Meerdere records in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Tje

Jan Tje

22/03/2009 18:03:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik vroeg me af hoe ik het beste in een tabel meerdere records aan kan roepen vanuit SQL. Ik heb nu een tabel, die is gesplitst in 2 vensters. Elk venster moet een 'volgend' record weergeven. Het moet er zo uit zien :

---------------------------------
| Record1 | Record2 |
---------------------------------

---------------------------------
| Record3 | Record4 |
---------------------------------

Maar zoals ik het nu heb, krijg ik het volgende :

---------------------------------
| Record1 | Record1 |
---------------------------------

---------------------------------
| Record2 | Record2 |
---------------------------------

Wat doe ik verkeerd?? Bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 01:09:00
 
- SanThe -

- SanThe -

22/03/2009 18:06:00
 
Jan Tje

Jan Tje

28/03/2009 12:20:00
Quote Anchor link
Ja ik denk het wel, ga het straks meteen even uitproberen thnx!!
 
Jan Tje

Jan Tje

28/03/2009 17:33:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.03.2009 18:06:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
echo "<table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" style=\"width: 775px\">"
."<tr>"

/* EERSTE TITEL, KOLOM LINKS */

."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 110px; height: 100px\">"
."    <img src=\"thumbs/$thumb\" width=\"110px\" height=\"100px\" border=\"0\" alt=\"$titel\">"
."    </td>"
."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
."    <td colspan=\"2\" style=\"width: 260px; height: 25px\" valign=\"top\">";

/* TWEEDE TITEL, KOLOM RECHTS */

echo "<font class=\"content\">$titel";
echo "    </td>"
."    <td rowspan=\"5\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 110px; height: 100px\">"
."    <img src=\"thumbs/$thumb\" width=\"110px\" height=\"100px\" border=\"0\" alt=\"$titel\">"
."    </td>"
."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
."    <td colspan=\"2\" style=\"width: 260px; height: 25px\" valign=\"top\">";

echo "<font class=\"content\">$titel";
echo "    </td>"
."</tr>"
."<tr>"

/* EERSTE HELP, KOLOM LINKS */

."    <td style=\"height: 25px\"><b>HELP</b> $help</td>"
."    <td style=\"height: 25px\"></td>"

/* TWEEDE HELP, KOLOM RECHTS*/

."    <td style=\"height: 25px\"><b>HELP</b> $help</td>"
."    <td style=\"height: 25px\"></td>"
."</tr>";

echo "<tr>"

/* EERSTE TEXT, KOLOM LINKS */

."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>TEXT</b> $text</td>"

/* TWEEDE TEXT, KOLOM RECHTS*/

."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>TEXT</b> $text</td>"
."</tr>"
."<tr>"

/* EERSTE LINK, KOLOM LINKS*/

."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>LINK</b> $link</td>"

/* TWEEDE LINK, KOLOM RECHTS*/

."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>LINK</b> $link</td>"
."</tr>"
."<tr>"
."    <td colspan=\"4\">&nbsp;</td>"
."    <td colspan=\"4\">&nbsp;</td>"
."</tr>"
."</table>";
?>


Dit is de code. Enig idee hoe ik het hierin kan passen, want het lukte niet a.d.h.v. het voorbeeld helaas :(

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Tje
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Als je er geen logica tussen doet krijg je nooit verschillende gegevens. $titel zal na de eerste text kolom links nog steeds hetzelfde bevatten als dat hij al bevatte. Doe daar dus iets mee.
 
Jan Tje

Jan Tje

28/03/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Ja ik snap het, maar ik kom er dus niet uit ...

@SanThe. Sorry daar had ik niet bij stilgestaan!
 
Flip --

Flip --

28/03/2009 19:27:00
Quote Anchor link
om rij voor rij te weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$result
= mysql_query($query);
// table start & thead
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
     var_dump($row); // tabel rij.
   // aparte kollommen voor elke cell in de rij kan je doen met foreach($row as $cell) { }

}
// tfoot & einde tabel
?>


in plaats van var dump kan je dan een rij in een tabel maken. zie de comments in de code
 
Jan Tje

Jan Tje

29/03/2009 16:49:00
Quote Anchor link
Hey Flip, bedankt voor je reactie!! Ik krijg alleen NULL NULL NULL te zien. Ik heb voor de tabel begint de volgende code gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    $result = $db->sql_query("SELECT titel, tekst, help, thumb FROM tabel_test order by titel DESC limit 0");

    while(list($titel, $tekst, $help, $thumb) = $db->sql_fetchrow($result)) {

    var_dump($sql_fetchrow);
    foreach($sql_fetchrow as $cell) {

<table>
<tr>
<td>
</td>
</tr>
</table>

}


Doe ik iets verkeerd??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Tje
 
Jan Tje

Jan Tje

30/03/2009 23:35:00
Quote Anchor link
Iemand die kan helpen aub?
 
Robin

Robin

31/03/2009 09:47:00
Quote Anchor link
Misschien handig om het zo te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$result
= $db->sql_query("SELECT titel, tekst, help, thumb FROM tabel_test order by titel DESC limit 0");

while(list($titel, $tekst, $help, $thumb) = $db->sql_fetchrow($result)) {

var_dump($sql_fetchrow);
foreach($sql_fetchrow as $cell) {
    echo '<table>
        <tr>
            <td></td>
        </tr>
    </table>'
;
}


?>
 
Jan Tje

Jan Tje

01/04/2009 22:29:00
Quote Anchor link
Robin schreef op 31.03.2009 09:47:
Misschien handig om het zo te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
$result
= $db->sql_query("SELECT titel, tekst, help, thumb FROM tabel_test order by titel DESC limit 0");

while(list($titel, $tekst, $help, $thumb) = $db->sql_fetchrow($result)) {

var_dump($sql_fetchrow);
foreach($sql_fetchrow as $cell) {
    echo '<table>
        <tr>
            <td></td>
        </tr>
    </table>'
;
}


?>


Ik had even een voorbeeldje gemaakt en dat er vergeten bij te zetten, heb dat natuurlijk wel gewoon in 'normale' code gezet.

Om alle onduidelijkheden weg te halen, hieronder de volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?$result = $db->sql_query("SELECT titel, tekst, help, thumb FROM tabel_test order by titel DESC limit 0");

while(list($titel, $tekst, $help, $thumb) = $db->sql_fetchrow($result)) {

var_dump($sql_fetchrow);
foreach($sql_fetchrow as $cell) {

echo "<table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" style=\"width: 775px\">"
    ."<tr>"
    ."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 110px; height: 100px\">"
    ."    <img src=\"thumbs/$thumb\" width=\"110px\" height=\"100px\" border=\"0\" alt=\"$tekst\">"
    ."    </td>"
    ."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
    ."    <td colspan=\"2\" style=\"width: 260px; height: 25px\" valign=\"top\">";

echo "    </td>"
    ."    <td rowspan=\"5\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
    ."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 110px; height: 100px\">"
    ."    <img src=\"thumbs/$thumb\" width=\"110px\" height=\"100px\" border=\"0\" alt=\"$tekst\">"
    ."    </td>"
    ."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
    ."    <td colspan=\"2\" style=\"width: 260px; height: 25px\" valign=\"top\">";

echo "    </td>"
    ."</tr>";

echo "<tr>"
    ."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>TITEL</b> $titel</td>"
    ."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>TITEL</b> $titel</td>"
    ."</tr>"
    ."<tr>"
    ."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>HELP</b> $help</td>"
    ."<td colspan=\"2\" style=\"height: 25px\"><b>HELP</b> $help</td>"
    ."</tr>"
    ."<tr>"
    ."    <td colspan=\"4\">&nbsp;</td>"
    ."    <td colspan=\"4\">&nbsp;</td>"
    ."</tr>"
    ."</table>";

}?>


Het lukt me helaas nog steeds niet om de eerste $titel nr.1 te laten zijn en tweede $titel het volgende record te laten zijn :(.

Kan iemand mij aub helpen? Bedankt alvast!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Tje
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 09:21:00
Quote Anchor link
Tip: Gebruik bij echo een enkele quote ' en geen dubbele quote ". Dan is het niet meer nodig om alle dubbele quotes in de html te gaan escapen. Verder zou ik niet iedere regel met een quote afsluiten om op de volgende regel met een punt en quote weer te openen. Dat zijn 3 karakters die helemaal niets toevoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "    </td>"
    ."    <td rowspan=\"5\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
    ."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 110px; height: 100px\">";
?>

Of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '  </td>
        <td rowspan="5" style="width: 10px">&nbsp;</td>
        <td rowspan="4" style="width: 110px; height: 100px">'
;
?>

Welke variant zou nu eenvoudiger zijn en voor minder tikfouten (=bugs) zorgen?

Opmaak doe je uiteraard met css, dat is er voor gemaakt en houdt jouw html mooi overzichtelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jan Tje

Jan Tje

02/04/2009 11:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 02.04.2009 09:21:
Tip: Gebruik bij echo een enkele quote ' en geen dubbele quote ". Dan is het niet meer nodig om alle dubbele quotes in de html te gaan escapen. Verder zou ik niet iedere regel met een quote afsluiten om op de volgende regel met een punt en quote weer te openen. Dat zijn 3 karakters die helemaal niets toevoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "    </td>"
    ."    <td rowspan=\"5\" style=\"width: 10px\">&nbsp;</td>"
    ."    <td rowspan=\"4\" style=\"width: 110px; height: 100px\">";
?>

Of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '  </td>
        <td rowspan="5" style="width: 10px">&nbsp;</td>
        <td rowspan="4" style="width: 110px; height: 100px">'
;
?>

Welke variant zou nu eenvoudiger zijn en voor minder tikfouten (=bugs) zorgen?

Opmaak doe je uiteraard met css, dat is er voor gemaakt en houdt jouw html mooi overzichtelijk.


Bedankt voor je tip!! Ga het meteen aanpassen...kan je me misschien ook helpen met m'n andere probleem? Thnx!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Tje
 
Jan Tje

Jan Tje

03/04/2009 11:47:00
Quote Anchor link
Ik heb de dubbele quotes en punten aangepast, maar nu krijg ik de $functies niet werkend ... deze geven nu de functie naam weer ipv hetgeen waar ze naar moeten verwijzen. Waar komt dit door?

Kan iemand me ook nog helpen met m'n probleem van meerdere kolommen? Zou echt tof zijn het werkt nog steeds niet :(
bedankt alvast!!
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2009 12:27:00
Quote Anchor link
Jan schreef op 03.04.2009 11:47:
Ik heb de dubbele quotes en punten aangepast, maar nu krijg ik de $functies niet werkend ... deze geven nu de functie naam weer ipv hetgeen waar ze naar moeten verwijzen.

$vars buiten de quotes houden.
 
Jan Tje

Jan Tje

05/04/2009 15:20:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 03.04.2009 12:27:
Jan schreef op 03.04.2009 11:47:
Ik heb de dubbele quotes en punten aangepast, maar nu krijg ik de $functies niet werkend ... deze geven nu de functie naam weer ipv hetgeen waar ze naar moeten verwijzen.

$vars buiten de quotes houden.


Stom je hebt helemaal gelijk.

Kan iemand me nog helpen met mijn kolommenprobleem? Zet ik 2 kolommen langs elkaar, krijg ik daar dezelfde titel in ... :(
 
Jan Tje

Jan Tje

09/04/2009 19:59:00
Quote Anchor link
Iemand die me kan helpen met de meerdere kolommen aub? Ik kom er nog steeds niet uit :(
 
Jan Tje

Jan Tje

11/04/2009 01:27:00
Quote Anchor link
Is er echt niemand die kan helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.