Mail met sql_result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Elian degroot

elian degroot

22/01/2011 06:03:57
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een formulier gemaakt, waarin een naam word ingegeven.
Met dit formulier haal ik het e-mail adres uit de dbase en wil naar dit adres een mail versturen.
Nu mijn vraag, hoe moet ik dat resultaat als recipient van de mail ingeven?

code:

$sql = "SELECT emailAddress FROM leden WHERE ID_MEMBER = ". $m ." ";
$query = mysql_query( $sql ) or die( mysql_error() );

met deze krijg ik fouten of doen niets:

$result = mysql_result( $query, "email" );

$result = mysql_result($sql);


dus, hoe moet ik :
$result = mysql_result($sql);

dit invullen, en ook waarom het zo moet zodat ik dit in het vervolg ook weet.

Met dank
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 02:28:24
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2011 08:51:04
Quote Anchor link
Gebruik geen 'or die', maar zorg voor foutafhandeling.
Geen idee waar $m vandaan komt, maar zorg wel dat je formulier beveiligd is tegen ongewenst gebruik (oa sql injection).

Je krijgt fouten/het werkt niet, maar je geeft niet aan welke fouten/wat het niet doet.

Naar mijn idee zou het stappenplan moeten zijn:
Vraag middels query emailadres op.
Controleer of er 1 mailadres is gevonden
Nee --> melding naar gebruiker
Ja --> haal mailadres op en gebruik dit om mail te versturen met bv php-mailer of swiftmailer. Controleer ook of mail daadwerkelijk is verstuurd en geef dit door aan gebruiker.
Bijbehorende codes zijn basis en via diverse tuts (ook hier te vinden) makkelijk zelf te bedenken.
Als je een script hebt waarbij je tegen problemen aanloopt, plaats het dan weer en geef duidelijk aan wat er niet goed gaat (liefst met duidelijke foutmelding) en plaats relevante (!) code.
 
Elian degroot

elian degroot

22/01/2011 12:12:12
Quote Anchor link
Het komt daar op
met een form vraag ik het mail adres van iemand op die uniek staat in de dbase
". $m ." is de post$ van dat form.
dit gebeurd dus zo:
[linebreak]$sql = "SELECT emailAddress FROM leden WHERE ID_MEMBER = ". $m ." ";[linebreak]

Met dat mailadres wil ik met een php mail een mail sturen naar dat mail adres.
Nu weet ik gewoon niet hoe ik het resultaat van die querry moet gebruiken om dat als recipient moet gebruiken
[linebreak]mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);[linebreak]

Hopelijk heb ik me nu wat beter uitgedrukt, en zijn de weinige codes goed geplaatst.
Met dank
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2011 12:42:06
Quote Anchor link
Gebruik mysql_fetch_assoc().
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.