map share

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dufour

chris dufour

27/08/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Hallo ik probeer een dir op me web server de delen voor dat mensen kunnen zien wat erin zit en kunnen downloaden. Ik heb een script waarmee iemand kan de inhoud zien maar niet selecteren. Zou iemand mij opweg kunnen helpen hoe ik dat kan doen. Ben nieuw met php dus....
Ik nu deze script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$d
=opendir("transmissie");
while ($bestanden=readdir($d) )
  {

  $bnaam="transmissie/".$bestanden;
  if (is_file($bnaam) )
    {
print ("$bestanden<br>"); }
  }

closedir($d);
?>



Alvast bedankt voor jullie reactie
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 15:54:48
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

27/08/2008 17:40:00
Quote Anchor link
Wel zien, maar niet selecteren?

Hoe bedoel je? Gaat het om tekst waarvan je niet wil dat anderen het kunnen copiëren of zo?
 
Quote Anchor link
Hij bedoelt denk ik dat je de bestanden niet kan downloaden, alleen maar kan zien
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2008 20:06:00
Quote Anchor link
Van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// Note that !== did not exist until 4.0.0-RC2

if ($handle = opendir('/path/to/files')) {
    echo "Directory handle: $handle\n";
    echo "Files:\n";

    /* This is the correct way to loop over the directory. */
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        echo "$file\n";
    }


    /* This is the WRONG way to loop over the directory. */
    while ($file = readdir($handle)) {
        echo "$file\n";
    }


    closedir($handle);
}

?>
 
Chris dufour

chris dufour

01/09/2008 14:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 27.08.2008 20:06:
Van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// Note that !== did not exist until 4.0.0-RC2

if ($handle = opendir('/path/to/files')) {
    echo "Directory handle: $handle\n";
    echo "Files:\n";

    /* This is the correct way to loop over the directory. */
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        echo "$file\n";
    }


    /* This is the WRONG way to loop over the directory. */
    while ($file = readdir($handle)) {
        echo "$file\n";
    }


    closedir($handle);
}

?>


hallo Santhe, sorry dat ik zo laat reageer op je reactie maar mij PC was defect. Ik heb deze script inmiddels geprobeerd maar helaas is het niet helemaal wat ik bedoel. Ik zie inderdaad een lijst van de subdir en bestaanden maar ik kan ze niet openen en of downloaden. Weet jij misschien of iemand anders hoe dat wel kan. Ik ben nieuw met PHP en is dat voor mij nog abracadabra... Alvast bedankt...
 
Chris dufour

chris dufour

01/09/2008 14:49:00
Quote Anchor link
@Emmanuel Delay en @teuneboon
Ik bedoel inderdaad dat ik de directory structuur wil zien en dat ik daar uit een subdir kan open maken en een bestand kan downloaden.

In ieder geval bedankt voor jullie reactie en misschien dat jullie een idee hebben hoe ik dat het best kan doen.
 
Jeffrey H

Jeffrey H

01/09/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Makkelijkere manier: (php 5.1.x +)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$Directory
= "./"; // hier de uit te lezen dir
if(isset($_GET['file'])){
    if(file_exists($_GET['file'])){
        header("Cache-Control: public, must-revalidate");
        header("Pragma: hack");
        header("Content-Type: application/octet-stream");
        header("Content-Length: " .(string)(filesize($_GET['file'])) );
        header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename($_GET['file']).'"');
        header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
        echo file_get_contents($_GET['file']);
    }
else{
        echo "Sorry, bestand bestaat niet.";
    }
}
else{
    $dir = scandir($Directory);
    echo "<h1>Map: ".$Directory."</h1>";
    foreach($dir as $file){
        if(is_file($Directory."/".$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?file=".$Directory."/".$file."\">".$file."</a><br/>";
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeffrey H
 
Chris dufour

chris dufour

01/09/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Tha Wizekid schreef op 01.09.2008 15:23:
Makkelijkere manier: (php 5.1.x +)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$Directory
= "./"; // hier de uit te lezen dir
if(isset($_GET['file'])){
    if(file_exists($_GET['file'])){
        header("Cache-Control: public, must-revalidate");
        header("Pragma: hack");
        header("Content-Type: application/octet-stream");
        header("Content-Length: " .(string)(filesize($_GET['file'])) );
        header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename($_GET['file']).'"');
        header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
        echo file_get_contents($_GET['file']);
    }
else{
        echo "Sorry, bestand bestaat niet.";
    }
}
else{
    $dir = scandir($Directory);
    echo "<h1>Map: ".$Directory."</h1>";
    foreach($dir as $file){
        if(is_file($Directory."/".$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?file=".$Directory."/".$file."\">".$file."</a><br/>";
        }
    }
}

?>


Bedankt voor je reactie, maar helaas doet ie het niet. Ik heb php 5.1.7.3

Ik heb de volgende script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$Directory
= "./map"; // hier de uit te lezen dir
if(isset($_GET['file'])){
    if(file_exists($_GET['file'])){
        header("Cache-Control: public, must-revalidate");
        header("Pragma: hack");
        header("Content-Type: application/octet-stream");
        header("Content-Length: " .(string)(filesize($_GET['file'])) );
        header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename($_GET['file']).'"');
        header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
        echo file_get_contents($_GET['file']);
    }
else{
        echo "Sorry, bestand bestaat niet.";
    }
}
else{
    $dir = scandir($Directory);
    echo "<h1>Map: ".$Directory."</h1>";
    foreach($dir as $file){
        if(is_file($Directory."/".$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?file=".$Directory."/".$file."\">".$file."</a><br/>";
        }
    }
}

?>


doe ik soms iets niet goed ?
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

01/09/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Krijg je een fout ofzo?
Of zie je helemaal geen bestanden?
Klopt de $Directory wel?
 
Chris dufour

chris dufour

01/09/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Jelle Posthuma schreef op 01.09.2008 16:21:
Krijg je een fout ofzo?
Of zie je helemaal geen bestanden?
Klopt de $Directory wel?


ik zie helemaal niets. de directory is map in de root.
 
Jeffrey H

Jeffrey H

01/09/2008 17:21:00
Quote Anchor link
staan er files in de map?? want alleen de files worden met dit script uitgelezen.

hiermee worden ook de mappen uitgelezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$Directory
= "./"; // hier de uit te lezen dir

if(isset($_GET['dir'])){
    $subdir = $_GET['dir'];
}
else{
    $subdir = "";
}

if(isset($_GET['file'])){
    if(file_exists($_GET['file'])){
        header("Cache-Control: public, must-revalidate");
        header("Pragma: hack");
        header("Content-Type: application/octet-stream");
        header("Content-Length: " .(string)(filesize($_GET['file'])) );
        header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename($_GET['file']).'"');
        header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
        echo file_get_contents($_GET['file']);
    }
else{
        echo "Sorry, bestand bestaat niet.";
    }
}
else{
    $dir = scandir($Directory."/".$subdir);
    echo "<h1>Map: ".$Directory."/".$subdir"</h1>";
    foreach($dir as $file){
        if(is_file($Directory."/".$subdir.$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?file=".$Directory."/".$subdir.$file."\">".$file."</a><br/>";
        }
else if(is_dir($Directory."/".$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?dir=".$Directory."/".$subdir.$file."/\">".$file."</a><br/>";
        }
    }
}

?>
 
Chris dufour

chris dufour

01/09/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Tha Wizekid schreef op 01.09.2008 17:21:
staan er files in de map?? want alleen de files worden met dit script uitgelezen.

hiermee worden ook de mappen uitgelezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$Directory
= "./"; // hier de uit te lezen dir

if(isset($_GET['dir'])){
    $subdir = $_GET['dir'];
}
else{
    $subdir = "";
}

if(isset($_GET['file'])){
    if(file_exists($_GET['file'])){
        header("Cache-Control: public, must-revalidate");
        header("Pragma: hack");
        header("Content-Type: application/octet-stream");
        header("Content-Length: " .(string)(filesize($_GET['file'])) );
        header('Content-Disposition: attachment; filename="'.basename($_GET['file']).'"');
        header("Content-Transfer-Encoding: binary\n");
        echo file_get_contents($_GET['file']);
    }
else{
        echo "Sorry, bestand bestaat niet.";
    }
}
else{
    $dir = scandir($Directory."/".$subdir);
    echo "<h1>Map: ".$Directory."/".$subdir"</h1>";
    foreach($dir as $file){
        if(is_file($Directory."/".$subdir.$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?file=".$Directory."/".$subdir.$file."\">".$file."</a><br/>";
        }
else if(is_dir($Directory."/".$file)){
            echo "<a href=\"".basename(__FILE__)."?dir=".$Directory."/".$subdir.$file."/\">".$file."</a><br/>";
        }
    }
}

?>


Hum sorry maar lukt niet... ik krijg steeds een http fout 404...
 
Chris dufour

chris dufour

02/09/2008 17:34:00
Quote Anchor link
Hallo kan iemand mij help met deze probleem. In de dir zijn wel bestanden en subdir aanwezig maar helaas wil het niet lukken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.