Map inlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

11/09/2005 15:00:00
Quote Anchor link
Ik heb een functie die geeft deze fouten:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 9

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 35

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 30

Hij zegt dat de foreach niet goed is maar hij doet wel wat ik wil dus wat betekent deze fout nu?

en is er een snellere manier van alle mappen inlezen?

Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
function diropen($dir) {
 if (is_dir($dir)) {
 $i=0;
 //=-=-=-=-=-=-=-=-
    foreach (glob($dir."*") as $filename) {
        if(is_dir($filename)) {
        //========================2
        $var =  mapopen($filename."/");
foreach($var['map'] as $name) { // regel 30
 $files['map'][$filename][$name] = $name;
 $files['all'][$filename][$name] = $name;
 //================================3
 $var1 =  mapopen($name."/");
  foreach($var1['map'] as $name1) { // regel 35
   $files['map'][$filename][$name1] = $name1;
 $files['all'][$filename][$name1] = $name1;
 //===============================4
  }
  //=======================
 }
 $files['map'][$filename][] = $filename;
 $files['all'][$filename][] = $filename;
        }
else {
 $files['file'][$i] = $filename;
 $files['all'][$i] = $filename;
        }

    $i++;
    }

    
    return $files;
    
//=====================
}
}

?>
Gewijzigd op 11/09/2005 15:01:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 17:55:04
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 15:44:00
Quote Anchor link
Niemand snapt het?? (ik ook niet) lol
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 16:19:00
Quote Anchor link
Quote:
Returns an array containing the matched files/directories or FALSE on error.

Misschien moet je dat eerst eens controleren?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2005 16:33:00
Quote Anchor link
Ik zit even in je code te kijken.

Op een gegeven moment doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
=  mapopen($filename."/");
?>


waar komt die functie "mapopen" vandaan? Het resultaat ervan gaat naar de volgende foreach en die regel geeft een foutmelding.
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 16:35:00
Quote Anchor link
idd, jan heeft gelijk. Blijkbaar geeft je mapopen() geen array terug.
 
Legolas

Legolas

11/09/2005 18:01:00
Quote Anchor link
zal waarschijnlijk ook een eigen functie zijn... maarem kun je die ook posten? En moet dat niet toevallig diropen zijn?
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 20:49:00
Quote Anchor link
mapopen is een functie die een de map alleen opend
ik zal ff het posten

maar let op! ik wil alleen de fout weghebben hij doet het nu ook, maar hij geeft de fout! een fout geeft hij niet zomaar!

edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
function mapopen($dir) {
 if (is_dir($dir)) {
 $i=0;
 //=-=-=-=-=-=-=-=-
    foreach (glob($dir."*") as $filename) {
        if(is_dir($filename)) {
            $files['map'][$i] = $filename;
            $files['all'][$i] = $filename;
        }
else {
            $files['file'][$i] = $filename;
            $files['all'][$i] = $filename;
    $i++;
    }

    return $files;
//=====================
}
}

?>
Gewijzigd op 11/09/2005 20:51:00 door Han eev
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2005 21:05:00
Quote Anchor link
Je sluit je else niet af....
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 21:13:00
Quote Anchor link
jah je hebt gelijk! ff testen :P

edit:
1fout minder :D
2 over
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 37

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 32
Gewijzigd op 11/09/2005 21:16:00 door Han eev
 
Legolas

Legolas

11/09/2005 21:54:00
Quote Anchor link
ik denk dat je in je mapopen het eens zou kunnen proberen met gewoon [] ipv [$i] al denk ik niet dat dat het is...
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 21:59:00
Quote Anchor link
Had je al eens geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>', print_r(mapopen('./'), true), '</pre>'; ?>

Wat is daarvan de uitkomst? Bevalt die een beetje?
Ik heb zo het vermoeden dat hij alles in $array['file'] en $array['all'] zet...
 
Legolas

Legolas

12/09/2005 07:13:00
Quote Anchor link
wat jelmer zegt: doe aan het begin van die functie:

$array = array();
$array["all"] = array();
$array["file"] = array();
$array["map"] = array();


EDIT: $array moet $files worden...
Gewijzigd op 12/09/2005 07:15:00 door Legolas
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 16:12:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Had je al eens geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>', print_r(mapopen('./'), true), '</pre>'; ?>

Wat is daarvan de uitkomst? Bevalt die een beetje?
Ik heb zo het vermoeden dat hij alles in $array['file'] en $array['all'] zet...

klop je hebt gelijk!!
hij laad alles in file en all maar dan doet de is_dir() het denk ik niet goed!
 
DrQu

DrQu

12/09/2005 16:22:00
Quote Anchor link
Indien het je alleen om de warnings gaat, dan is dit natuurlijk ook uit te zetten in je php.ini. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn nadelen.
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 16:30:00
Quote Anchor link
DrQu:
Indien het je alleen om de warnings gaat, dan is dit natuurlijk ook uit te zetten in je php.ini. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn nadelen.

Dat wil ik niet, want het moet ook werken zonder errors

en volgens mij heb ik het voorelkaar,
Heel erg Bedankt allemaal !
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 17:26:00
Quote Anchor link
Nog even een vraag: hoe kan je sneller dan mijn manier alle mappen achter elkaar inlezen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/09/2005 18:57:00
Quote Anchor link
Ik heb zo geen kant en klare code, maar het zou misschien sneller/eleganter kunnen met een recursieve functie.
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 19:44:00
Quote Anchor link
Recursieve?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function bla($tel) {
    $tel=$tel+1;
    if($tel < 10) {
        $tel=bla($tel);
    }

    return $tel;
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo bla(1);
?>


Ik hoop dat jullie het snappen, maar dit is een voorbeeld van recursief programmeren. De functie roept zichzelf aan als $tel < 10 is. Het gevolg is dat de echo als resultaat 10 heeft. Sterker nog: Elke aanroep met een getal kleiner dan 10 geeft 10 als resultaat. Alle aanroepen met 10 of meer geeft het getal terug met 1 verhoogt.

Dit is slechts 1 van de vele mogelijkheden van recursief.

Edit: Klein foutje
Gewijzigd op 12/09/2005 20:08:00 door - SanThe -
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 20:17:00
Quote Anchor link
Bij mij deed dit het niet, toch maar proberen!
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 20:47:00
Quote Anchor link
Ik heb het voorelkaar =) heel erg bedankt iedereen (nogmaals)!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.