magazijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Herman fokkinga

herman fokkinga

01/01/2012 23:33:22
Quote Anchor link
ben bezig met een magazijn script.

heb een relatie gelegd tussen drie tabellen.
maar op een of andere manier zet hij het wel in de twee tabellen neer wat er is ingevoerd.
maar niet in de derde tabel waar de id's in komen zodat er later in die tabel de categorieën opgezocht kunnen worden met de informatie van het produckt wat weer in een ander tabel staat.
maar helaas krijg ik dat niet voor elkaar.
even voor de duidelijk heid.
ik heb 3 tabellen.
1 voor de categorie.
2 voor de magazijn1.
3 voor de id's van de tabel categorie en magazijn.

1 en 2 werken maar 3 werkt niet.

en ik weet niet wat ik fout doe.
wat gaat er fout wie kan mij helpen.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include ('config.php');
?>

<html>
<head>
<title>
produckt toevoegen
</title>
</head>
<body>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    $naam                        =    addslashes($_POST['naam']);
    $omschrijving                 =    addslashes($_POST['omschrijving']);
    $aantal                        =    addslashes($_POST['aantal']);
    

//artikel ingevoerd?
 mysql_query("INSERT INTO magazijn1 (naam, omschrijving, aantal) VALUES ('".
    $naam .                     "', '".
    $omschrijving.                "', '".
    $aantal.                    "'
    )"
) or die (mysql_error());

 if(!mysql_query($sql))
 
 {

 //voer sql code uit
 echo "toevoegen artikel mislukt in categorie_per_artikel!";
 exit;
 }

 else
 {
 
 $artikel_id= mysql_insert_id();
 //primaire sleutel van zo juist toegevoegde rij.
 
 
 $sql= "insert into categorie_per_artikel (artikel_id, categorie_id) values
 ($artikel_id,
 "
.$_post["categorie_id"].")";
 if (!mysql_query($sql))
 {

 
 
 //voer sql code uit
 echo "toevoegen categorie mislukt!";
 exit;
 }
 }

 echo "ok, uw artikel ".$_post["naam"]."is toegevoegd.";
 }

 else
 {
 ?>

<form method ="post">
selecteer een categorie: <select name="categorie_id">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 $sql
= "select*from categorie";
 $resultaat = mysql_query($sql);
 //voer sql code uit
 while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
 {

 echo "<option value\"";
 echo $rij ["categorie_id"]."\">";
 echo $rij ["naam"]."</option>\n";
 }

 ?>

</select><br>



artikel naam : <input type="text" name="naam"><br>
artikel omschrijving: <textarea name="omschrijving"cols="30"
rows="4"></textarea><br>
artikel aantal: <input type="text" name="aantal"><br>

<input type="submit" value="Verzenden" name="knop">
<input type="reset" name="Reset" value="Invoer wissen">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 }
 ?>

</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 mysql_close($db);
 ?>

Gewijzigd op 02/01/2012 16:16:49 door Herman fokkinga
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 08:46:00
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/01/2012 23:47:41
Quote Anchor link
Ben bang dat je eerst maar eens was beginners tuts moet doornemen.

code blok 1:
- regels 5 t/m 7 kunnen weg
- controle en validatie ontbreekt tussen check POST en INSERT
- juiste foutafhandeling ontbreekt bij het uitvoeren van _query
- er komen variabelen uit de lucht vallen, zorg ervoor dat je error_report kunt waarnemen op het hoogste niveau
- sql injectie is mogelijk dus verdiep je daar dan ook in

code blok 2:
- select * is voor dummies, het is aan te bevelen de velden te benoemen welke je op dat moment nodig hebt.
- de juiste aanbevolen 2de parameter ontbreekt bij _fetch_array
, maar ja je kan beter fetchen met _fetch_assoc
- strings in het algemeen kan je beter quoten met enkele quotos
* je wordt dan gedwongen php vars erbuiten te plaatsen
muz:
+ sql statements
+ \r \n \t
* je hoeft dan ook niet meer te escapen

m.a.w. zorg eerst dat je code op orde komt en zorg dat je ons kunt vertellen:
1. de parse errors indien aanwezig
2. de sql errors indien aanwezig
3. welke waarden de vars hebben welke het path afdwingen
4. zorg dat je een genormaliseerde database hebt alvorens te gaan coderen

naboodschap:
bedenk een goede gerelateerde topic titel, verboden woorden help, hulp, probleem, vraag ens. Een ieder die hier een topic opent heeft namenlijk EHBO nodig.

Dit soort titels kunnen juist het tegenovergestelde bewerken, namenlijk dat je topic totaal genegeerd wordt.
Gewijzigd op 01/01/2012 23:51:49 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

01/01/2012 23:50:37
Quote Anchor link
Ik zie nergens een derde INSERT.
En $_post zal niet bestaan, misschien bedoel je $_POST?
Je query's zijn lek => sql-injection.
Addslashes() is geen beveiliging. Kijk naar mysql_real_escape_string().
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

02/01/2012 00:56:03
Quote Anchor link
derde insert heeft hij volgens mij niet nodig.
want wat hij moet doen is het volgende.

het gaat mij er alleen om dat de twee veld id's in 1 apparte tabel zet maar dat gebeurt niet.
heb in totaal 2 tot 3 aparte invoer pagina's.
1 voer ik de categorie in.
2 op de site waar het omgaat ( waar ik niet uit kom )
is dat de artikel id en categorie id een tweede keer opgeslagen worden.
dat daar later op categorieen kan worden gezocht.
van bv.
ict , beheer , pc's
als je dan daar op klikt dat hij alleen dat weer geeft.

waar ik om vraag.

(en ja ik weet dat ik helaas niet goed ben in lappen tekst lezen.
zal aankomende dag de titel proberen te veranderen)
sorry voor de uit gekozen titel ben hier compleet nieuw mee.
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

04/01/2012 12:40:11
Quote Anchor link
een derde insert heeft hij niet nodig.
hij vraagt een rij op in categorie.
en id moet hij niet alleen plaatsen naar categorie maar ook naar een tweede tabel
van categorie_per_artikel.
en dat geld ook voor de artikel_id.

dus aan twee inserts zal ik voldoende moeten hebben.
volgens het boek die ik gekocht heb maar het blijkt wel dat wat in dat boek staat
kwa code niet klopt.

deze code komt uit het boek van php 5.3.
maar natuurlijk heb ik de tabel namen aangepast voor een magazijn.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 12:50:32
Quote Anchor link
Als het om deze query gaat:
"insert into categorie_per_artikel (artikel_id, categorie_id) values ($artikel_id, ".$_post["categorie_id"].")"

Dan is denk ik het probleem dat je geen quotes om de waardes hebt die je wilt invoeren. Je query zou er dus ongeveer zo uit moeten zien (inclusief alle variabelen buiten quotes halen:
"insert into categorie_per_artikel (artikel_id, categorie_id) values ('".$artikel_id."', '".$_post["categorie_id"]."')"
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

04/01/2012 13:24:10
Quote Anchor link
als ik dit invoer.

"insert into categorie_per_artikel (artikel_id, categorie_id) values ('".$artikel_id."', '".$_post["categorie_id"]."')"

dan krijg ik nog een error in beeld.

Notice: Undefined variable: _POST in on line 31

het gaat om dit stukje wat hij op een gekke manier niet wil of kan uitvoeren.

$sql= "insert into categorie_per_artikel (artikel_id, categorie_id) values
($artikel_id,
".$_post["categorie_id"].")";
if (!mysql_query($sql)
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

18/06/2012 16:47:00
Quote Anchor link
eb eindelijk een werkend script na bijna een half jaar.
hij functioneert prima ik iets nieuws toevoegen en bewerken en deleten.
maar nou wil ik allee nog een keuze menu maken.
maar de optie's staan in de tabel a en dat moet worden opgevraagd het formulier een soort van drop down.
als er een keuze is gemaakt dan moet hij dat weergeven in tabel b.
maar ik zelf weet niet meer hoe ik het gemaakt heb voor alles toen een beetje op geschoont maar helaas is dat verloren gegaan.
kan iemand me een tip geven hoe dat in zijn werk gaat.


heb op dt moment het zo staan

<td width="326">afdeling:<br>
<select name="afdeling">
<option value="$afdelingid"selected>
<option>$afdelingid</option>

maar helaas pakt hij het niet wat vergeet ik ???
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/06/2012 16:55:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value=<?php echo $afdelingid; ?>

Je kan geen PHP vars zonder meer in HTML aanroepen.
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

18/06/2012 17:16:55
Quote Anchor link
<td width="326">afdeling:<br>
<select name="afdeling" option value=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $afdelingid; ?>
"/><br/>
dit heb ik er nouw staan het menu geeft hij aan nouw de inhoud nog
moet ik ook nog een mysql connect script toevoegen die naar dat gedeelte verwijst. ?
zo iets als dit bv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
=mysql_query("select * from afdeling");
while ($row=mysql_fetch_array($result)) {}
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

20/06/2012 15:47:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen bedankt voor uw reactie maar ben nog even aan het googelen geslagen.
en ben daar wat tegen gekomen dat werkte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php mysql_connect('local', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord');
 mysql_select_db('magazijn');
 $sql = "SELECT afdelingid FROM afdeling"; $result = mysql_query($sql);
 echo "<select name='afdeling'>"; while ($row = mysql_fetch_array($result))
 {

 echo "<option value='" . $row['afdelingid'] . "'>" .
 $row['afdelingid'] . "</option>"; } echo "</select>"; ?>


moet hier alleen nog even wat aan veranderen omdat hij nouw alleen e id velden aangeeft en het is de bedoeling dat hij de namen aangeeft.

maar nog even een vraagje misschien dat iemand dat weet.

kan ik dit ook veranderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php mysql_connect('local', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord');
 mysql_select_db('magazijn');
naar
[code]<? include ('connect');


[
size=xsmall][i]Toevoeging op 21/06/2012 02:02:21:[/i][/size]

deze men werkt.

 [
code]<?php include('connect.php');
 $sql = "SELECT afdeling FROM afdeling"; $result = mysql_query($sql);
 echo "<select name='afdeling_id'>"; while ($row = mysql_fetch_array($result))
 {

 echo "<option value='" . $row['afdeling'] . "'>" .
 $row['afdeling'] . "</option>"; } echo "</select>";
?>
  
maar nu wil ik dat hij de id post naar afdeling_id.
maar dat mag van de rest niet opvallen in de afdeling daar staan de namen.
van de afdelingen die wil ik zien in het menu maar de id die moet hij gaan posten.
zodat er de mogelijkheid bestaat dat je de afdeling naam altijd kunt veranderen
en dat je naderhand niet de hele lijst met artikelen bij langs hoeft om alles 1 voor te veranderen omdat de afdeling verandert is.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/06/2012 07:29:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sql
= "SELECT afdeling_id, afdeling FROM afdeling";
$result = mysql_query($sql);
if ($result === false) {
    echo 'Fout in query:<br>' . $sql;
}

else {
     echo "<select name='afdeling_id'>";
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
        echo '<option value="' . $row['afdeling_id'] . '">';
        echo $row['afdeling'] . '</option>';
    }

    echo '</select>';
}

?>
Gewijzigd op 21/06/2012 13:02:36 door Ger van Steenderen
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

21/06/2012 12:04:12
Quote Anchor link
ik krijg een fout melding in dit stukje wat in tussen haakjes daar loopt hij in vast.

else {
echo "<select name='afdeling_id'>";
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)
( { )
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2012 12:48:09
Quote Anchor link
Wat is dit? -> ( { )
En je while( mist zijn )
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/06/2012 13:04:42
Quote Anchor link
Mijn while dus, is inmiddels aangepast.
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

21/06/2012 13:06:58
Quote Anchor link
dit heb ik er nou staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php include('connect.php');
$sql = "SELECT afdeling_id, afdeling FROM afdeling";
$result = mysql_query($sql);
if ($result === false) {
    echo 'Fout in query:<br>' . $sql;
}

else {
     echo "<select name='afdeling_id'>";
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result) {
        echo '<option value="' . $row['afdeling_id'] . '">';
        echo $row['afdeling'] . '</option>';
    }

    echo '</select>';
}

  



?>




maar hij loopt vast bij het geen
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)
({)
 
Gerhard l

gerhard l

21/06/2012 13:16:23
Quote Anchor link
Wat is vastlopen? Geef ons die error.
 
Erwin H

Erwin H

21/06/2012 13:17:52
Quote Anchor link
je mist nog steeds het afsluitende haakje van de while:
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
 
Herman fokkinga

herman fokkinga

21/06/2012 13:29:55
Quote Anchor link
hoe kan dat dat ik dit niet mag doen.

$sql = "SELECT afdeling_id, afdeling FROM afdeling";

en dit wel
$sql = "SELECT afdeling FROM afdeling";

maar dan kom de id niet in de afdeling_id veld.

Toevoeging op 21/06/2012 13:31:15:

beste Erwin H da heb ik al aan gepast.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/06/2012 13:33:34
Quote Anchor link
Herman, er stond een foutje in de code die ik eerst gaf, ik heb dat inmiddels aangepast in die post, dus als je die nu overneemt zou het moeten werken.
 
Erwin H

Erwin H

21/06/2012 13:34:37
Quote Anchor link
Herman fokkinga op 21/06/2012 13:29:55:
beste Erwin H da heb ik al aan gepast.

Dan had het misschien goed geweest om die aanpassing dan ook wel hier te posten, want bij de 'dit heb ik nu staan' staat het nog fout....
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.