mails versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 19:37:53
Quote Anchor link
Er is al het nodige over geschreven op dit forum, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik hierover nog niets tegen. Ik verstuur periodiek e-mails met een unieke url. Ik gebruik hiervoor Swift Mailer, een prima bibliotheek (imho). Zelf ben ik niet zo blij met de mogelijkheden van 'text/plain' waar het gaat om het tonen van de URL. Dan biedt 'text/html' meer mogelijkheden. 'Best practice' is wellicht om op beide manieren in één bericht te sturen (dat kan met Swift Mailer) en het mailprogramma van de ontvanger (bijv Outlook, Gmail, tc.) de afhandeling te laten doen. Hoe zorg ik ervoor dat de URL in 'text/plain' ook netjes zichtbaar wordt in het email-bericht? Wat zijn jullie ervaringen?
Gewijzigd op 02/12/2017 20:23:03 door Nick Vledder
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:41:01
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 21:30:20
Quote Anchor link
In een text/plain mail zul je de URL gewoon moeten noemen in de body. De enige manier om die URL netjes te krijgen is door deze netjes te maken met rewrites.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:25:34
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik het volgende om van een "html" mail een "plain" versie te maken (even geknipt uit een iets grotere mailwrapper class, dus dat moet je d'r even bij verzinnen):

//zonder code tags, want die braken allemaal over de regex ...
public $markup = ['b' => '*','i' => '/','u' => '_'];

public static function stripQuotes($str,$quotes = ["'",'"']){
return in_array($quote = substr($str,0,1),$quotes) && (substr($str,-1) == $quote) ? substr($str,1,-1) : $str;
}

public function stripTags($body){
foreach($this->markup as $tag => $char) $body = preg_replace("/(<$tag.*?>|<\\/$tag>)/",$char,$body);
if(preg_match_all('/<a.*?href\s*=\s*([^\s>]+).*?>(.*?)<\\/a>/',$body,$matches,PREG_SET_ORDER))
foreach($matches as list($full,$link,$descr)){
$link = self::stripQuotes($link);
$body = str_replace($full,$descr . ($link == $descr ? '' : " ($link)"),$body);
}
return strip_tags($body);
}


Bij een link (<a href=[link]>[descr]</a>) wordt de [link] dan dus tussen haakjes achter de [descr] gezet (indien niet gelijk aan elkaar).

Tevens worden <b>, <i>, en <u> omgezet naar resp. *...*, /.../. en _..._. Daarna trekt een strip_tags() alle overige markup d'r uit.

Met SwiftMailer wordt het dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    $message = new \Swift_Message();
    //...
    $message->setTo($to);
    if($subject) $message->setSubject($subject);
    if($body){
      if($html) $message->setBody($body,'text/html')->addPart($this->stripTags($body),'text/plain');
      else $message->setBody($body);
    }
    return $message;
Gewijzigd op 02/12/2017 22:37:28 door Rob Doemaarwat
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 22:47:40
Quote Anchor link
Ik gooi het zelf gewoon door een tekst browser print only mode. Dan blijft je markup behouden inclusief tabellen, het enige dat je dan krijgt is bijvoorbeeld iets als "klik hier (http://www.example.org/linkje)"
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:55:40
Quote Anchor link
@Ben: "gooi het [...] door een tekst browser print only mode": is dat iets wat je via PHP/command line aanroept, of doe je dat handmatig?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/12/2017 01:38:38
Quote Anchor link
Workaround: stuur het naar een soort van verkorte / tiny-URL (specifiek bedoeld voor links vanuit e-mailverkeer) die je binnen de site doorverwijst. Bijkomend voordeel van iedereen door hetzelfde poortje sturen: kun je ook meteen functionaliteit inbouwen die bijhoudt hoe vaak mensen op dat soort links klinken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/12/2017 11:45:46
Quote Anchor link
Rob dat gaat gewoon via exec binnen PHP. Werkt prima.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

04/12/2017 09:45:41
Quote Anchor link
@Allen Bedankt voor de antwoorden. Voor de huidige URL maak ik al wel gebruik van rewrite (format URL: controller/action/id) in .htaccess. Desalniettemin is de optie van een tiny-URL wel 'nice to have' in de toekomst. Ik ga aan de slag met het advies van Rob en zal de resultaten bekijken in verschillende mailprogramma's. Resultaten zal ik posten in dit topic...

Toevoeging op 04/12/2017 14:43:17:

... korte samenvatting. Heb verschillende mailprogramma's een email gestuurd (SMTP mbv SwiftMailer). Zowel Hotmail als Gmail tonen de geschreven tekst en de url netjes. Zowel in 'text/html' als 'text/plain' gaan goed.

In SwiftMailer maakt het niet de volgorde niet uit:
$message->setBody($this->plainbody, 'text/plain')->addPart($this->htmlbody, 'text/html');

of
$message->setBody($this->htmlbody, 'text/html')->addPart($this->plainbody, 'text/plain');

SquirrelMail heeft een voorkeur voor 'text/plain', maar biedt vervolgens wel de mogelijkheid ook in html de html-versie te openen (dit gaat ook goed). Stuur je echter enkel de 'text/html'-versie dan gaat het mis bij de anchor-tag. Dit is alleen te ondervangen door de url ook in de omschrijving van de anchor-tag op te nemen. Vbd <a href="$url">$url</a>.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.