matrix van PhP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn K

Martijn K

03/11/2014 15:41:06
Quote Anchor link
Ik wil een excel achtig sheet maken in php alleen liggen de berekeningen al vast in de "cellen"

De berekening is eenvoudig:
a1 x a2 = a3
b1 x b2 = b3
c1 x c2 = c3
d1 x d2 = d3

eindgetal:
a3+b3+c3+d3

Van alle a1, a2, b1, b2 en etc. maak ik een variabele maar hoe schrijf ik de berekening? Van alles een variabele maken deed ik eerst maar dat moet toch korter kunnen?

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$a1
= 4;
$a2 = 2;
$b1 = 3;
$b2 = 4;
$c1 = 5;
$c2 = 6;
$d1 = 7;
$d2 = 8;


    function
vermenigvuldig($a,$b){
        
        $total=$a*$b;
        return $total;
    }

    
    $optel1 = vermenigvuldig($a1,$a2);
    $optel2 = vermenigvuldig($b1,$b2);
    $optel3 = vermenigvuldig($c1,$c2);
    $optel4 = vermenigvuldig($d1,$d2);
    echo $einde = $optel1 + $optel2 + $optel3 + $optel4;
  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 21:37:21
 
Ivo P

Ivo P

03/11/2014 15:54:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $a1*$a2 + $b1*$b2 + $c1*$c2 + $d1*$d2; ?>
 
Pipo Clown

Pipo Clown

03/11/2014 16:03:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$a
[1] = 4;
$b[1] = 2;
$a[2] = 3;
$b[2] = 4;
$a[3] = 5;
$b[3] = 6;
$a[4] = 7;
$b[4] = 8;


    function
vermenigvuldig($get1,$get2){
        
        $som=$get1*$get2;
        return $som;
    }

    
    $totaal=0;
    for( $i=1; $i<=4; $i++)
    {

        $totaal = $totaal + vermenigvuldig($a[$i],$b[$i]);
    }

    echo $totaal;
  
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2014 16:09:47
Quote Anchor link
Die function is totaal overbodig en zorgt alleen maar dat het langzamer wordt.
 
Martijn K

Martijn K

03/11/2014 16:12:10
Quote Anchor link
Ok superbedankt voor jullie reacties! Ik denk dat de oplossing van pipo het kortste is. Nu zijn er maar acht variabelen maar het moeten er iets van 160 worden dus dan is dat korter denk ik.
Gewijzigd op 03/11/2014 16:25:14 door Martijn K
 
Pipo Clown

Pipo Clown

03/11/2014 17:48:57
Quote Anchor link
Zo kan het ook : :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$a
[1] = 4;
$b[1] = 2;
$a[2] = 3;
$b[2] = 4;
$a[3] = 5;
$b[3] = 6;
$a[4] = 7;
$b[4] = 8;


    $totaal=0;
    for( $i=1; $i<=4; $i++)
    {

        $totaal = $totaal + ($a[$i] * $b[$i]);
    }

    echo $totaal;
  
?>



Met een beetje geluk is de invoer ook nog wel wat slimmer in te lezen.
Gewijzigd op 03/11/2014 17:49:32 door Pipo Clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.