Mailserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 12:24:56
Quote Anchor link
Hallo,

Nog steeds ben ik bezig met het proberen te maken van een eigen webserver. Nu zou ik ook graag een mailserver willen maken. Ik heb al enkele tutorials geprobeerd maar ik lijk er maar niet uit te komen.

Het probleem waar ik het meest tegenaan loop is dat ik vaak niet weet wat ik moet invullen.
Er wordt namelijk best vaak gevraagd om een 'hostname' of 'FQDN'. Wat er als voorbeeld wordt genomen verschilt dan vaak:

- example.com
- mail.example.com
- dragon.lab
- mail
- ... en ga zo maar door

Nu wil ik uiteindelijk meerdere websites (kunnen) hosten op mijn server. Wat moet ik dan invullen als wordt gevraagd om een 'hostname' of 'FQDN'?

Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:31:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2014 12:37:59
Quote Anchor link
Elke server die aan het internet hangt wordt verwacht een goede hostname (Fully Qualified Domain Name) te hebben die bekend is in de DNS van de provider.

Met het commando: hostname in Linux kan je zien welke hostname er ingesteld is.
 
John D

John D

30/10/2014 12:43:22
Quote Anchor link
De fully qualified domain name (FQDN) invullen. Zo simpel is het. Wil je alleen mail verzenden dan kan je eens kijken naar ssmtp (apt-get install ssmtp op ubuntu). Hoe kom je achter je FQDN? Start een (remote) grafische sessie op je server open een browser en ga naar www.watismijnip.nl bij hostname vind je dan de hostname en dat kan je gebruiken als fqdn.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 12:54:52
Quote Anchor link
FQDN wil niets meer zeggen dan dat je op die plaats een volledige naam (dus hostname+domein) moet invullen. Wat die FQDN moet zijn, hangt af van de context en daar kan ik gezien je vraagstelling geen zinnig antwoord opgeven.

Verder geef je niet aan welke software je gebruikt. In Postfix zou je dat ongeveer als volgt doen. Let op dat dit geen volledige config is, maar dat ik alleen een paar relevante settings eruit heb geplukt.

In /etc/postfix/master.cf geef je je hoofdnaam op en verwijs je naar een bestand waarin alle domeinen zijn opgenomen die je wilt hosten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
myhostname = mail.lordgaga.nl
mydomain = lordgaga.nl
mydestination = /etc/postfix/local-hostnames


In /etc/postfix/local-hostnames neem je vervolgens de domeinen op en ook de FQDNs van de mailservers voor die domeinen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
lordgaga.nl
ladygaga.nl
kiddygaga.nl
mail.lordgaga.nl
mail.ladygaga.nl
mail.kiddygaga.nl


In DNS maak je voor elk domein een A-record aan voor de host mail (van dat domein) dat je laat wijzen naar het IP-adres van je server. Vervolgens maak je een MX-record aan dat verwijst naar het betreffende A-record.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
mail.lordgaga.nl.    A        12.23.34.45
lordgaga.nl.        MX   10   mail.lordgaga.nl.

Hoe je dat precies moet doen, hangt een beetje af van je DNS-server en de eventuele management-software die je gebruikt. Die 10 achter MX is de priority die (wanneer je meerdere mail servers hebt) aangeeft in welke volgorde de mailservs moeten worden gebruikt.

Toevoeging op 30/10/2014 12:56:34:

- Aar - op 30/10/2014 12:37:59:
Met het commando: hostname in Linux kan je zien welke hostname er ingesteld is.

Dat zal alleen de verkorte hostname geven. Wil je de FQDN, gebruik dan 'hostname --fqdn'
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 13:09:11
Quote Anchor link
Wanneer ik 'hostname --fqdn' intyp komt er het volgende uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
server.lan


Kan ik die gewoon gebruiken? Want het lijkt me dat die alleen lokaal werkt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2014 13:10:37
Quote Anchor link
Willem vp op 30/10/2014 12:54:52:


- Aar - op 30/10/2014 12:37:59:
Met het commando: hostname in Linux kan je zien welke hostname er ingesteld is.

Dat zal alleen de verkorte hostname geven. Wil je de FQDN, gebruik dan 'hostname --fqdn'

Wat is het verschil? Bij beide krijg ik netjes de hostname aar.mijnvpshoster.nl (gefingeerd) te zien.
Gewijzigd op 30/10/2014 13:11:56 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 13:19:06
Quote Anchor link
> Wat is het verschil?

Het hangt een beetje van de configuratie van het systeem af. Met de optie --fqdn wordt er in ieder geval een system call gebruikt die gegarandeerd een FQDN teruggeeft; zonder --fqdn kan het zijn dat alleen de hostname (in jouw voorbeeld dus 'aar') wordt teruggegeven.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 13:22:20
Quote Anchor link
Bij mij gaf;
- hostname 'server' aan
- hostname --fqdn 'server.lan' aan
Gewijzigd op 30/10/2014 13:22:28 door Lord Gaga
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 13:22:57
Quote Anchor link
Lord Gaga op 30/10/2014 13:09:11:
Wanneer ik 'hostname --fqdn' intyp komt er het volgende uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
server.lan


Kan ik die gewoon gebruiken? Want het lijkt me dat die alleen lokaal werkt.


Dat zou op zich geen probleem moeten zijn, maar aangezien een mailserver toch bereikbaar moet zijn vanaf het internet (tenminste, als je hem effectief wilt kunnen gebruiken ;-) ) zou ik een "echte" hostname gebruiken. Dat hoeft niet per se de eigen hostname van de machine te zijn, als je via een DNS-lookup maar wel op die machine terecht komt.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 13:24:55
Quote Anchor link
Oke, en als ik meerdere websites (dus meerdere domeinnamen) wil hebben maakt het niet uit welke domeinnaam ik kies?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2014 13:35:59
Quote Anchor link
Je hebt toch een hostname gekregen van je provider? Die kan je dan toch invullen?
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 14:06:53
Quote Anchor link
En dat is degene die je ziet op mijnip.nl?
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 14:08:20
Quote Anchor link
Lord Gaga op 30/10/2014 13:24:55:
Oke, en als ik meerdere websites (dus meerdere domeinnamen) wil hebben maakt het niet uit welke domeinnaam ik kies?

Nee, als het beestje maar een naampje heeft. Je kan zoals Aar zegt ook de naam gebruiken die je provider heeft gegeven, maar als je server thuis staat kan dat dus betekenen dat die naam iets is als 37-221-29-87.adsl.telfort.net en alhoewel dat technisch geen probleem is, vind ik dat toch altijd een minder geschikte naam voor in een configfile. :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2014 14:19:01
Quote Anchor link
Gelukkig kan je bij XS4ALL je hostname zelf aanpassen naar een eigen keuze.

Maar dan vraag ik me af, waar wordt die hostname dan precies bepaald die ik krijg? Nameserver?
Gewijzigd op 30/10/2014 14:22:34 door - Ariën -
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 14:32:08
Quote Anchor link
Wij zitten bij KPN en daar heb je inderdaad nogal een lange, onhandige naam.
 
Aad B

Aad B

30/10/2014 15:00:04
Quote Anchor link
Lord Gaga op 30/10/2014 14:32:08:
Wij zitten bij KPN en daar heb je inderdaad nogal een lange, onhandige naam.
Dus ergens een domeinnaam vastleggen en die verwijzen naar jouw eigen (kpn) ipaddress
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 15:23:09
Quote Anchor link
Aad B op 30/10/2014 15:00:04:
Lord Gaga op 30/10/2014 14:32:08:
Wij zitten bij KPN en daar heb je inderdaad nogal een lange, onhandige naam.
Dus ergens een domeinnaam vastleggen en die verwijzen naar jouw eigen (kpn) ipaddress



Ik kan mijn domeinnaam toch gewoon koppelen aan mijn IP? Ik heb de website zelf namelijk al wel online gehad.

Edit:
Laat maar, ik dacht dat je bedoelde dat ik mijn domeinnaam moest verwijzen naar de hostname. :P

Edit 2:
Is het overigens niet mogelijk om gewoon mijn IP als FQDN te gebruiken?
Gewijzigd op 30/10/2014 15:39:35 door Lord Gaga
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2014 15:42:23
Quote Anchor link
IP's zijn geen geldige FQDN's. Domeinnaam aanschaffen en via DNA verwijzen naar je IP.
Hopelijk is deze niet dynamisch.
Gewijzigd op 30/10/2014 15:43:08 door - Ariën -
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 15:44:31
Quote Anchor link
- Aar - op 30/10/2014 15:42:23:
IP's zijn geen geldige FQDN's. Domeinnaam aanschaffen en via DNA verwijzen naar je IP.
Hopelijk is deze niet dynamisch.


Oke, ik heb het IP van mijn server al statisch gemaakt dus dat is hopelijk geen probleem!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2014 15:49:48
Quote Anchor link
Ik heb het over het externe IP die de KPN aan je geeft.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/10/2014 15:54:54
Quote Anchor link
Ah, is er een manier om die ook statisch te maken? :/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.