MAX(COUNT(*))?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik had vandaag op school toets SQL. Ging allemaal hartstikke lekker, behalve een vraag. Het ging om een database met allerlei films, acteurs, regisseurs, etc. etc. De vraag was als volgt: welke regisseur regisseerde de meeste films?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
FILMS
----------------
id | dirnr | titel |
----------------

REGISSEURS
----------------------------
id | voornaam | achternaam |
----------------------------

Dat is de opbouw van de twee tabellen waar het hier om draait (films was nog uitgebreider, maar die doet er niet toe).

Nu moet ik dus de voor- en achternaam van de regisseur hebben waarbij het aantal films met zijn dirnr dus het hoogst is. Ik zat meteen aan MAX(COUNT(*)) te denken. Echter werkt deze syntaxis niet in MS Access.

Mijn query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT a.voornaam, a.achternaam, aantal
FROM regisseurs AS a
WHERE a.nr = (SELECT b.dirnr, COUNT(b.titel) AS aantal
  FROM films AS b
  GROUP BY b.dirnr
  HAVING COUNT(b.titel) = (SELECT MAX(COUNT(c.titel))
    FROM films AS c
    GROUP BY c.dirnr));


Alleen die werkte dus niet... De uiteindelijke uitkomst was Steven Spielberg met 21 films. Uiteindelijk heb ik een niet zo liquide manier opgeschreven, alleen redden we het daar natuurlijk niet mee. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie zouden geven als oplossing.

- Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:18:24
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:25:00
Quote Anchor link
En dirnr is hierbij het id van de regiseur? Dus de foreign key?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
  COUNT(f.*) AS aantal,
  r.voornaam,
  r.achternaam
FROM
  regisseurs AS r
LEFT JOIN
  films AS f
ON
  f.dirnr = r.id
GROUP BY
  r.id,
  r.voornaam,
  r.achternaam
ORDER BY
  aantal DESC
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:26:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:25:
En dirnr is hierbij het id van de regiseur? Dus de foreign key?


Jep. Dirnr in films en id in regisseurs zijn gerelateerd aan elkaar.

Edit: @ Robert: het mag maar één resultaat geven, hè...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Zie de oplossing van Robert, dat is de juiste. Wellicht wil je nog een LIMIT 1 gebruiken, dan krijg je alleen de regiseur met het hoogste aantal films retour.

Ps. Zet nog even een MAX() om de COUNT(), dan zou je volgens mij ook maar 1 resultaat retour krijgen. Kon ook nog wel eens sneller zijn, er hoeft niet meer te worden gesorteerd. En dat kost altijd relatief veel tijd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:29:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:28:
Zie de oplossing van Robert, dat is de juiste. Wellicht wil je nog een LIMIT 1 gebruiken, dan krijg je alleen de regiseur met het hoogste aantal films retour.


LIMIT werkt niet in Access.
 
Riemer

Riemer

23/06/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Kun je niet TOP (net zoals ms-sql) gebruiken?
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:31:00
Quote Anchor link
Access is dan ook een ***beep*** product. Zelfs in MySQL werkt LIMIT, dat wil wat zeggen!!! Nog zo'n hoop ***beeeeep*** waar je nooit mee wilt werken omdat het van A tot Z onbetrouwbaar is.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:31:
Access is dan ook een ***beep*** product. Zelfs in MySQL werkt LIMIT, dat wil wat zeggen!!! Nog zo'n hoop ***beeeeep*** waar je nooit mee wilt werken omdat het van A tot Z onbetrouwbaar is.


Ik weet het... Maar aangezien ze bij ons op school nogal uit de prehistorie stammen wat lesgeven betreft, bakken ze er hier ook niet veel van. Alle andere queries waren afschuwelijk makkelijk, dit was de enige waar ik niet uitkwam. Ik begin nu ook te begrijpen waarom :-P.
 
Riemer

Riemer

23/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
pgFrank, je kent Microsoft. Ze willen niks van anderen gebruiken maar ze maken liever hun eigen versie en de rest die opdringen (zie c-sharp, eigen versie java runtime, java-sharp en hier dus transact-SQL).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2008 21:34:00
Quote Anchor link
LIMIT werkt niet in ACCESS?

Misschien zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
TOP 1 COUNT(f.*) AS aantal,
  r.voornaam,
  r.achternaam
FROM
  regisseurs AS r
LEFT JOIN
  films AS f
ON
  f.dirnr = r.id
GROUP BY
  r.id,
  r.voornaam,
  r.achternaam
ORDER BY
  aantal DESC


Hmmm... daarom dus nooit MS access gebruiken om SQL te leren!!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 23.06.2008 21:34:
LIMIT werkt niet in ACCESS?

Misschien zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
TOP 1 COUNT(f.*) AS aantal,
  r.voornaam,
  r.achternaam
FROM
  regisseurs AS r
LEFT JOIN
  films AS f
ON
  f.dirnr = r.id
GROUP BY
  r.id,
  r.voornaam,
  r.achternaam
ORDER BY
  aantal DESC


Hmmm... daarom dus nooit MS access gebruiken om SQL te leren!!


Hm, dat ziet er interessant uit. Alleen kregen we een bijlage erbij met alle statements, en daar stond TOP niet bij, dus kan niet geloven dat dit echt de oplossing is die bedoeld wordt, maar ik geloof graag dat 'ie werkt :-).
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:39:00
Quote Anchor link
MS heeft natuurlijk ook nog SQL Server, toch wel een redelijk product. Ik heb er nooit zelf mee gewerkt, maar toch wel aardig wat query-werk voor opgeleverd. De klanten zijn er altijd blij mee geweest, ik kan blijkbaar aardig raden hoe het moet werken... Gelukkig maar!

TOP
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/06/2008 21:43:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.06.2008 21:39:
MS heeft natuurlijk ook nog SQL Server, toch wel een redelijk product. Ik heb er nooit zelf mee gewerkt, maar toch wel aardig wat query-werk voor opgeleverd. De klanten zijn er altijd blij mee geweest, ik kan blijkbaar aardig raden hoe het moet werken... Gelukkig maar!

TOP

Inderdaad, op zich wijkt de Access-SQL-syntaxis ook niet veel af hoor. Sommige dingen zijn alleen nét iets anders. Zoals LIMIT, en volgens mij hebben de WHERE, GROUP BY, HAVING en ORDER BY ook een andere volgorde. Maar daar valt nog over te twisten.

In ieder geval bedankt, weer iets geleerd (TOP! :-P). Misschien is dat nog wel eens handig voor de toekomst. We wachten de uitslag van de toets in ieder geval af :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.