2de post plaatste,
die maakt nieuwe cookies aan...
maar hij logt og gewoon altijd uit...

dus met die teller heeft ook weinig nut...
want moet er eerst achter zien te komen hoe ik mijn sessie kan 'updaten'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 11:53:00
Quote Anchor link
Ja, maar wat wil je updaten aan de cookie?
UserID en SessionID zullen niet zo snel veranderen, zodra je bent ingelogd.

Je kan toch een INTERVAL van 10 minuten ofzo gebruiken, om wat extra tijd te geven?
Staat netjes op de site van MySQL uitgelegd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 13:35:00
Quote Anchor link
nee ik hoef userid of session id ook niet te veranderen,

maar daar wordt session time aan meegegeven...
ik vraag me af waarop hij basseert dat die sessie verlopen is,
want hij controlleert hem niet met de login time,
hij telt waarschijnlijk gewoon af...

dus hij moet eigelijk die tijd vernieuwen,
want bij een nieuwe cookie krijg je een andere hash mee...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 13:42:00
Quote Anchor link
Dat zit er helaas nog niet in. Dit jaar ga ik het hele script zeker op de schop gooien :-).

Verder staat er echt geen sesisontime in de cookies. Hoogstens een verlooptijd. Maar goed, als je inlogt kan je die tijd bij je sessietijd optellen, zodat dat een verlooptijd wordt.

Dat is de bedoeling dat ik in een volgende release wil gaan doen.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 13:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
setcookie ("id", $fetch_id['id'],time()+$_POST['sessiontime']);
                                         setcookie ("hash", $hash,time()+$_POST['sessiontime']);
                                         header('location:menu.php');
                                                           } else {
                                                           echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                           exit();
                                                           }


hier lijkt toch echt een sesiontime met cookie wordt meegegeven,
dit zal wel de verlooptijd zijn van cookie,
en dus verloopt de sessie dan ook...

maar deze kan ik naderhand niet updaten zeker?
want nu kan ik wel nieuwe aanmaken etc... maar deze hebben verschilende hashes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:00:00
Quote Anchor link
De leeftijd van de cookies is dat, niet een waarde.
De sessie in de database verloopt (nog) niet.

verder is het onzinnig om je cookies aan te passen of te overschrijven.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 14:03:00
Quote Anchor link
dus het is onmogelijk om een sessie aan te passen?

want hij controleerdt met de cookie of deze nog overeen komen,
id/hash...

maar na bijv 5 minuten is deze verlopen... (de cookie)
en kan hi jdus niets controleren en ben je uitgelogd...

bedankt alvast voor de reacties!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
Tuurlijk kan dat..

Heel simpel: kijken bij het inloggen hoelang diegene ingelogd wilt zijn, tel die tijd op bij de sessiontime in de database.

Draai een extra scriptje die sessies verwijderd die over tijd zijn, et voila.
 
Jaap V

Jaap V

02/02/2010 14:14:00
Quote Anchor link
ik denk dat wij het niet over het zelfde script hebben...

want er wordt helemaal niet gecontroleerd over sessies in de database...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 14:27:00
Quote Anchor link
Incarnez schreef op 02.02.2010 14:14:
ik denk dat wij het niet over het zelfde script hebben...

want er wordt helemaal niet gecontroleerd over sessies in de database...

Ik ken mijn eigen code prima.
En bovendien zit een sessie-opruiming er nog niet in. Maar dat had ik al eerder duidelijk gemaakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.