Mail script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Goezinnen

Johan Goezinnen

15/11/2012 13:52:03
Quote Anchor link
Hoe kan ik de waarden van de invoervelden mailen. Ik heb al van alles geprobeerd maar kom er niet uit


<script>
$("#extra_verwarmingslichaam").live("click", function() {
$("#verwarmingslichamen").append('<label for="dropdownlistruimte1">Ruimte</label><select name="dropdownlistruimte[]" ><option value="">keuze mogelijkheden</option><option value="Woonkamer">Woonkamer</option><option value="Keuken">Keuken</option><option value="Hal">Hal</option><option value="Toilet">Toilet</option><option value="Bijkeuken">Bijkeuken</option><option value="Badkamer">Badkamer</option><option value="Slaapkamer_1">Slaapkamer 1</option><option value="Slaapkamer_2">Slaapkamer 2</option><option value="Slaapkamer_3">Slaapkamer 3</option><option value="Slaapkamer_4">Slaapkamer 4</option><option value="Zolder">Zolder</option><option value="Garage">Garage</option></select><br /><br /><label for="dropdownlisttype_verwarming1">Type verwarming</label><select name="dropdownlisttype_verwarming[]" ><option value="">keuze mogelijkheden</option><option value="Radiator">Radiator</option><option value="Vloerverwarming">Vloerverwarming</option><option value="Convector">Convector</option></select><br /><br /><label for="berekend_vermogen">berekend_vermogen</label><input type="text" name="berekend_vermogen[]" size="20" value="" /><br/><label for="afgegeven_vermogen">afgegeven_vermogen</label><input type="text" name="afgegeven_vermogen[]" size="20" value="" /><br/><label for="qv">qv</label><input type="text" name="qv[]" size="20" value="" /><br/><label for="inregel_Kv">inregel_Kv</label><input type="text" name="inregel_Kv[]" size="20" value="" /><label for="inregelstand">inregelstand</label><input type="text" name="inregelstand[]" size="20" value="" /><br/>');
});
</script>
<fieldset>
<div id="verwarmingslichamen">

<label for="dropdownlistruimte1">Ruimte</label><select name="dropdownlistruimte[]" >
<option value="">keuze mogelijkheden</option>
<option value="Woonkamer">Woonkamer</option>
<option value="Keuken">Keuken</option>
<option value="Hal">Hal</option>
<option value="Toilet">Toilet</option>
<option value="Bijkeuken">Bijkeuken</option>
<option value="Badkamer">Badkamer</option>
<option value="Slaapkamer_1">Slaapkamer 1</option>
<option value="Slaapkamer_2">Slaapkamer 2</option>
<option value="Slaapkamer_3">Slaapkamer 3</option>
<option value="Slaapkamer_4">Slaapkamer 4</option>
<option value="Zolder">Zolder</option>
<option value="Garage">Garage</option>
</select><br /><br />
<label for="dropdownlisttype_verwarming1">Type verwarming</label><select name="dropdownlisttype_verwarming[]" >
<option value="">keuze mogelijkheden</option>
<option value="Radiator">Radiator</option>
<option value="Vloerverwarming">Vloerverwarming</option>
<option value="Convector">Convector</option>
</select><br /><br />
<label for="berekend_vermogen">berekend_vermogen</label><input type="text" name="berekend_vermogen[]" size="20" value="" /><br/>
<label for="afgegeven_vermogen">afgegeven_vermogen</label><input type="text" name="afgegeven_vermogen[]" size="20" value="" /><br/>
<label for="qv">qv</label><input type="text" name="qv[]" size="20" value="" /><br/>
<label for="inregel_Kv">inregel_Kv</label><input type="text" name="inregel_Kv[]" size="20" value="" />
<label for="inregelstand">inregelstand</label><input type="text" name="inregelstand[]" size="20" value="" /><br/>

</div>
<label for="extra_verwarmingslichaam"></label><input type="button" id="extra_verwarmingslichaam" value="extra regel toevoegen" />

</fieldset><br/>
</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:45:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:05:38
Quote Anchor link
Wat heb je dan geprobeerd?
Met phpMailer zou je dit wel op een goede manier moeten kunnen mailen.
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

15/11/2012 14:14:18
Quote Anchor link
Hoi Johan,

De waardes uit het formulier moeten verstuurd worden naar een server-side script (bijv. php) die dan uiteindelijk de mail verstuurd.
Nu heb je alleen een pagina met een aantal velden.
 
Johan Goezinnen

Johan Goezinnen

15/11/2012 20:15:16
Quote Anchor link
Ik heb nog even de PHP script erbij gezet, wat moet ik aanpassen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
<?php

/**  
 * what: Contact form white file upload
 * What: Actions submit en controle and file upload  
 * @Auhor: Buttelflyice  
 * Date : 12-02-2012  
 * Don't remove this !!  
 */  


// Welke types wil je ontvangen  

$types = array("zip", "rar", "txt", "doc", "jpg", "png", "gif", "odt", "xml", "pdf", "xls", "dwg", "docx", "xlsx");

// Je emailadres.
$emailAdres = "[email protected]";


// Welke prioriteit stel je aan de mail? 1 (Highest), 2 (High), 3 (Normal), 4 (Low), 5 (Lowest).
 $priority = "3";  

//Hoeveel bijlage moeten ze meesturen
$attachmentTotal = "6";  

// File grote in kb
// 2048kb = 2MB,       1024kb = 1MB,     512kb = 1/2MB etc..

$maxFileSize = "8192";

// Total bijlage grote  
// 2048kb = 2MB,       1024kb = 1MB,     512kb = 1/2MB etc..

$maxFileTotal = "8192";


// Standaard tekst indien niets is ingevuld
$defaultSubject = "Richtlijn informatieverstrekking Nuon Warmte";  

// Bedankt bericht
$thanxMessage = "Bedankt voor uw bericht";

/*
//================================================================================
 // ! Belanrijk hier onder niets aanpassen !
//================================================================================
 */

// Function om de extentie op te halen.

function getExt($key) {  
    $key = strtolower(substr(strrchr($key, "."), 1));
    $key = str_replace("jpeg", "jpg", $key);
    return $key;
}


// Function voor de bijlage in de mail toe te voegen
function mailAttachment($file, $name, $boundary) {
    
    $fp      = fopen($file, "r");
    $str     = fread($fp, filesize($file));
    $str     = chunk_split(base64_encode($str));
    $message = "--".$boundary."\n";
    $message .= "Content-Type: application/octet-stream; name=\"". $name ."\"\n";
     $message .= "Content-disposition: attachment; filename=\"". $name ."\"\n";
     $message .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n";
    $message .= "\n";
    $message .= "$str\n";
    $message .= "\n";

    return $message;
}


// Beveiling voor zinloze  teksten
function cleanMsg($key) {
    $key  = str_replace("\r", "", $key);
    $key  = str_replace("\n", "", $key);
    $find = array(
        "/bcc\:/i",
        "/Content\-Type\:/i",
        "/Mime\-Type\:/i",
        "/cc\:/i",
        "/to\:/i"
    );
  $key = preg_replace($find, "", $key);
  return $key;
}


// Variable zetten
$error = "";
$sentMail = false;

// When the form is submitted
if($_POST['submit'] == true ) {
    extract($_POST, EXTR_SKIP);

        // Controler het forumlier op fouten
        if(trim($bedrijfsnaam) == "") {  
            $error .= "You did not enter your bedrijfsnaam!<br/>";
        }

        
        if(trim($titel) == "") {  
            $error .= "You did not enter your titel!<br/>";
        }

        
        if(trim($adres) == "") {  
            $error .= "You did not enter your adres!<br/>";
        }

        
         if(trim($huisnummer) == "") {  
            $error .= "You did not enter your huisnummer!<br/>";
        }

        
         if(trim($postcode) == "") {  
            $error .= "You did not enter your postcode!<br/>";
        }

        
        
         if(trim($woonplaats) == "") {  
            $error .= "You did not enter your woonplaats!<br/>";
        }

        
         if(trim($emailSubject) == "") {
            $emailSubject = $defaultSubject;
        }


        if(trim($telefoon) == "") {  
            $error .= "You did not enter your telefoonnummer!<br/>";
        }

        
         if(trim($mobiel) == "") {  
            $error .= "You did not enter your mobiele nummer!<br/>";
        }

        
         if(trim($perceel_adres) == "") {  
            $error .= "You did not enter your perceel adres!<br/>";
        }

        
         if(trim($perceel_huisnummer) == "") {  
            $error .= "You did not enter your perceel huisnummer!<br/>";
        }

                
         if(trim($perceel_postcode) == "") {  
            $error .= "You did not enter your perceel postcode!<br/>";
        }

        
         if(trim($perceel_woonplaats) == "") {  
            $error .= "You did not enter your perceel woonplaats!<br/>";
        }

        
         if(trim($yourMessage) == "") {  
            $error .= "You did not enter a message!<br/>";
        }

          
         if(trim($projectomschrijving) == "") {  
            $error .= "You did not enter your projectomschrijving!<br/>";
        }

          
         if(trim($projectnummer) == "") {  
            $error .= "You did not enter your projectnummer!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlistdrukverschil) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your drukverschil!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlisttapwaterklasse) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your tapwaterklasse!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlistwarmteverliesberekening) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your warmteverliesberekenng!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlistaanvoertemperatuur) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your aanvoertemperatuur!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlistretourtemperatuur) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your retourtemperatuur!<br/>";
        }

          
         if(trim($transmissieverlies) == "") {  
            $error .= "You did not enter your transmissieverlies!<br/>";
        }

          
         if(trim($ventilatieverlies) == "") {  
            $error .= "You did not enter your ventilatieverlies!<br/>";
        }

          
         if(trim($opwarmtoestag) == "") {  
            $error .= "You did not enter your opwarmtoeslag!<br/>";
        }

          
         if(trim($warmteverlies) == "") {  
            $error .= "You did not enter your warmteverlies!<br/>";
        }

          
         if(trim($volumestroom) == "") {  
            $error .= "You did not enter your volumestroom!<br/>";
        }

          
         if(trim($opgesteldvermogen) == "") {  
            $error .= "You did not enter your opgesteldvermogen!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlistruimte1) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your ruimte!<br/>";
        }

          
         if(trim($dropdownlisttype_verwarming1) == "keuze mogelijkheden") {  
            $error .= "You did not enter your type verwarming!<br/>";
        }

          
         if(trim($berekend_vermogen_1) == "") {  
            $error .= "You did not enter your berekend vermogen<br/>";
        }

          
         if(trim($afgegeven_vermogen_1) == "") {  
            $error .= "You did not enter your afgegeven vermogen!<br/>";
        }

          
         if(trim($qc_1) == "") {  
            $error .= "You did not enter your huisnummer!<qc />";
        }

          
         if(trim($inregel_Kv_1) == "") {  
            $error .= "You did not enter your inregel Kv 1!<br/>";
        }

        
         if(trim($inregelstand_1) == "") {  
            $error .= "You did not enter your inregelstand!<br/>";
        }

              
        // Contoleer de bijlage
        if($attachmentTotal > 0) {
            
            // Contoleer de totale bijlage in file grote
            if((array_sum($_FILES['attachment']['size'])) > ($maxFileTotal * 1024)) {
                  
                $error .= "The max size allowed for all your files is ".$maxFileTotal."kb<br/>";
                  
            }
else {

                //Controleer elke file  
                for($i = 0; $i <= $attachmentTotal-1; $i++) {
                    
                    if($_FILES['attachment']['name'][$i]) {
    
                        //Controler of het file type mag.  
                        if(!in_array(getExt($_FILES['attachment']['name'][$i]), $types)) {
                              
                            $error.= "Invalid file type for your file: ".$_FILES['attachment']['name'][$i]."<br/>";
                              
                        //Contoleer de file grote
                        } elseif(($_FILES['attachment']['size'][$i]) > ($maxFileSize * 1024)) {
                              
                            $error.= "Your file: ".$_FILES['attachment']['name'][$i]." is to big.<br/>";
                              
                        }
// if in_array
                        
                    } // if Files
                    
                } // For
                
            } // else array_sum($_FILES['attachment']['size'])
            
        } // if attachmentTotal

    if($error) {
    
        $displayMessage = $error;

    }
else {        

        $boundary  = md5(uniqid(time()));
        
        //Headers
        $headers  = "Return-Path: <".cleanMsg($yourEmail).">\n";
        $headers .= "From: ".cleanMsg($yourName)." <".cleanMsg($yourEmail).">\n";
        $headers .= "X-Mailer: PHP/".phpversion()."\n";
        $headers .= "X-Sender: ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."\n";
        $headers .= "X-Priority: ".$priority."\n";  
        $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
        $headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"".$boundary."\"\n";
        $headers .= "This is a multi-part message in MIME format.\n";  
        
    
 


        //Gegevens formulier
        $bedrijfsnaam = htmlspecialchars($_POST["bedrijfsnaam"]);
        $titel = htmlspecialchars($_POST["titel"]);
        $adres = htmlspecialchars($_POST["adres"]);
        $huisnummer = htmlspecialchars($_POST["huisnummer"]);
        $postcode = htmlspecialchars($_POST["postcode"]);
        $woonplaats = htmlspecialchars($_POST["woonplaats"]);
        $telefoon = htmlspecialchars($_POST["telefoon"]);
        $mobiel = htmlspecialchars($_POST["mobiel"]);  
        $perceel_adres = htmlspecialchars($_POST["perceel_adres"]);
        $perceel_huisnummer = htmlspecialchars($_POST["perceel_huisnummer"]);
        $perceel_postcode = htmlspecialchars($_POST["perceel_postcode"]);
        $perceel_woonplaats = htmlspecialchars($_POST["perceel_woonplaats"]);
        $projectomschrijving = htmlspecialchars($_POST["projectomschrijving"]);
        $projectnummer = htmlspecialchars($_POST["projectnummer"]);
        $dropdownlistdrukverschil = htmlspecialchars($_POST["dropdownlistdrukverschil"]);
        $dropdownlisttapwaterklasse = htmlspecialchars($_POST["dropdownlisttapwaterklasse"]);
        $dropdownlistwarmteverliesberekening = htmlspecialchars($_POST["dropdownlistwarmteverliesberekening"]);
        $dropdownlistaanvoertemperatuur = htmlspecialchars($_POST["dropdownlistaanvoertemperatuur"]);
        $dropdownlistretourtemperatuur = htmlspecialchars($_POST["dropdownlistretourtemperatuur"]);
        $payment_method = htmlspecialchars($_POST["payment_method"]);
        $transmissieverlies = htmlspecialchars($_POST["transmissieverlies"]);
        $ventilatieverlies = htmlspecialchars($_POST["ventilatieverlies"]);
        $opwarmtoestag = htmlspecialchars($_POST["opwarmtoestag"]);
        $warmteverlies = htmlspecialchars($_POST["warmteverlies"]);
        $volumestroom = htmlspecialchars($_POST["volumestroom"]);
        $opgesteldvermogen = htmlspecialchars($_POST["opgesteldvermogen"]);
        $dropdownlistruimte1 = htmlspecialchars($_POST["dropdownlistruimte1"]);
        $dropdownlisttype_verwarming1 = htmlspecialchars($_POST["dropdownlisttype_verwarming1"]);
        $berekend_vermogen_1 = htmlspecialchars($_POST["berekend_vermogen_1"]);
        $afgegeven_vermogen_1 = htmlspecialchars($_POST["afgegeven_vermogen_1"]);
        $qc_1 = htmlspecialchars($_POST["qc_1"]);
        $inregel_Kv_1 = htmlspecialchars($_POST["inregel_Kv_1"]);
        $inregelstand_1 = htmlspecialchars($_POST["inregelstand_1"]);
        $yourMessage = htmlspecialchars($_POST["yourMessage"]);
        

        //Bericht
        $message  = "--".$boundary."\n";
        $message .= "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1\"\n";
        $message .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\n";
        $message .= "\n";
        $message .= cleanMsg(nl2br(strip_tags($yourMessage)));
        $message .= "<br/><br/>\n";
        $message .= "=========================================================================" . "\n";
        $message .= "<br/>\n";
        $message .= "Gegevens Aanvrager" . "<br/><br/>\n";
        $message .= "Bedrijfsnaam: " . htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam']) . "<br/>\n";
        $message .= "Titel: " . htmlspecialchars($_POST['titel']) . "\n";
          $message .= " " . htmlspecialchars($_POST['yourName']) . "<br/>\n";
          $message .= "Adres: " . htmlspecialchars($_POST['adres']) . "\n";
        $message .= " " . htmlspecialchars($_POST['huisnummer']) . "<br/>\n";
        $message .= "Woonplaats: " . htmlspecialchars($_POST['postcode']) . "\n";
        $message .= " " . htmlspecialchars($_POST['woonplaats']) . "<br/>\n";
        $message .= "=========================================================================" . "\n";

 
        //Voeg bijlages toe aan bericht
        if($attachmentTotal > 0) {
            
            for($i = 0; $i <= $attachmentTotal-1; $i++) {
                
                if($_FILES['attachment']['tmp_name'][$i]) {
                    
                    $message .= mailAttachment($_FILES['attachment']['tmp_name'][$i], $_FILES['attachment']['name'][$i], $boundary);
                      
                }
//if $_FILES['attachment']['name'][$i]
                
            } //for
            
        } // if
        
        // Einde bericht

        $message .= "--".$boundary."--\n";
        
        // Verstuur het complete bericht
        if(!mail($emailAdres, cleanMsg($emailSubject), $message, $headers)) {
            
            Exit("An error has occured, please report this to the website administrator.\n");
              
        }
else {
        
            $sentMail = true;
            
        }

    }
// else

} // $_POST

/*
//================================================================================
 // Start the form layout
//================================================================================
 */

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2012 20:20:27
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van je script
?>
 
Johan Goezinnen

Johan Goezinnen

15/11/2012 20:27:29
Quote Anchor link
Mail doet het goed, wil alleen een script om de waarden van de inregelstaten er bij krijgen. Tevens wil ik ook een CC kunnen toevoegen, dit lukt mij ook niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.