md5 hash in HOOFDLETTERS PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

01/12/2012 21:38:28
Quote Anchor link
Beste iedereen,

Ik wil een md5 hash uitvoeren via php alleen hij doet dit zonder HOOFDLETTERS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$json
= json_decode(file_get_contents('http://iphone-api.uitzendinggemist.nl/v1/episodes/search/%20'));
foreach ($json as $object) {
        echo '<br>';
        echo 'http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/'. $object->nebo_id . '/';     echo md5('' . $object->nebo_id .'|NPOUGSL 1.0');
        echo '</br>';
        

    
}
    
  


?>


Geeft weer:

uitzending gemist


http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15024351/dcaa6e39abf86ce0e54a006fb50165c2

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15027368/fdaa58b710419b3014943e93ebd30eba

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033957/5529f352d0e8c088587daad0fe7ef374

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15027367/413ee63adaa3a04932ffdd8e48c8f0ea

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033956/015b52f1d5e42f9d9adbd6b83569c32e

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033955/ad85467566d7eb7ffaad58ee44243a1c

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15027366/6dc8f37c3da286d3c1218100696c9fdf

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033954/d57eff909fb2e67ca792e16f98a7b170

......


Moet weergeven:

uitzending gemist

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15024351/DCAA6E39ABF86CE0E54A006FB50165C2

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15027368/FDAA58B710419B3014943E93EBD30EBA

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033957/5529F352D0E8C088587DAAD0FE7EF374

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15027367/413EE63ADAA3A04932FFDD8E48C8F0EA

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033956/015B52F1D5E42F9D9ADBD6B83569C32E

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033955/AD85467566D7EB7FFAAD58EE44243A1C

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15027366/6DC8F37C3DA286D3C1218100696C9FDF

http://pi.omroep.nl/info/stream/aflevering/15033954/D57EFF909FB2E67CA792E16F98A7B170

.......



Hoe moet ik zorgen dat hij er automatisch HOOFDLETTERS er van maakt??

Alvast bedankt,
Mvg RobertJan
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 21:13:29
 
- Raoul -

- Raoul -

01/12/2012 21:42:13
Quote Anchor link
In het vervolg even Google'en ok?

Als je even zoekt op 'string to uppercase php' of iets als 'string in hoofdletters php' kom je al snel uit op de php functie strotoupper();

www.php.net/strtoupper
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

01/12/2012 21:51:57
Quote Anchor link
maar hoe moet ik daar echo md5('' . $object->nebo_id .'|NPOUGSL 1.0'); in zetten dan

Toevoeging op 01/12/2012 21:54:03:

bedankt het is al opgelost: echo strtoupper( md5('' . $object->nebo_id .'|NPOUGSL 1.0'));
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.