Mail met plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

Johan

21/02/2006 10:57:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen.
Ik gebruik het volgende om een mail te versturen:

function sendMail($p_user_email, $p_event_description, $p_event_date, $p_address, $p_email_address, $p_phone_number) {
$l_subject = "$p_event_description";
$l_headers = "Content-Type: text/plain; charset=us-ascii\n";
$l_headers .= "From: [email protected]\n";
$l_headers .= "Reply-To: [email protected]\n";
$l_headers .= "Bcc: [email protected]\n";
$l_body = "Het is vandaag$p_event_date\n\n";
$l_body .= "$p_event_description\n";

$theFile = "/remindme/pictures/taart.gif";

$l_body .= "Content-Type: application/octet-stream; name=".$theFile."\r\n";
$l_body .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
$l_body .= "Content-Disposition: attachment\n\n";

// if ($p_email_address != "")
// $l_body .= " Email: $p_email_address\n";
// if ($p_phone_number != "")
// $l_body .= " Phone: $p_phone_number\n";
if ($p_address != "")
$l_body .= " " . str_replace("<BR>", "\n ", $p_address) . "\n";

$l_body .= "(http://xxxx/)";

mail ($p_email_address, $l_subject, $l_body, $l_headers);
}

Ik probeer een plaatje taart.gif in de mail te voegen, maar dat lukt me niet. Wat doe ik fout. De mail bestaat dus uit een stuk tekst en als achtergrond een gifje.

Hopenlijk kan iemand mij helpen. IK kom er niet uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 18:21:47
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/02/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Dit soort dingen kun je allemaal doen met de phpmailer class. Te downloaden op http://phpmailer.sourceforge.net/
 

21/02/2006 11:01:00
Quote Anchor link
Ik zie jouw wel dit doen

$theFile = "/remindme/pictures/taart.gif";

Maar daarna niks meer met $theFile (of ik kijk erover heen)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

21/02/2006 11:01:00
Quote Anchor link
Een mail met opmaak (bijvoorbeeld een achtergrond) moet verstuurd worden in html. Jij verstuurd het in text/plain. Dat zou dan text/html moeten worden.

Verder moet dan ook heel de broncode uit html bestaan. Dus de body van het bericht moet een goed HTML-document zijn. Te beginnen met <html><head> .. </head><body> .. </body></html>

Elwin
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

21/02/2006 11:05:00
Quote Anchor link
Hé dat is mooi want dit leefde ook bij mij en wist ik evenmin op te lossen :)
 
Johan

Johan

24/02/2006 09:00:00
Quote Anchor link
Ik ga maar weer eens wat proberen dan.....
Misschien dat er toch nog iemand een mail voorbeeld kan geven die ik kan gebruiken.
Dus een variablete TEKST en PLAATJE en die gebruiken in het stuk PHP code om een mail te versturen waarbij de TEKST en het PLAATJE als achtergrond gemail wordt.
Is er iemand die dat kan doen ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/02/2006 09:09:00
Quote Anchor link
Als je zorgt dat de body er zo uit ziet:

<html>
<head>
<style>
body {
background: url(http://www.jouwsite.nl/images/plaatje.jpg);
}
</style>
</head>
<body>
<p>Tekst van je mailtje</p>
</body>
</html>

en je verstuurt hem als HTML mail, dan moet het lukken.
 
Johan

Johan

24/02/2006 16:56:00
Quote Anchor link
Dit werkt. Perfect !
Is het ook mogelijk om in dit stuk html code variabelen te gebruiken die ervoor binnen PHP bekend waren ?
Bijvoorbeeld dat de "Tekst van je mailtje" in een eerder gezette variabele $message staat ?
 
Marco

Marco

13/03/2006 15:03:00
Quote Anchor link
Met deze vraag zit ik ook:

1) Hoe kan ik variabelen opnemen in een html e-mail?


2) Ook krijg ik binnen outlook de melding:

"enkele afbeelding zijn geblokkeerd, klik om te downloaden". Ik snap dat dit binnen Outlook gebeurd, echter ontvang ik andere e-mails wel met plaatsjes. (bijv. opgemaakt in Publisher)

Kan ik iets in het script zetten waarmee de afbeelding wél automatisch gedownload wordt.

Groet Marco van Aken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.