Meerdere "live" selectie velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 11:28:52
Quote Anchor link
Ik heb op het internet al gezocht maar dan vond ik meer dropdowns die "live" updaten of dat je van selectie 1 naar 2 naar 3 moet gaan. Maw ondanks zoeken vond IK niet wat ik nodig heb.

Wat zoek ik.
Voor een uitgebreide filtering op een grote data set heb ik bv 4 of 5 <select></select>
Deze worden altijd volledig gevult met alle beschikbare opties. Nu wil ik dat als iemand in bv selectie veld 3 een optie aanvinkt alle andere selectie velden alleen nog de opties weergeven die mogelijk zijn. Als dan de gebruiker in selectie veld 1 een selectie maakt moeten weer alle andere velden zich updaten met de resterende beschikbare opties (is dus een extra filtering)

Hopelijk leg ik goed uit wat ik bedoel. Zo niet geef het aan probeer ik het nog eens.

Wie kan mij (op weg) helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:54:29
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/07/2013 11:46:57
Quote Anchor link
Geef een aantal concrete voorbeelden van die data. Waarover gaat het?
Sander Z op 26/07/2013 11:28:52:
als iemand in bv selectie veld 3 een optie aanvinkt alle andere selectie velden alleen nog de opties weergeven die mogelijk zijn


Hoe weet ik in "select 4" welke opties moeten verdwijnen mogen blijven in select 3?

bv. coctails: als rum niet geselecteerd is, moet Mojito verdwijnen ...

---

Trouwens; kan elke <select> elke andere select aanpassen? Heeft select 1 zowel een effect op select 3 als select 3 op select 1?

Of zijn er bv. 4 filter selects, en 1 resultaat?
Gewijzigd op 26/07/2013 12:17:11 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 12:32:38
Quote Anchor link
De data komt allemaal uit een database mbv SQL.
Qua inhoud:
In selectie 1 staan bv landen
In selectie 2 plaatsen
In selectie 3 winkels

Bij een "verse" start:
Klik ik in selectie 1 op Nederland dan zou ik bij selectie 2 en 3 dus alleen nog de plaatsen en winkels moeten overhouden die in nederland zijn. Klik ik daarna in selectie3 op Hema, dan verdwijnen in selectie 1 alle landen waar geen Hema is en in selectie 2 alle plaatsen waar geen Hema is.

Het moet (bij verse start) nog wel mogelijk blijven om in selectie 1 bv nederland en belgie en duitsland aan te vinken. En als dit gebeurt is (eigenlijk dus per aanzetten van vink) zouden alle andere selectie velden zich moetn updaten.

Hopelijk zo al weer iets duidelijker
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/07/2013 12:48:55
Quote Anchor link
Okay, dat moest ik horen.
Dus van grof naar verfijnd. Het selecteren van een select heeft dus enkel invloed op de volgende selects, niet de vorige.


Kijk, hier een soort preview van het effect.
Dit is ongeveer waar het naartoe moet.

Ik vertrek nu wel op festival en ben dus een paar dagen niet beschikbaar.

Je kan dit copy/pasten in een leeg bestand...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta charset=utf-8>
    <title>Live select</title>
  </head>
  <body>
    
    <select class="live_select" id="alcohol" name="alcohol">
      <option value="">---</option>
      <option value="vodka">Vodka</option>
      <option value="rum">Rum</option>
      <option value="gin">Gin</option>
    </select>
    
    <select class="live_select" id="coctail" name="coctail">
      <option value="">---</option>
      <option value="mojito" data-alcohol="rum">Mojito</option>
      <option value="screwdriver" data-alcohol="vodka">Screwdriver</option>
      <option value="gin-fizz" data-alcohol="gin">Gin Fizz</option>
      <option value="white-russian" data-alcohol="vodka">White Russian</option>
    </select>
    
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
    <script>
    $(document).ready(function() {
      // cashen van de elementen
      var select_elements = $('.live_select');
      var all_options = $('.live_select option');
      // events
      select_elements.change(function(e) {
        var select = $(this);    // = de select waar de gebruiker een optie heeft gekozen
        var value = select.val(); // value van de option.
        var select_name = select.attr('name');
        // die combinatie van gegevens gebruiken we nu voor de filter.  bv. we kozen alcohol -> rum.  =>  dan zoeken we naar 'data-alcohol="rum"'
        // we gaan alle options overlopen.  bv. Indien data-alcohol aanwezig is, gaan we die option uitschakelen tenzij die data-alcohol "rum" is
        all_options.css({'display': 'block'});  // voorlopig.  eerst alles terug zetten
        all_options.each(function(index) {
          var data = all_options.eq(index).data(select_name);
          if (data) {
            if (data == value) {
              all_options.eq(index).css({'display': 'block'});
            }
            else {
              all_options.eq(index).css({'display': 'none'});
            }
          }
        });
        
      });
    })
    </script>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 26/07/2013 12:49:41 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 13:13:43
Quote Anchor link
Ik ga even met je code stoeien. I'll be back.

Toevoeging op 26/07/2013 13:18:26:

Mijn fout...
Ten eerste moet het van links naar rechts, maar ook van rechts naar links en alle andere mogelijke manieren werken.
En het gaat om checkboxes. Ik gaf het zelf compleet verkeerd aan. Dus een rij checkboxes voor de landen, een rij voor de plaatsen en een rij voor de winkels.

Dus check ik een plaats aan, dan zal de rij met landen en de rij met winkels zich moeten aanpassen.

Sorry voor mijn onduidelijkheid.
Gewijzigd op 26/07/2013 13:22:03 door Sander Z
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 10:55:14
Quote Anchor link
Dat is al meteen een heel ander verhaal.
 
Sander Z

Sander Z

29/07/2013 11:57:53
Quote Anchor link
Ja dat begreep ik al. En wordt er ook niet makkelijker op... Als het mogelijk is!?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.